Post Reply

[Q] Nexus won't boot after update.

12th May 2014, 09:56 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
10 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
Hello,

After updating my Nexus 4 the phone won't boot beyond the Google logo.

I tried to hardreset the phone but when I select "Recovery mode" the phone show me the Google logo and just gets stuck there.

Any ideas?
Last edited by S_Kruis; 12th May 2014 at 11:16 AM.
12th May 2014, 10:50 AM   |  #2  
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
6 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
Quote:
Originally Posted by S_Kruis

Hello,

After updating my Nexus 4 the phone won't boot beyond the Google logo.

I tried to hardreset the phone but when I select "Recovery mode" the phone show me a the Google logo and just gets stuck there.

Any ideas?

Reflash everything with fastboot or just enter the stock recovery and factory reset. You can get there by choosing recovery at the bootloader and then by pressing vol up + power when you see the green logo with the exclamation mark.
12th May 2014, 11:04 AM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
10 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
Question
Quote:
Originally Posted by lordneopt

Reflash everything with fastboot or just enter the stock recovery and factory reset. You can get there by choosing recovery at the bootloader and then by pressing vol up + power when you see the green logo with the exclamation mark.

How can i execute either option?
12th May 2014, 12:11 PM   |  #4  
C4SCA's Avatar
Senior Member
Flag Lisboa
Thanks Meter: 905
 
1,871 posts
Join Date:Joined: May 2012
More
Quote:
Originally Posted by S_Kruis

How can i execute either option?

http://forum.xda-developers.com/nexu...plete-t2039162

but use 4.4.2 factory image: https://developers.google.com/androi...PT#occamkot49h
12th May 2014, 12:32 PM   |  #5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
10 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
When I'm executing "fastboot flash bootloader bootloader-mako-makoz10l.img"

I give me this error:

Quote:

ako-makoz10l.img
sending 'bootloader' (2188 KB)...
OKAY [ 0.081s]
writing 'bootloader'...
FAILED (remote: not supported in locked device)
finished. total time: 0.083s

12th May 2014, 01:49 PM   |  #6  
jd1639's Avatar
Recognized Contributor
Minnetonka, MN
Thanks Meter: 3,396
 
9,938 posts
Join Date:Joined: Sep 2012
Quote:
Originally Posted by S_Kruis

When I'm executing "fastboot flash bootloader bootloader-mako-makoz10l.img"

I give me this error:

You're bootloader is locked. Do a factory reset in the stock recovery

Sent from my Nexus 5 using XDA Free mobile app
12th May 2014, 02:28 PM   |  #7  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
10 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
Finally I unlocked the bootloader but now i got a error on this command.

"fastboot -w update image-occam-jop40c.zip" the error that I get is this one...

Quote:

c:\Fastboot\4.2UnrootNexus4>fastboot -w update image-occam-jop40c.zip
archive does not contain 'boot.sig'
archive does not contain 'recovery.sig'
failed to allocate 544032752 bytes
error: update package missing system.img

12th May 2014, 02:33 PM   |  #8  
jd1639's Avatar
Recognized Contributor
Minnetonka, MN
Thanks Meter: 3,396
 
9,938 posts
Join Date:Joined: Sep 2012
Quote:
Originally Posted by S_Kruis

Finally I unlocked the bootloader but now i got a error on this command.

"fastboot -w update image-occam-jop40c.zip" the error that I get is this one...

The.sig errors are ok. The failed to allocate error is not. Try to flash just the system.img. fastboot flash system system.img.

Sent from my Nexus 5 using XDA Free mobile app
13th May 2014, 09:10 AM   |  #9  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
10 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
Quote:
Originally Posted by jd1639

The.sig errors are ok. The failed to allocate error is not. Try to flash just the system.img. fastboot flash system system.img.

Sent from my Nexus 5 using XDA Free mobile app

Flashing went well but when it boots its stuck a the Google logo.

When I try to get it in Recovery mode I only get Download mode.
13th May 2014, 11:04 AM   |  #10  
Oxious119's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 52
 
321 posts
Join Date:Joined: Apr 2013
Try to flash a custom recovery then and see if it works. If it does try flashing the zip from recovery. On my HTC sometimes flashing from fastboot would result in a bootloop while from recovery it worked perfectly fine.

Sent from my Nexus 4 using XDA Free mobile app

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes