5,603,920 Members 40,539 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

4G 2,6Mhz ?

Tip us?
 
anremi
Old
#1  
Member - OP
Thanks Meter 11
Posts: 95
Join Date: May 2011
Default 4G 2,6Mhz ?

Hi everybody,

I would like to use my nexus 4 with 4G.
The frequency used by my mobile operator is 2,6Mhz.
Does anyone knows if it's possible ? If yes, how can I do it ?

Thank's
 
paul c
Old
#2  
paul c's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 108
Posts: 660
Join Date: Nov 2006
Location: Madrid
Quote:
Originally Posted by anremi View Post
Hi everybody,

I would like to use my nexus 4 with 4G.
The frequency used by my mobile operator is 2,6Mhz.
Does anyone knows if it's possible ? If yes, how can I do it ?

Thank's
Search for LTE on the Nexus 4 board, there is a whole thread dedicated to this. Out of the box, the Nexus 4 will not run on 4G, but there are modded "hybrid" radios which will allow you to use 4G. Again, search and you will find

YouŽll need to flash the hybrid radio I mentioned there - if you're new to all this, read the threads very carefully, and follow the required steps as described, and you'll be fine.
Nexus4 4.4.2, ROM: Purity 7/02/14 build. Kernel: hells Core b46t4. Radio:98
 
anremi
Old
#3  
Member - OP
Thanks Meter 11
Posts: 95
Join Date: May 2011
I did and found things but nothing about the frequency available
 
idaadi
Old
#4  
Junior Member
Thanks Meter 8
Posts: 29
Join Date: Dec 2008
Location: Klagenfurt
My friend.... Those are GHz...... Read in wiki 4g bands


Cheers

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
The Following User Says Thank You to idaadi For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
anremi
Old
#5  
Member - OP
Thanks Meter 11
Posts: 95
Join Date: May 2011
You're right... Ghz
So, if we can trust wiki, no 2,6Ghz with our phone
 
mara-
Old
#6  
Member
Thanks Meter 7
Posts: 68
Join Date: Oct 2012
Quote:
Originally Posted by anremi View Post
You're right... Ghz
So, if we can trust wiki, no 2,6Ghz with our phone
Which wiki? Nexus 4 does not support 4G out of the box, you need to use hybrid radio.
 
howard bamber
Old
#7  
howard bamber's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 152
Posts: 1,087
Join Date: Jun 2012
Location: Southport
You need a provider who uses channel 4 as that's the only one in nexus 4. You don't state your country or provider so how can we help?
If you are in the UK bad luck. USA, you may be lucky

Sent by reversed alian technology.
 
anremi
Old
#8  
Member - OP
Thanks Meter 11
Posts: 95
Join Date: May 2011
I leave in France. I need 2,6Ghz. So, 4G is not available for me
 
i42o
Old
#9  
Junior Member
Thanks Meter 6
Posts: 5
Join Date: Dec 2013
Location: Riverside
Quote:
Originally Posted by anremi View Post
I leave in France. I need 2,6Ghz. So, 4G is not available for me
Well here in the USA we didn't have 4G until recently on the t mobile network . you might get lucky if your provider has any plans on upgrading their network

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

WinDroid HTC Toolkit Lets You Root, Unlock, and Flash ROMs on Various HTC Devices

Plenty of users nowadays have more than one mobile device. … more

When Using GitHub, Don’t Skimp on Commit History

GitHub has become the epicenter of most open source development work that is posted … more

Verizon Droid DNA to Receive 4.4.2 KitKat + Sense 5.5 OTA This Thursday

The HTC Droid DNAis Verizon’s close cousin to the JapaneseHTC … more

Lucid Browser is Small, Lightweight, and Open Source

If there is one application category that certainly isn’t lacking in Android,and … more