Post Reply

[Q] How do I update my rom?

OP Nexus4boi

6th January 2014, 08:02 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
3 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
I am running aokp 4.4 kitkat nighly and I wanted to update. When I update without wiping anything on top of my previous rom it works, but my google play is missing. Also , my folders and widgets went away leaving me with only gallery and setting on the main page. Google now was not there either.

How do I update without losing my data?

Do i have to wipe anything before flashing?


Thank you in advance
6th January 2014, 08:45 AM   |  #2  
Senior Member
Thanks Meter: 40
 
305 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
More
Gapps are stored in system which is formatted when you update, you have to flash gapps again.

Nightlys are not really for normal use so you shouldn't have any data that you're worried about losing on there.
6th January 2014, 06:15 PM   |  #3  
Berrydroidcafe's Avatar
Senior Member
Flag Cleveland Ohio - San Diego Ca
Thanks Meter: 230
 
1,025 posts
Join Date:Joined: May 2011
More
Quote:
Originally Posted by Nexus4boi

I am running aokp 4.4 kitkat nighly and I wanted to update. When I update without wiping anything on top of my previous rom it works, but my google play is missing. Also , my folders and widgets went away leaving me with only gallery and setting on the main page. Google now was not there either.

How do I update without losing my data?

Do i have to wipe anything before flashing?


Thank you in advance


I would think about trying another rom. You should be able to dirty flash an update for the rom that's already on your phone without losing anything.




Quote:
Originally Posted by DrFredPhD

Gapps are stored in system which is formatted when you update, you have to flash gapps again.

Nightlys are not really for normal use so you shouldn't have any data that you're worried about losing on there.

Some nightlies can be a daily driver, just have to pick a developer who is well known for their work and not someone who just started learning last night!

Sure, you have to start somewhere, but I think you know what I'm saying.

Sent from my Nexus 7 (2013)
7th January 2014, 07:59 AM   |  #4  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
3 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
Quote:
Originally Posted by DrFredPhD

Gapps are stored in system which is formatted when you update, you have to flash gapps again.

Nightlys are not really for normal use so you shouldn't have any data that you're worried about losing on there.

yea it worked once i tried it with gapps and all my setting were left the same
thanks for all you help everyone
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes