Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Wifi stuck on?

OP mikel.canovas

8th January 2014, 12:33 AM   |  #1  
mikel.canovas's Avatar
OP Senior Member
Flag Chicago
Thanks Meter: 187
 
707 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
Donate to Me
More
Quick toggle and settings both say wifi is off but in battery use it's been saying wifi is on the entire time for that past few days at least (I just noticed it won't say wifi is off maybe 4 days ago). Reboots and turning wifi on and off doesn't seem to change anything. Possibly related, I've had really erratic battery life the past few days.
What should I do? Click image for larger version

Name:	uploadfromtaptalk1389137494635.jpg
Views:	204
Size:	40.2 KB
ID:	2501093Click image for larger version

Name:	uploadfromtaptalk1389137511469.jpg
Views:	166
Size:	39.1 KB
ID:	2501094
Sent from my XT1053 using xda app-developers app
8th January 2014, 01:41 AM   |  #2  
Senior Member
Thanks Meter: 182
 
946 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
Quote:
Originally Posted by mikel.canovas

Quick toggle and settings both say wifi is off but in battery use it's been saying wifi is on the entire time for that past few days at least (I just noticed it won't say wifi is off maybe 4 days ago). Reboots and turning wifi on and off doesn't seem to change anything. Possibly related, I've had really erratic battery life the past few days.
What should I do? Attachment 2501093Attachment 2501094
Sent from my XT1053 using xda app-developers app

no idea but your wifi is probably off and there is just a reporting issue with the battery use app. could be wrong but that is my best guess. i always have wifi on no matter if i am connected to wifi or not so i have no idea if it actually shows up as off on my phone in the battery use section.
8th January 2014, 01:57 AM   |  #3  
Senior Member
Thanks Meter: 269
 
942 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
Quote:
Originally Posted by mikel.canovas

Quick toggle and settings both say wifi is off but in battery use it's been saying wifi is on the entire time for that past few days at least (I just noticed it won't say wifi is off maybe 4 days ago). Reboots and turning wifi on and off doesn't seem to change anything. Possibly related, I've had really erratic battery life the past few days.
What should I do? Attachment 2501093Attachment 2501094
Sent from my XT1053 using xda app-developers app

Look at location reporting. If you have one of the top two selected your wifi will always show as being on in battery stats.

Sent from my XT1060 using XDA Premium 4 mobile app
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	1389142624528.jpg
Views:	27
Size:	58.7 KB
ID:	2501209  
8th January 2014, 01:58 AM   |  #4  
mikel.canovas's Avatar
OP Senior Member
Flag Chicago
Thanks Meter: 187
 
707 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
Donate to Me
More
Mine is on high precision but I turn location off except when navigating. So it definitely should not be showing constant on for that

Sent from my XT1053 using xda app-developers app
8th January 2014, 03:15 AM   |  #5  
rymden's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 524
 
2,894 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
More
You don't have "scanning always available" checked under advanced wifi settings by any chance?
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes