Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,770,562 Members 37,738 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[LOOKING FOR A FIX] DATA drops

Tip us?
 
io53
Old
#151  
io53's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 257
Posts: 757
Join Date: Oct 2010
Default Re: [LOOKING FOR A FIX] DATA drops

Thank you for this investigation! I got those data drops/delays you are taking about. I did cut my SIM to a micro myself and it's far from a perfect match in the sim tray. I'll go to my carrier and get a new one today. Will report back later.

Sent from my Nexus 4 using xda premium
 
io53
Old
#152  
io53's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 257
Posts: 757
Join Date: Oct 2010
Default Re: [LOOKING FOR A FIX] DATA drops

Yep. The new sim card did the trick. Have been using it for 4 hours now without any delay/drop. Thanks .

Sent from my Nexus 4 using xda premium
The Following User Says Thank You to io53 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
MrManson666
Old
#153  
Senior Member
Thanks Meter 13
Posts: 117
Join Date: Jul 2011
Default AW: [LOOKING FOR A FIX] DATA drops

Same problem with o2 in Germany

I really hope this is going to be fixed in 4.2.2
 
IRX120
Old
#154  
IRX120's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 639
Posts: 1,796
Join Date: May 2012
Location: Atlanta
Default Re: [LOOKING FOR A FIX] DATA drops

I'm getting full dropouts just sitting in my living room on T-Mobile. Never had the problem on my old phone

Sent from my Nexus 4 @1.5 GHz on Stock 4.2.1
 
MrManson666
Old
#155  
Senior Member
Thanks Meter 13
Posts: 117
Join Date: Jul 2011
Default AW: [LOOKING FOR A FIX] DATA drops

They might have fixed the problem within 4.2.2

http://code.google.com/p/android/iss...?id=40514#c203
 
Lownita
Old
#156  
Lownita's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 208
Posts: 1,546
Join Date: Jun 2011
Location: Germany
I get wifi drops! So when I turn on my phone after a long period of time (like night) the wifi bar is grey, indicating that no more connection there is. After 30 seconds or so, it turns blue again. What is happening

Wifi sleep policy is ofc set to "never".
 
bradm23
Old
#157  
bradm23's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 103
Posts: 837
Join Date: Jul 2010
Default Re: [LOOKING FOR A FIX] DATA drops

Really hoping 4.2.2 fixes some issues and comes with new radio.

I have been have issues with my nexus 4 here in Massachusetts with t mobile where i get "H" showing up on my signal but for no reason it switches to "E". The signal strength is good so i think it is just randomly dropping the data signal. The most annoying part of all of this is that my blackberry holds a solid 4g connection sitting right next to my n4, even with the same sim card.

Does any one have any tricks/suggestions that i can try to fix this?

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
Nexus 5, 2013 Nexus 7, LG G3, One plus One
 
MrManson666
Old
#158  
Senior Member
Thanks Meter 13
Posts: 117
Join Date: Jul 2011
you could try this app

https://play.google.com/store/apps/d....wififixerfree
 
phrami
Old
#159  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 7
Join Date: May 2012
I sure hope 4.2.2 is going to help somewhat.

I have the exact same issue, as soon as I use any app that requires data connection it will disappear for a few seconds, long enough most of the time to have the app or page to time out. I am still on stock everything, hesitant to try anything so far.

I do use WIFI extensively, one thing I have noticed though, rebooting the phone every other day somehow helps,

I am on TMO in houston metro area. There are some dark spots on TMO network all around houston, I also tried the fast tmo (TMO LTE?) apn and did have some success with that.

I have seen posts elsewhere that a replacement device was required to fix the issue, anyone got a replacement device that completely eliminated this issue?

I blame TMO most of the time though not the phone, I had similar troubles (much worse) on my SGS4g as well.
 
lorin_93
Old
#160  
Member
Thanks Meter 8
Posts: 35
Join Date: Mar 2010
Location: Arad
I've also been getting data drops on my Nexus 4, on giffgaff UK. I've fixed them by flashing codefirex SR11 ROM, faux123's kernel (last stable one) and by switching to LTE/GSM/CDMA auto (PRL) in Phone info (*#*#4636#*#*).

It seems to be working decent without the LTE/GSM/CDMA thing, but it's very slow and it seems quite laggy (enough laggy for facebook messenger to time-out). Switching to that from WCDMA drastically improves speed and responsiveness of the network. Mobile websites are loading within 1 second (feels almost like on wifi). I don't know if it's the combination between ROM, kernel and that setting for network or something else.

But I can say that I was getting serious drops on Montley kernel. On franco kernel, the mobile data was completely unusable (it was just staying on grey H, never switched to blue H/H+ or loaded anything).

Can someone confirm this?

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes