Post Reply

Very Odd Bug

OP michaelearth

4th July 2014, 08:14 PM   |  #1  
OP Senior Member
South Dakota
Thanks Meter: 10
 
145 posts
Join Date:Joined: May 2010
Every once in awhile my Nexus 10 will instantly power off without giving any visible warning. The only way I'm able to boot it back up is if its plugged into the charger as for some reason it thinks its completely out of battery. This will happen randomly even when I have over half a charge remaining. It just did this a few minutes ago and before it shut off I was around 40% battery or at least that's what was displayed in the notification bar.

Any ideas what the culprit is? Yes I'm rooted but this has happened on several different roms.

Thanks in advance!
14th July 2014, 02:57 PM   |  #2  
Member
Flag Cocoa, FL
Thanks Meter: 0
 
44 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
Quote:
Originally Posted by michaelearth

Every once in awhile my Nexus 10 will instantly power off without giving any visible warning. The only way I'm able to boot it back up is if its plugged into the charger as for some reason it thinks its completely out of battery. This will happen randomly even when I have over half a charge remaining. It just did this a few minutes ago and before it shut off I was around 40% battery or at least that's what was displayed in the notification bar.

Any ideas what the culprit is? Yes I'm rooted but this has happened on several different roms.

Thanks in advance!

I have this exact same problem on a non-rooted Nexus 10. Started happening around 2-3 months ago. I just ordered and received a new battery, but I'm wondering if I should install it or send it back. Does anyone have any ideas about why this might be happening? I go from 35-40% battery to zero instantly and the tablet shuts down.
19th July 2014, 08:33 PM   |  #3  
Senior Member
Flag Rowlett, TX
Thanks Meter: 61
 
454 posts
Join Date:Joined: Dec 2006
More
Makes three of us. I am running Paranoid Android 4.43 with Franco's kernel.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
25th July 2014, 03:39 PM   |  #4  
Senior Member
Thanks Meter: 244
 
599 posts
Join Date:Joined: May 2012
Yup, worked fine from release until about a month ago. Happened twice so far, and I have to use my N5 charger to get it going. Anybody have any success getting it repaired by Samsung?
27th July 2014, 03:05 AM   |  #5  
XxLordxX's Avatar
Recognized Contributor
Flag Why do you need to know that?
Thanks Meter: 1,077
 
2,868 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
Donate to Me
More
Hi,

I've had this issue recently, but mine was with 20%. For me was just a battery badly calibrated, try charging it fully twice while turned off and discharging fully as well. Don't know why, but worked for me .

~Lord

"Time is too short to cry, long enough to try." - March of Time (Helloween)
Sent from my KitKat Nexus 10
1st August 2014, 12:41 AM   |  #6  
snowboarda42's Avatar
Senior Member
Flag Starbucks, WA
Thanks Meter: 34
 
426 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
More
I had the same problem over a year ago, only fix was the battery being replaced.

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2204020
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Nexus 10 Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank