Post Reply

[Q] Nexus 4 random shutdowns on 4.4.4

8th July 2014, 12:33 PM   |  #11  
OP Member
Thanks Meter: 7
 
80 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
Quote:
Originally Posted by Jagdish84

Im still random shutdown free, im not sure the solution i suggested on my earlier post will work for you but you can always try it and see...

How many hours has your phone been on? Mine usually shutdowns itself after 30+ hours.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
8th July 2014, 12:35 PM   |  #12  
OP Member
Thanks Meter: 7
 
80 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
Quote:
Originally Posted by danmen2

Try a 4.4.3 kernel like hellscore b47 or if you think it's a wifi issue a 4.4.2 version like b46 with the wifi fix.

http://forum.xda-developers.com/nexu...table-t2495373

I just reflashed PA 4.41 and running the kernel that came with PA. I believe it's the stock android one. Let's see how it goes.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
8th July 2014, 12:38 PM   |  #13  
OP Member
Thanks Meter: 7
 
80 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
Quote:
Originally Posted by sideswipe14

same problem here 100% stock android 4.4.4 (using nova but can't imagine that matters) last night was the first time i picked up the phone and pressed the power button... nothing. long pressed the power button for 8-10 seconds and it booted up. now again about 15 hours later i pick up the phone press the power button and nothing. never happened before and i assume its something to do with the 4.4.4 update. i dont use auto updating in the play store and this has literally never happened before yesterday.

When did you update to 4.4.4? I never experienced this on 4.4.2 either. Only started happening after I updated to 4.4.4. I think for me it happened the first night after updating.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
8th July 2014, 12:54 PM   |  #14  
CCody's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 102
 
342 posts
Join Date:Joined: Apr 2013
The only thing I can tell you is, that 4.4.4 causes a lot of problems recently. You are by far not the only one with this problem. I've also experienced random shutdowns like yours, bootloops, devices not turning on again...
Especially stock 4.4.4 causes problems. I could not identify the problem or bugfixes by now. It is really complicated since some devices work fine with 4.4.4 and some dont.
I only can suggest you to flash a 4.4.3 rom. That is the only work around.
8th July 2014, 01:46 PM   |  #15  
Senior Member
Thanks Meter: 236
 
1,385 posts
Join Date:Joined: May 2010
Quote:
Originally Posted by swiftyy

How many hours has your phone been on? Mine usually shutdowns itself after 30+ hours.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

Approx 24 hrs atm
9th July 2014, 10:20 AM   |  #16  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
More
same problem here...
14th July 2014, 05:16 AM   |  #17  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: Jul 2014
Same here.
I have had the same problem since i updated to 4.4.4... except mine shuts off only when i touch the screen (like pull the menu down, open a app, ect.) so, I went and did a factory reset, nothing changed. downloaded the Nexus Root Toolkit, did a flash stock to 4.4.4 again, nothing.. Then now I have tried another flash stock to 4.4.3 but now have manually updated to 4.4.4. I will reply again to see if this changes anything.

My Nexus 4 is completely stock, not rooted, never tampered. So I am very surprised with this issue, but I have had another issue.. Along with the shutting off issue I have a problem which so far was fixed with the first Flash stock(i think) I would use my Nexus 4 with signal for texting and using data but when i went to actually use data like to search something up it would randomly say i have "no service".. not sure why it did this, happened when I had 4 bars and didn't move..
14th July 2014, 07:37 PM   |  #18  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: Jul 2014
Still not working
After I did the Flash Stock to 4.4.3 and then manually updated to 4.4.4, my nexus still doesnt work. Dont even bother trying it.
4th September 2014, 12:00 PM   |  #19  
Senior Member
Thanks Meter: 9
 
104 posts
Join Date:Joined: Jun 2011
I have the same issue however with a mail app, while the phone is perfect without the mail app

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes