Double Tap to Wake on the Nexus 6 Without Root

A few weeks ago, we featured an app which allowed the Nexus 6 to regain the double tap to wake … more

Make Your Own Heat Sink for the LG Optimus 4X HD

Its not a rare occurrence that performing a resource heavy task on your Android device (e.g. … more

Learn How to Create an Old School Dialer

XDA is not only a great source for custom ROMs, kernels, and various modifications for numerous … more

USB Desktop Charger Roundup – XDA TV

Sometimes you learn one way to do something, and that’s the way you do it forever. You never … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q]brand new screen digitizer not responding, why ?

OP natifr

23rd January 2014, 02:08 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
17 posts
Join Date:Joined: Sep 2013
i got a used phone from ebay the guy wrote that it fell and the digitizer cracked and stoped working , so i ordered a new lcd+digitizer , and its not working , anyone knows why ? (the picture is great just the touch is not working)
23rd January 2014, 05:30 PM   |  #2  
badboy47's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 835
 
1,603 posts
Join Date:Joined: Nov 2009
Donate to Me
Quote:
Originally Posted by natifr

i got a used phone from ebay the guy wrote that it fell and the digitizer cracked and stoped working , so i ordered a new lcd+digitizer , and its not working , anyone knows why ? (the picture is great just the touch is not working)

I would recommend to re-flash a stock rom. Usually that fixes problem.
23rd January 2014, 09:08 PM   |  #3  
Senior Member
Thanks Meter: 40
 
305 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
More
There's a few reasons. Part was faulty/not genuine. You broke the part when installing. You left the touchscreen disconnected. Board or connector issue (hopefully not).

That's probably it.
Last edited by DrFredPhD; 23rd January 2014 at 09:12 PM.
25th January 2014, 09:24 PM   |  #4  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
17 posts
Join Date:Joined: Sep 2013
Thumbs up it works
1st of all , thank u guys for helping !
this forum is the best love it !

what happens is there is a piece of tape to insulate the digitizer connector , stupidly enough they made it out of aluminum foil from covered with some kind of regular tape and when i replaced it prob the tape that covered it tore so it was not insulated so i replaced it with tape and now its working great !
Last edited by natifr; 25th January 2014 at 09:29 PM.
26th January 2014, 11:09 PM   |  #5  
Member
Thanks Meter: 0
 
80 posts
Join Date:Joined: Jun 2012
More
Quote:
Originally Posted by natifr

i got a used phone from ebay the guy wrote that it fell and the digitizer cracked and stoped working , so i ordered a new lcd+digitizer , and its not working , anyone knows why ? (the picture is great just the touch is not working)

Where did you bought it? Is it Gorilla glass?
26th January 2014, 11:31 PM   |  #6  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
17 posts
Join Date:Joined: Sep 2013
Quote:
Originally Posted by dj christian

Where did you bought it? Is it Gorilla glass?

yes via alibaba
26th January 2014, 11:59 PM   |  #7  
Member
Thanks Meter: 0
 
80 posts
Join Date:Joined: Jun 2012
More
Quote:
Originally Posted by natifr

yes via alibaba

Can you link it for me? You sure it's Gorilla Glass?
27th January 2014, 01:00 PM   |  #8  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
17 posts
Join Date:Joined: Sep 2013
Quote:
Originally Posted by dj christian

Can you link it for me? You sure it's Gorilla Glass?

http://www.aliexpress.com/item/In-St...380228081.html

u can find for less but here is an example...

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes