Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Issue][Miracast][CM11] Screen Mirroring broken or not working

OP sugarfoot1001

13th January 2014, 07:11 PM   |  #11  
OP Junior Member
Flag Lusaka, Zambia
Thanks Meter: 1
 
16 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by mariod84

Thanks!!! Now it works

I was unable to get this to work.

I got force closes and then when i wiped data. The rom worked but it's miracast still didn't work. Was there something I was supposed to do in addition, in order to get it all working??

Would you mind explaining the steps you took to get it to work on Nexus 4, since there's just too much information at the provided link that doesn't necessarily relate to nexus 4.
15th January 2014, 12:15 AM   |  #12  
Senior Member
Flag Fukushima
Thanks Meter: 224
 
193 posts
Join Date:Joined: Apr 2013
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by sugarfoot1001

I was unable to get this to work.

I got force closes and then when i wiped data. The rom worked but it's miracast still didn't work. Was there something I was supposed to do in addition, in order to get it all working??

Would you mind explaining the steps you took to get it to work on Nexus 4, since there's just too much information at the provided link that doesn't necessarily relate to nexus 4.


required
1) Nexus 4 CM11
2) 20140110_mira02_CM11_tilapia-update-signed.zip - applied to N4 using custom recovery
3) launch Mira4U app, check Skip HDCP
after this, standard way how to use miracast,
4) Settings -> Display -> Cast screen
The Following User Says Thank You to s107ken For This Useful Post: [ View ]
15th January 2014, 03:22 PM   |  #13  
BigMatza's Avatar
Member
Thanks Meter: 20
 
96 posts
Join Date:Joined: Mar 2008
Quote:
Originally Posted by s107ken

required
1) Nexus 4 CM11
2) 20140110_mira02_CM11_tilapia-update-signed.zip - applied to N4 using custom recovery
3) launch Mira4U app, check Skip HDCP
after this, standard way how to use miracast,
4) Settings -> Display -> Cast screen

Cheers s107ken. Have you been in touch with CM about including your fix in their source code? If so, please post an update here when you catch wind of the first CM11 nightly that includes it.
1st February 2014, 04:08 AM   |  #14  
Member
Thanks Meter: 9
 
77 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
Quote:
Originally Posted by s107ken

required
1) Nexus 4 CM11
2) 20140110_mira02_CM11_tilapia-update-signed.zip - applied to N4 using custom recovery
3) launch Mira4U app, check Skip HDCP
after this, standard way how to use miracast,
4) Settings -> Display -> Cast screen

Does it work on other CM11 on other devices?
I am using Cm11 on Desire HD
27th July 2014, 09:10 AM   |  #15  
erwinsie's Avatar
Senior Member
SyDnEy
Thanks Meter: 8
 
385 posts
Join Date:Joined: May 2005
More
i want to have cast screen on my note 2, can i flash your zip? thanks im with latest nightly CM11
26th November 2014, 05:46 PM   |  #16  
Ventricle's Avatar
Member
Thanks Meter: 11
 
63 posts
Join Date:Joined: May 2012
More
Quote:
Originally Posted by s107ken

I'm tested cm-11-20140108-NIGHTLY-mako.zip.
adb logcat said,


pull "libDxHdcp.so" from KOT49H factory image, push "libDxHdcp.so" to CM11, but didn't solved this.


so I developed add a few Miracast options for AOSP including HDCP skipping, this morining build for CM11, tilapia and mako Miracast working on CM11.

attached 20140110_mira02_CM11_tilapia-update-signed.zip on next thread.
http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=118
build target is tilapia(Nexus 7 2012 3G), but working on Nexus 4.

flash cm-11-20140108-NIGHTLY-mako.zip & 20140110_mira02_CM11_tilapia-update-signed.zip,
lauch Mira4U app, check Skip HDCP, goto Cast screen, *maybe* working


if Miracast worked on N4 after applied this patch, Netflix or other HDCP required contents maybe black screen.

Would this work with N4@Lollipop? Please reply
12th December 2014, 10:24 PM   |  #17  
Member
Thanks Meter: 8
 
94 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
More
Would this work on HTC One [m7]? I am also getting the same exact black screen issues when trying to cast netflix.
15th December 2014, 05:40 AM   |  #18  
Member
Thanks Meter: 8
 
94 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
More
This wifi display helper pro did not work. I couldn't check either box to apply the patch.
15th December 2014, 12:43 PM   |  #19  
Ventricle's Avatar
Member
Thanks Meter: 11
 
63 posts
Join Date:Joined: May 2012
More
@up

I'm signing up under this.
16th December 2014, 07:51 PM   |  #20  
Ventricle's Avatar
Member
Thanks Meter: 11
 
63 posts
Join Date:Joined: May 2012
More
Quote:
Originally Posted by mariod84

Thanks!!! Now it works

@mariod84,

Could you please share your logcat from the moment of tapping the chosen screen to cast on, to the moment when u r connected?
Please share it with us, so that we could compare it to ours.
Last edited by Ventricle; 18th December 2014 at 10:44 PM.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes