5,598,938 Members 31,596 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum
View Poll Results: I would like to see such HELP THREAD in every device forum
YES 1,076 94.64%
NO 61 5.36%
Voters: 1137. You may not vote on this poll

[HELP THREAD] nexus4 Ask any question.

Tip us?
 
azrash
Old
#2431  
azrash's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 609
Posts: 1,145
Join Date: Sep 2010
Location: Kuala Lumpur

 
DONATE TO ME
Default Re: [HELP THREAD] Nexus 4. Ask any question.

Quote:
Originally Posted by shmeksi View Post
Really sorry to bother you with this stupid question, because I guess it's probably answered a billion times on forum, but I cannot find it among the vast database of knowledge here.

Anyway, is Android OS on Nexus 4 the same for the whole world? there are no different versions based on the handset, since it is the same way for all operators (unlike Gnex)?

Thank you in advance
Yeap, there is just one version of factory image available. There is no occam-xyz variant etc.

You can view them here
https://developers.google.com/android/nexus/images
Sent from my Nexus 4
N4 CM11 + m_plus or hells-Core | Flashable TWRP or CWM
N7 LTE | Flashable TWRP or CWM
HTC Desire Z/G2 | Rom: ILWT CM7 634 Sense Rom: Virtuous Sense v2.0.0
G1 : ADS-Magpie (GB) or Froyo by Laszlo+ezterry's kernel

my general advise in using BBS http://j.mp/VOK3bU and here http://j.mp/13gecGG
Free 2.5GB Dropbox storage here or 20GB with Copy here
Malaysian? try UMobile, prepaid mobile internet from RM18 a month
sig last updated: 18 Jan 2014
The Following User Says Thank You to azrash For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
strapped365
Old
#2432  
strapped365's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 2804
Posts: 5,129
Join Date: Mar 2011
Location: Columbus

 
DONATE TO ME
Default Re: [HELP THREAD] Nexus 4. Ask any question.

I got my N4 yesterday and went on through with root and flashing paranoid android. I was wondering what you guys use to change the CPU scale. I've tried kernel tuner and nofrills CPU. Kernel tuner wont allow me to even see the CPU scale at all and sometimes the governors are different. Like CPU 0&1 are on demand while 2&3 are interactive. So this is new to me i come from a dual core HTC MyTouch 4G slide. Nofrills will allow me to see the freq scaling but it wont allow a change in the clock speeds or i/o scheduler.

The other thing I'm curious about is these new devices and their Android development and Original android development. I'm confused as to which is better to visit.

Lastly I've been on xda for a couple years and have been on dang near legacy devices that got stuck on GB Sense 2.1 and Sense 3.0. So LG is a huge change. Thanks for the plethora of information provided but its a little over whelming to me coming from very low activity devices. Thanks in advanced guys

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
 
JimMorrison723
Old
#2433  
Member
Thanks Meter 8
Posts: 52
Join Date: Nov 2010
Default JOP12C to JOP40C

Hi Guys !
I got my nexus 4 yesterday, and i really love it. I noticed something: 2finger notification pull down to quick settings not working, and i cant find locksreen widgets and photosphere. After i googled for solution, i found something: I have to update my phone, but it can't find newer version (it has JOP12C), so i have to do it manually. I have downloaded 625f5f7c6524.signed-occam-JOP40D-from-JOP40C.625f5f7c.zip, tried to install it from recovery, but installation aborted at the verifying part. i did factory reset from settings, and from recovery too, but nothing happened. Is there any other way to install update? I thought with google's phone i won't have any problem with updating to the latest android version
 
estallings15
Old
#2434  
estallings15's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 2583
Posts: 5,981
Join Date: Apr 2011
Default Re: [HELP THREAD] Nexus 4. Ask any question.

Quote:
Originally Posted by strapped365 View Post
I got my N4 yesterday and went on through with root and flashing paranoid android. I was wondering what you guys use to change the CPU scale. I've tried kernel tuner and nofrills CPU. Kernel tuner wont allow me to even see the CPU scale at all and sometimes the governors are different. Like CPU 0&1 are on demand while 2&3 are interactive. So this is new to me i come from a dual core HTC MyTouch 4G slide. Nofrills will allow me to see the freq scaling but it wont allow a change in the clock speeds or i/o scheduler.

The other thing I'm curious about is these new devices and their Android development and Original android development. I'm confused as to which is better to visit.

Lastly I've been on xda for a couple years and have been on dang near legacy devices that got stuck on GB Sense 2.1 and Sense 3.0. So LG is a huge change. Thanks for the plethora of information provided but its a little over whelming to me coming from very low activity devices. Thanks in advanced guys

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
You might try System Tuner for your CPU tuning needs.

The difference between the two forums has been explained in multiple locations, but basically if you created it, it goes in Original Development. If you just themed, tweaked or ported it, it goes in development.

---------- Post added at 05:48 AM ---------- Previous post was at 05:46 AM ----------

Quote:
Originally Posted by JimMorrison723 View Post
Hi Guys !
I got my nexus 4 yesterday, and i really love it. I noticed something: 2finger notification pull down to quick settings not working, and i cant find locksreen widgets and photosphere. After i googled for solution, i found something: I have to update my phone, but it can't find newer version (it has JOP12C), so i have to do it manually. I have downloaded 625f5f7c6524.signed-occam-JOP40D-from-JOP40C.625f5f7c.zip, tried to install it from recovery, but installation aborted at the verifying part. i did factory reset from settings, and from recovery too, but nothing happened. Is there any other way to install update? I thought with google's phone i won't have any problem with updating to the latest android version
Use efrant's "Return to stock" guide, stickied in general, to get the latest images and flash them through fastboot.
If you've helped me I'll be sure and hit the "Thanks" button. Please do the same for me!

Proud owner of a Nexus 4 5
and a myTouch 4G
The Following User Says Thank You to estallings15 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
strapped365
Old
#2435  
strapped365's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 2804
Posts: 5,129
Join Date: Mar 2011
Location: Columbus

 
DONATE TO ME
Default Re: [HELP THREAD] Nexus 4. Ask any question.

Quote:
Originally Posted by estallings15 View Post
You might try System Tuner for your CPU tuning needs.

The difference between the two forums has been explained in multiple locations, but basically if you created it, it goes in Original Development. If you just themed, tweaked or ported it, it goes in development.

---------- Post added at 05:48 AM ---------- Previous post was at 05:46 AM ----------



Use efrant's "Return to stock" guide, stickied in general, to get the latest images and flash them through fastboot.
Thanks man. Like I said my past devices were basically legacy activity. We we had development only so i asked here as I said was a little overwhelmed with all the new posts here. In didn't mean to not read anything I'm just trying to take it all in. Thanks again though man

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
 
JimMorrison723
Old
#2436  
Member
Thanks Meter 8
Posts: 52
Join Date: Nov 2010
Default any other way than unlocking the bootloader?

Quote:
Originally Posted by estallings15 View Post
Use efrant's "Return to stock" guide, stickied in general, to get the latest images and flash them through fastboot.
Thanks, i read that before, but i didn't want to unlock my bootloader. Or this is the only way, to get my n4 properly working?
 
Agepox
Old
#2437  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 2
Join Date: Feb 2013
I cant find a proper answer across the internet for a beginner question:
Can i connect my phone from the 3.5mm to RCA as i did with my previously owned galaxy S1?
 
estallings15
Old
#2438  
estallings15's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 2583
Posts: 5,981
Join Date: Apr 2011
Default Re: [HELP THREAD] Nexus 4. Ask any question.

Quote:
Originally Posted by JimMorrison723 View Post
Thanks, i read that before, but i didn't want to unlock my bootloader. Or this is the only way, to get my n4 properly working?
It's the best way. You can copy the data from your SD card to your computer before unlocking your bootloader so the data isn't lost. The bootloader can always be relocked afterward.

Edit: Now that I think about it, your bootloader must be unlocked to flash anything but an OTA.

---------- Post added at 06:40 AM ---------- Previous post was at 06:38 AM ----------

Quote:
Originally Posted by Agepox View Post
I cant find a proper answer across the internet for a beginner question:
Can i connect my phone from the 3.5mm to RCA as i did with my previously owned galaxy S1?
Are you talking about the headphone jack? If so, yes.

---------- Post added at 06:42 AM ---------- Previous post was at 06:40 AM ----------

Quote:
Originally Posted by strapped365 View Post
Thanks man. Like I said my past devices were basically legacy activity. We we had development only so i asked here as I said was a little overwhelmed with all the new posts here. In didn't mean to not read anything I'm just trying to take it all in. Thanks again though man

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
I didn't mean to be offensive. I was basically saying that if you want a better explanation than that one, it's out there. If that was enough, great. Welcome to the N4 boards.
If you've helped me I'll be sure and hit the "Thanks" button. Please do the same for me!

Proud owner of a Nexus 4 5
and a myTouch 4G
The Following 3 Users Say Thank You to estallings15 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Agepox
Old
#2439  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 2
Join Date: Feb 2013
[/COLOR]

Are you talking about the headphone jack? If so, yes.[COLOR="Silver"]

I tried connecting the audio jack to the tv via rca and i dont see anything. In the S1 i had to enable tv out, here i cant find this option :-\
 
JimMorrison723
Old
#2440  
Member
Thanks Meter 8
Posts: 52
Join Date: Nov 2010
Quote:
Originally Posted by estallings15 View Post
It's the best way. You can copy the data from your SD card to your computer before unlocking your bootloader so the data isn't lost. The bootloader can always be relocked afterward.

Edit: Now that I think about it, your bootloader must be unlocked to flash anything but an OTA.[COLOR="Silver"]
Thanks !

Tags
answers, halp me, help thread, help! my carrot cake won't rise., nexus 4, noob, questions, teh ph0n3 no turn on
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes