Post Reply

[Q] Microphone problem on loudspeaker mode

OP Delwing

26th November 2013, 05:55 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 3
 
10 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
More
Hi,

I have problem with my Nexus 4 on stock soft, it was present on 4.3, now after update to 4.4 nothing changed. Issue remains.

When I put loudspeaker on during call, person I am talking to says that he barely or even doesn't hear me.

It's a bit ironic, because while googling for the solution I've found that people tend to have issue with normal mode and turning on speaker mode fixes the issue. Out of the 2 I prefer my problem, nevertheless I talk a lot while driving, so this is annoying. Any one encountered this issue? Is there simple fix or I have to service my brand new phone?
9th February 2014, 08:50 PM   |  #2  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: Feb 2014
Did you ever find a fix, this happens with my nexus 4.


Quote:
Originally Posted by Delwing

Hi,

I have problem with my Nexus 4 on stock soft, it was present on 4.3, now after update to 4.4 nothing changed. Issue remains.

When I put loudspeaker on during call, person I am talking to says that he barely or even doesn't hear me.

It's a bit ironic, because while googling for the solution I've found that people tend to have issue with normal mode and turning on speaker mode fixes the issue. Out of the 2 I prefer my problem, nevertheless I talk a lot while driving, so this is annoying. Any one encountered this issue? Is there simple fix or I have to service my brand new phone?

27th March 2014, 08:17 PM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 3
 
10 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
More
Quote:
Originally Posted by mustie

Did you ever find a fix, this happens with my nexus 4.

I still have that issue and still no solution for it. Anybody?
Last edited by Delwing; 27th March 2014 at 08:22 PM.
Today, 07:53 PM   |  #4  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
3 posts
Join Date:Joined: Oct 2014
Any resolve this issue?
I've noticed this issue on my nexus 4 as well.


When I have the loudspeaker on, its as if the microphone is picking up noise or something constantly. So if I'm on an automated menu (lets say when calling a bank) and you're suppose to say say your account number, the system will immediately say "we did not get that...etc" as if my phone microphone is always picking something up. Also when I talk to people on it, they say they have troubles hearing me.

I have no issues when on regular (non loudspeaker) mode though.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes