Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,739,607 Members 52,731 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

nexus has LTE

Tip us?
 
lobrau
Old
#761  
Member
Thanks Meter 4
Posts: 44
Join Date: Jan 2012
Location: Ottawa
Could this be fixed? would there be a way to use the old radio on 4.2.2? or am I going back to 4.2.1 forever.
 
mempf
Old
(Last edited by mempf; 14th February 2013 at 02:31 AM.) Reason: Added screenshot
#762  
Member
Thanks Meter 28
Posts: 49
Join Date: Mar 2010
Location: Vancouver
Quote:
Originally Posted by lobrau View Post
Could this be fixed? would there be a way to use the old radio on 4.2.2? or am I going back to 4.2.1 forever.
Yes I just tested this.

I have a stock 4.2.2 Nexus 4 running the older 2.0.1700.33 radio and LTE works again.

In order to do this you would need to unlock the bootloader to flash the old radio though.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_2013-02-13-18-20-25.jpg
Views:	465
Size:	26.6 KB
ID:	1728199  
The Following User Says Thank You to mempf For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
thebryceee
Old
#763  
thebryceee's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 563
Posts: 1,514
Join Date: May 2012
Default Re: nexus has LTE

LTE in Vegas!

Sent from my Nexus 4
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	uploadfromtaptalk1360811091057.jpg
Views:	464
Size:	55.1 KB
ID:	1728276   Click image for larger version

Name:	uploadfromtaptalk1360811099511.jpg
Views:	501
Size:	65.4 KB
ID:	1728279  
 
facetubespam
Old
#764  
Senior Member
Thanks Meter 59
Posts: 474
Join Date: Feb 2011
Quote:
Originally Posted by thebryceee View Post
LTE in Vegas!

Sent from my Nexus 4
Speeds? I assume on T-Mobile?
 
thebryceee
Old
#765  
thebryceee's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 563
Posts: 1,514
Join Date: May 2012
Default Re: nexus has LTE

I get faster download speeds on HSPA+ 42 but the upload speeds and ping is a lot better. Yes it's on T-Mobile.

Sent from my Nexus 4
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	uploadfromtaptalk1360811746738.jpg
Views:	404
Size:	85.7 KB
ID:	1728307  
 
thebryceee
Old
(Last edited by thebryceee; 14th February 2013 at 03:28 AM.)
#766  
thebryceee's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 563
Posts: 1,514
Join Date: May 2012
Default Re: nexus has LTE

Although now SMS won't work :/

It sends fine on HSPA so I'm not sure why LTE breaks SMS.

Sent from my Nexus 4

Edit: I can receive SMS, send and receive MMS but not send SMS. Anyone have any ideas?
 
juicyjones
Old
#767  
juicyjones's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 77
Posts: 182
Join Date: Nov 2012
Location: Seattle

 
DONATE TO ME
Default Re: nexus has LTE

Quote:
Originally Posted by reuthermonkey View Post
Orly? Which hardware, specifically?
Really? Read the anandtech analysis, all the details are there. That's what this whole discussion is based on.

Sent from my Nexus 7 using xda app-developers app
// Nexus 4 ( PA / Franco ) // Nexus 7 2013 ( CM ) //
 
cmstlist
Old
#768  
Senior Member
Thanks Meter 480
Posts: 3,114
Join Date: Jan 2010
Location: Vancouver
Quote:
Originally Posted by juicyjones View Post
Really? Read the anandtech analysis, all the details are there. That's what this whole discussion is based on.

Sent from my Nexus 7 using xda app-developers app
I read the analysis. No mention of any 700 MHz compatible hardware.
The Following User Says Thank You to cmstlist For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Whosdaman
Old
#769  
Whosdaman's Avatar
Retired Forum Mod / Recognized Developer / Contributor
Thanks Meter 1425
Posts: 5,648
Join Date: May 2008
Location: Gainesville, Florida

 
DONATE TO ME
Default nexus has LTE

It's the MDM9615 which supports band 4
 
mikeymop
Old
#770  
Senior Member
Thanks Meter 39
Posts: 527
Join Date: Aug 2010
My shot in the dark: You probably need to add something into the APN regarding the nonexistent LTE support.
Nexus 4 | Stock rooted w/ random kernel

HTC Incredible | UnEVOked S-OFF | 2.15.0.5.06 Radio | cm7.2 | Incredikernel

THREAD CLOSED
Subscribe
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes