Thread Closed

nexus has LTE

14th February 2013, 01:55 AM   |  #761  
Member
Flag Ottawa
Thanks Meter: 4
 
44 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
More
Could this be fixed? would there be a way to use the old radio on 4.2.2? or am I going back to 4.2.1 forever.
14th February 2013, 02:19 AM   |  #762  
Member
Flag Vancouver
Thanks Meter: 28
 
49 posts
Join Date:Joined: Mar 2010
More
Quote:
Originally Posted by lobrau

Could this be fixed? would there be a way to use the old radio on 4.2.2? or am I going back to 4.2.1 forever.

Yes I just tested this.

I have a stock 4.2.2 Nexus 4 running the older 2.0.1700.33 radio and LTE works again.

In order to do this you would need to unlock the bootloader to flash the old radio though.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_2013-02-13-18-20-25.jpg
Views:	465
Size:	26.6 KB
ID:	1728199  
Last edited by mempf; 14th February 2013 at 02:31 AM. Reason: Added screenshot
The Following User Says Thank You to mempf For This Useful Post: [ View ]
14th February 2013, 03:05 AM   |  #763  
thebryceee's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 563
 
1,514 posts
Join Date:Joined: May 2012
Re: nexus has LTE
LTE in Vegas!

Sent from my Nexus 4
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	uploadfromtaptalk1360811091057.jpg
Views:	464
Size:	55.1 KB
ID:	1728276   Click image for larger version

Name:	uploadfromtaptalk1360811099511.jpg
Views:	501
Size:	65.4 KB
ID:	1728279  
14th February 2013, 03:12 AM   |  #764  
Senior Member
Thanks Meter: 59
 
474 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
Quote:
Originally Posted by thebryceee

LTE in Vegas!

Sent from my Nexus 4

Speeds? I assume on T-Mobile?
14th February 2013, 03:16 AM   |  #765  
thebryceee's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 563
 
1,514 posts
Join Date:Joined: May 2012
Re: nexus has LTE
I get faster download speeds on HSPA+ 42 but the upload speeds and ping is a lot better. Yes it's on T-Mobile.

Sent from my Nexus 4
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	uploadfromtaptalk1360811746738.jpg
Views:	404
Size:	85.7 KB
ID:	1728307  
14th February 2013, 03:19 AM   |  #766  
thebryceee's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 563
 
1,514 posts
Join Date:Joined: May 2012
Re: nexus has LTE
Although now SMS won't work :/

It sends fine on HSPA so I'm not sure why LTE breaks SMS.

Sent from my Nexus 4

Edit: I can receive SMS, send and receive MMS but not send SMS. Anyone have any ideas?
Last edited by thebryceee; 14th February 2013 at 03:28 AM.
14th February 2013, 04:01 AM   |  #767  
juicyjones's Avatar
Senior Member
Flag Seattle
Thanks Meter: 77
 
182 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
Donate to Me
More
Re: nexus has LTE
Quote:
Originally Posted by reuthermonkey

Orly? Which hardware, specifically?

Really? Read the anandtech analysis, all the details are there. That's what this whole discussion is based on.

Sent from my Nexus 7 using xda app-developers app
14th February 2013, 05:16 AM   |  #768  
Senior Member
Flag Vancouver
Thanks Meter: 481
 
3,122 posts
Join Date:Joined: Jan 2010
More
Quote:
Originally Posted by juicyjones

Really? Read the anandtech analysis, all the details are there. That's what this whole discussion is based on.

Sent from my Nexus 7 using xda app-developers app

I read the analysis. No mention of any 700 MHz compatible hardware.
The Following User Says Thank You to cmstlist For This Useful Post: [ View ]
14th February 2013, 05:30 AM   |  #769  
Whosdaman's Avatar
Retired Forum Mod / Recognized Developer / Contributor
Flag Gainesville, Florida
Thanks Meter: 1,425
 
5,648 posts
Join Date:Joined: May 2008
Donate to Me
More
nexus has LTE
It's the MDM9615 which supports band 4
14th February 2013, 07:28 AM   |  #770  
Senior Member
Thanks Meter: 40
 
533 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
More
My shot in the dark: You probably need to add something into the APN regarding the nonexistent LTE support.

Thread Closed Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Nexus 4 General by ThreadRank