Post Reply

Nexus 4 not recognizing SIM

OP Mikrouwel

17th January 2013, 05:47 PM   |  #1  
OP Member
Thanks Meter: 6
 
61 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
Hey Guys,

Got my Nexus 4 yesterday and took a working sim and cut it down and inserted it into the phone and had no signal nothing. So today i went and got another sim cut by a shop and put it in and still nothing.

Any advice?

Thanks in advance
Last edited by Mikrouwel; 17th January 2013 at 05:53 PM. Reason: Typo
17th January 2013, 05:51 PM   |  #2  
android88's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 4,807
 
5,743 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
More
Does the phone recognize the SIM at all?

Sent from my Nexus 4 using xda premium
17th January 2013, 05:55 PM   |  #3  
OP Member
Thanks Meter: 6
 
61 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
Quote:
Originally Posted by android88

Does the phone recognize the SIM at all?

Sent from my Nexus 4 using xda premium

Well I can scan for networks but wont let me join any, even the one that the sim is (Cell C)
17th January 2013, 06:02 PM   |  #4  
jjdev's Avatar
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
7 posts
Join Date:Joined: Jan 2013
Did you try inserting the sim when the phone is off ? When I inserted the sim, the phone was on and it would not recognize the sim even after reboot.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
17th January 2013, 06:03 PM   |  #5  
OP Member
Thanks Meter: 6
 
61 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
Quote:
Originally Posted by jjdev

Did you try inserting the sim when the phone is off ? When I inserted the sim, the phone was on and it would not recognize the sim even after reboot.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2

I did it while off :/

How do you fix your issue?

Thanks for the help?
Last edited by Mikrouwel; 17th January 2013 at 06:16 PM.
17th January 2013, 06:35 PM   |  #6  
jjdev's Avatar
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
7 posts
Join Date:Joined: Jan 2013
Did you use a sim cutter or did you use scissors ?

The sim needs to be completely flush on the tray.

Remove the sim and turn off the phone. Insert it, and power it on...

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
17th January 2013, 06:36 PM   |  #7  
OP Member
Thanks Meter: 6
 
61 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
Quote:
Originally Posted by jjdev

Did you use a sim cutter or did you use scissors ?

The sim needs to be completely flush on the tray.

Remove the sim and turn off the phone. Insert it, and power it on...

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2

First tried cutting it and didnt work so went and brought a new sim and got it cut by a shop.

I have tried doing that and still nothing :/
13th February 2013, 02:06 PM   |  #8  
Member
Thanks Meter: 7
 
43 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
i have the same problem, cut my sim, doesent work, ask for a new microsim still not working, a can scan the networks but the phone says, sim doesent allows the connection
could be that i damage the sim slot or the module? how can i find a solution?
13th February 2013, 03:54 PM   |  #9  
Senior Member
Thanks Meter: 32
 
252 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
Get a real micro sim. Don't use a cut down one.
13th February 2013, 04:14 PM   |  #10  
Member
Thanks Meter: 7
 
43 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
Quote:
Originally Posted by xda6969

Get a real micro sim. Don't use a cut down one.

i already have the real/new ona, but still dont work

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes