Build an Impractical But Awesome Lego Mindstorm Dock

The vast majority of what we cover here on the XDA-Developers News Portal relates to … more

MultiROM Makes its Way Over to the HTC One (M8)

While browsing our forum, you will undoubtedly find more than a few enticing ROMs available … more

Welcome to the New XDA-Developers Portal!

You may recall that a few weeks ago, we opened up the XDA-2015 forum themesto intrepid users … more

An Android Enthusiast’s Apple iPhone 6 Challenge

The media has gone batty again over Apple “revolutionizing” smartphones. … more
Post Reply

Strange behavior with text and lock screen?

10th July 2014, 07:06 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 2
 
25 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
Hi,

Ive just bought a brand new Nexus 10 and its doing really wierd things.

After updating to Android 4.4.4 i kept getting kicked off and the device would go to the lock screen. Additionally the screen would do strange things when running Chrome like going totally black with a white ring in the center of the screen.

Also text doesnt seem to display properly at times; i have now downgraded back to version 4.2 which seems to have got some stability back howver text is still broken on occassion.... See attached.

Its really odd as i have a Nexus 7 mkII which ultra stable.

Could this be hw related or simply is the rom simply this buggy?

Thanks for any ideas.

Sent from my Nexus 10 using XDA Free mobile app
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	1405015308873.jpg
Views:	40
Size:	70.2 KB
ID:	2844360  
11th July 2014, 07:50 PM   |  #2  
OP Junior Member
Thanks Meter: 2
 
25 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
Ok so I updated to 4.3 and the machine seems to be stable minus the occasional logout when opening Chrome.... However text still has problems displaying; also as with Android 4.2 it seems the wifi kept disconnecting every few minutes. Since the AP being used was the spare wifi card in my Linux HTPC it migt have something to do with the Intel Centrino card at the other end. I have a spare 3com AP which I will try and if not I also have a spare Cisco wireless router which I can also hookup.....

Other then that I dont know???

Sent from my Nexus 10 using XDA Free mobile app
11th July 2014, 07:54 PM   |  #3  
Senior Member
Flag Orange County, CA
Thanks Meter: 137
 
419 posts
Join Date:Joined: Aug 2013
More
Quote:
Originally Posted by JohnnySSH

Ok so I updated to 4.3 and the machine seems to be stable minus the occasional logout when opening Chrome.... However text still has problems displaying; also as with Android 4.2 it seems the wifi kept disconnecting every few minutes. Since the AP being used was the spare wifi card in my Linux HTPC it migt have something to do with the Intel Centrino card at the other end. I have a spare 3com AP which I will try and if not I also have a spare Cisco wireless router which I can also hookup.....

Other then that I dont know???

Sent from my Nexus 10 using XDA Free mobile app

Have you tried a complete wipe (flashing the factory image and doing a data wipe/factory reset afterwards)? Not sure if that's what you did when you downgraded. I would think a 100% fresh start would help.
11th July 2014, 11:52 PM   |  #4  
OP Junior Member
Thanks Meter: 2
 
25 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
Yep I did... Sorry if wasnt clear. I even reformatted the partitions.....

I think what bothers me the most is the incomplete text...... When downgrading I got the stock rom from Google directly.

Also something funky is the screen seems to slightly flicker when running the Plex app. This could just be an app thing though as everything else is fine.

Sent from my Nexus 10 using XDA Free mobile app
12th July 2014, 06:36 AM   |  #5  
Senior Member
Flag Orange County, CA
Thanks Meter: 137
 
419 posts
Join Date:Joined: Aug 2013
More
Quote:
Originally Posted by JohnnySSH

Yep I did... Sorry if wasnt clear. I even reformatted the partitions.....

I think what bothers me the most is the incomplete text...... When downgrading I got the stock rom from Google directly.

Also something funky is the screen seems to slightly flicker when running the Plex app. This could just be an app thing though as everything else is fine.

Sent from my Nexus 10 using XDA Free mobile app

Boy. This is a real head scratcher. I've never heard of this before. It would be one thing if the screen was static, which would usually indicate a loose ribbon connection. Since you've already successfully flashed the factory image, I don't think it would be software related. But I can't think of any hardware issue that would cause this either.

Sent from my Nexus 10 using Tapatalk
12th July 2014, 08:54 AM   |  #6  
OP Junior Member
Thanks Meter: 2
 
25 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
Ok good news.... Using my spare Cisco wireless router I got stability on the wifi

I'm just thinking that maybe the issue could be something to do with the graphics chip??

Of course if I dont need to i really dont want to but if it isnt a software bug and the issue is hw related perhaps I should just contact the place where I bought it and get it replaced???

Sent from my Nexus 10 using XDA Free mobile app
12th July 2014, 10:21 PM   |  #7  
XxLordxX's Avatar
Recognized Contributor
Flag Why do you need to know that?
Thanks Meter: 1,057
 
2,830 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by JohnnySSH

Ok good news.... Using my spare Cisco wireless router I got stability on the wifi

I'm just thinking that maybe the issue could be something to do with the graphics chip??

Of course if I dont need to i really dont want to but if it isnt a software bug and the issue is hw related perhaps I should just contact the place where I bought it and get it replaced???

Sent from my Nexus 10 using XDA Free mobile app

Hi,

It is really bugging me, quite a weird issue. I believe it can be surely a defective unit, after all you flashed a stock ROM wiping completely and problems still persists.

I recommend you contacting the place you bought it. Hope you can get a replacement .

~Lord

"Dream On! Dream Until Your Dreams Come True!" - Dream On (Aerosmith)

Sent from my GT-I9505
14th July 2014, 03:40 AM   |  #8  
OP Junior Member
Thanks Meter: 2
 
25 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
Yeah I guess replacement is only way forward at this time

Sent from my Nexus 10 using XDA Free mobile app

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools
Display Modes


Top Threads in Nexus 10 Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank