Sony Xperia Z3 Lollipop Framework Ported to CM12

Android 5.0 for Xperia has a unique look and feel. You don’t have to get a Sony … more

Do You Use Recents as a Task Switcher?

Google introduced a revamped Recents interface with Lollipop in the hopes of making it easier for … more

YU Yureka All-in-One ToolBox (CM12S Only)

This packed toolbox by XDA Senior Member gohel.vishal makes many useful tweaks … more

Sony Xperia Z4 Forum Now Available

Sony’s Xperia line has seen plenty of development on XDA, and now that the Xperia Z4 has been … more
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread

Camera problems

16th February 2014, 10:42 AM |#1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
3 posts
Join Date:Joined: Mar 2013
A friend of mine gave me a Nexus 4 with a camera problem. He said that, after ota upgrade to the last version of kitkat, camera stopped to work ("camera not connected" error). Both front and back camera don't work, and led flash too. I've tried every version of android stock, cyanogenmod 10 and 11, and franco kernel too. I've open the phone and unmounted every piece: nothing looks wrong. Maybe logical board? Or a defective back camera? But led flash and front camera don't work too. Maybe a software problem? Thank you
 
 
16th February 2014, 03:35 PM |#2  
badboy47's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 947
 
1,813 posts
Join Date:Joined: Nov 2009
Donate to Me
Try reverting back to 4.2.2; see if that fixes it. If not you might have to open it to make sure the wires for the camera is connected.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
16th February 2014, 06:13 PM |#3  
nexuspur's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 111
 
399 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
More
Try to flash the Google stock ROM with a toolkit then it should work

Gesendet von meinem Nexus 4 mit Tapatalk
16th February 2014, 10:32 PM |#4  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
3 posts
Join Date:Joined: Mar 2013
But, as I already wrote, i've tried to flash every N4 android version (with unified toolkit, of course), and I've unmounted every piece and everything looks ok. I don't think the back camera is broken, as front camera and led flash don't work too.
17th February 2014, 11:43 AM |#5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
3 posts
Join Date:Joined: Mar 2013
Do u think that if back camera doesn't work, the front camera and flash led are off? I tried now without back camera, now without front, and i've the same error.
17th February 2014, 05:14 PM |#6  
nexuspur's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 111
 
399 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
More
can you share your topical setup rom+kernel...?

---------- Post added at 05:14 PM ---------- Previous post was at 05:07 PM ----------

try also to delete your app data off the camera (gallery) in app settings or try another camera app in the playstore and check it again. if nothing helps i think something inside your device is broken
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes