FORUMS

HTC Delivering Ads Straight to Sense Home

HTC’s 2015 has been a year marked by a desperate search for revenue.The HTC One M9 … more

Galaxy S6 & Edge get €100 Price Cut—New Models Incoming

Samsung has dropped the price of both the Galaxy S6 and S6 Edge by … more

How To Port Fully Featured Sony Xperia Z4 Camera

Xperia Z4’s hardware may not impress, but its software is definitely … more

Experimental TWRP Available For Moto G 2015

XDA Senior Member squid2 has posted experimental builds of TWRP for the Moto G … more

Nexus 4 not recognizing SIM

61 posts
Thanks Meter: 6
 
By Mikrouwel, Member on 17th January 2013, 05:47 PM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
Hey Guys,

Got my Nexus 4 yesterday and took a working sim and cut it down and inserted it into the phone and had no signal nothing. So today i went and got another sim cut by a shop and put it in and still nothing.

Any advice?

Thanks in advance
Last edited by Mikrouwel; 17th January 2013 at 05:53 PM. Reason: Typo
 
 
17th January 2013, 05:51 PM |#2  
android88's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 4,809
 
More
Does the phone recognize the SIM at all?

Sent from my Nexus 4 using xda premium
17th January 2013, 05:55 PM |#3  
OP Member
Thanks Meter: 6
 
More
Quote:
Originally Posted by android88

Does the phone recognize the SIM at all?

Sent from my Nexus 4 using xda premium

Well I can scan for networks but wont let me join any, even the one that the sim is (Cell C)
17th January 2013, 06:02 PM |#4  
jjdev's Avatar
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Did you try inserting the sim when the phone is off ? When I inserted the sim, the phone was on and it would not recognize the sim even after reboot.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
17th January 2013, 06:03 PM |#5  
OP Member
Thanks Meter: 6
 
More
Quote:
Originally Posted by jjdev

Did you try inserting the sim when the phone is off ? When I inserted the sim, the phone was on and it would not recognize the sim even after reboot.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2

I did it while off :/

How do you fix your issue?

Thanks for the help?
Last edited by Mikrouwel; 17th January 2013 at 06:16 PM.
17th January 2013, 06:35 PM |#6  
jjdev's Avatar
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Did you use a sim cutter or did you use scissors ?

The sim needs to be completely flush on the tray.

Remove the sim and turn off the phone. Insert it, and power it on...

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
17th January 2013, 06:36 PM |#7  
OP Member
Thanks Meter: 6
 
More
Quote:
Originally Posted by jjdev

Did you use a sim cutter or did you use scissors ?

The sim needs to be completely flush on the tray.

Remove the sim and turn off the phone. Insert it, and power it on...

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2

First tried cutting it and didnt work so went and brought a new sim and got it cut by a shop.

I have tried doing that and still nothing :/
13th February 2013, 02:06 PM |#8  
Member
Thanks Meter: 7
 
More
i have the same problem, cut my sim, doesent work, ask for a new microsim still not working, a can scan the networks but the phone says, sim doesent allows the connection
could be that i damage the sim slot or the module? how can i find a solution?
13th February 2013, 03:54 PM |#9  
Senior Member
Thanks Meter: 33
 
More
Get a real micro sim. Don't use a cut down one.
13th February 2013, 04:14 PM |#10  
Member
Thanks Meter: 7
 
More
Quote:
Originally Posted by xda6969

Get a real micro sim. Don't use a cut down one.

i already have the real/new ona, but still dont work
13th February 2013, 08:31 PM |#11  
Senior Member
Thanks Meter: 33
 
More
Quote:
Originally Posted by pani_alex

i already have the real/new ona, but still dont work

Your post says you cut your sim.

Read More
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes