FORUMS

Moto X Style, Moto X Play and Moto G Forums Are Here!

The latest family members of the new generation of Motorola devices are … more

Galaxy Unpacked: What is Samsung Going to Unveil?

Amidst all the hype of the OnePlus 2 and the rain of Moto 2015 news, Samsung tried … more

Arrow Launcher: Good Effort Without Direction

Microsoft’s Android expansion has been well received on the productivity front, but … more

Two New Moto X and New Moto G – Specs & Details

Today’s Moto event just ended and now we have a clear look at all of … more

[Q] Android 4.4.3/4.4.4 bug - Backing out of apps, opens recent application

631 posts
Thanks Meter: 286
 
By liorry, Senior Member on 21st June 2014, 07:54 AM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
When I flashed stock 4.4.3 update (kernel, radio and firmware) I thought maybe I've installed a bad ROM.
Every time I backed out of certain applications, the last application in the recent apps list (the one before the one I just backed out from) opened for a second and closed it self.

For example, I played Boom beach, sent it to background using HOME.
Then, I used App Stats, played around in some screens and then backed out of it -> Boom beach opened for a second and closed itself.

Then I installed the 4.4.4 update, and this still occurs...
This doesn't happen with every application... I can back out of most apps without any issue.

This never happened on 4.4.2 and lower.

It may be an app issue and not the system so I'd love a feedback from you guys before I contact the apps developers.

Am I the only one who experience this issue?
 
 
21st June 2014, 11:29 AM |#2  
sidnoit22's Avatar
Senior Member
Flag Gwalior
Thanks Meter: 727
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by liorry

When I flashed stock 4.4.3 update (kernel, radio and firmware) I thought maybe I've installed a bad ROM.
Every time I backed out of certain applications, the last application in the recent apps list (the one before the one I just backed out from) opened for a second and closed it self.

For example, I played Boom beach, sent it to background using HOME.
Then, I used App Stats, played around in some screens and then backed out of it -> Boom beach opened for a second and closed itself.

Then I installed the 4.4.4 update, and this still occurs...
This doesn't happen with every application... I can back out of most apps without any issue.

This never happened on 4.4.2 and lower.

It may be an app issue and not the system so I'd love a feedback from you guys before I contact the apps developers.

Am I the only one who experience this issue?

Backup your data and try factory reset.
21st June 2014, 11:49 AM |#3  
Salty Wagyu's Avatar
Senior Member
Flag England
Thanks Meter: 101
 
More
Quote:
Originally Posted by liorry

Am I the only one who experience this issue?

No you're not alone, I've also gotten this behaviour after a clean install of 4.4.3
The Following User Says Thank You to Salty Wagyu For This Useful Post: [ View ]
21st June 2014, 11:56 AM |#4  
liorry's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 286
 
More
Any apps in particular or every app you back out of?

Quote:
Originally Posted by Salty Wagyu

No you're not alone, I've also gotten this behaviour after a clean install of 4.4.3

21st June 2014, 11:57 AM |#5  
Salty Wagyu's Avatar
Senior Member
Flag England
Thanks Meter: 101
 
More
Quote:
Originally Posted by liorry

Any apps in particular or every app you back out of?

Happens with any app that was last used
21st June 2014, 11:58 AM |#6  
liorry's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 286
 
More
Wiped my data couple of times and reflashed different Roms. Most of them had this issue.
You suggest a factory reset through settings will do the trick?

Quote:
Originally Posted by sidnoit22

Backup your data and try factory reset.

21st June 2014, 12:00 PM |#7  
liorry's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 286
 
More
Very weird... I wonder how this is not well known by now. Did you update your firmware with the OTA or a flashable zip? Maybe it's ROM related?
Quote:
Originally Posted by Salty Wagyu

Happens with any app that was last used

21st June 2014, 03:04 PM |#8  
Salty Wagyu's Avatar
Senior Member
Flag England
Thanks Meter: 101
 
More
Quote:
Originally Posted by liorry

Very weird... I wonder how this is not well known by now. Did you update your firmware with the OTA or a flashable zip? Maybe it's ROM related?

I factory resetted in TWRP then Fastboot erased leaving no trace behind, and then fastboot flashed 4.4.3. It's stock.

It's probably not well known because people may be using their device differently, pressing Home to exit an app instead of using Back maybe... or they don't think much of it to report it, I know I didn't, but it does get annoying after a while.
The Following User Says Thank You to Salty Wagyu For This Useful Post: [ View ]
21st June 2014, 03:09 PM |#9  
liorry's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 286
 
More
Quote:
Originally Posted by Salty Wagyu

I factory resetted in TWRP then Fastboot erased leaving no trace behind, and then fastboot flashed 4.4.3. It's stock.

It's probably not well known because people may be using their device differently, pressing Home to exit an app instead of using Back maybe... or they don't think much of it to report it, I know I didn't, but it does get annoying after a while.

Well, now that I know I'm not alone, I'll report it later today.
Maybe Google is trying to kill the back button

Thanks for the info!
21st June 2014, 08:37 PM |#10  
MelquiXDA's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 43
 
More
Same problem here. 4.4.3 and 4.4.4.......
21st June 2014, 08:38 PM |#11  
liorry's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 286
 
More
Quote:
Originally Posted by MelquiXDA

Same problem here. 4.4.3 and 4.4.4.......

OTA or custom ROM?

Read More
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes