Post Reply

Yet another "phantom touch"/"Screen not working" thread.

OP Devzz

7th May 2014, 09:38 PM   |  #1  
Devzz's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 22
 
169 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
More
As the title says, I have this issue on my N4.. It started on Tuesday night. I am on Slimkat at the moment because I cannot be bothered to flash yet another ROM anymore but it started as a problem on Paranoid Android BETA 2. However, it has persisted over Slimkat ROM and others along with different kernels such as franco's. I am not sure if it is a hardware issue although it is restricted to the bottom ~5% of the screen (i.e. the navbar) but it works fine when I am using the keyboard. Any other time, that bottom part of the screen is unusable. Over the past 24 hours it has become noticeably worse. I have the screen touch pointer enabled in developer options and I can see it slide left to right extremely fast at the bottom and doesn't stop unless I lock the screen and it happens randomly no matter what app I'm in! It also tends to get stuck in the bottom right corner quite a lot and if I touch the screen anywhere else, it zooms in so it is acting as though I am holding the bottom right corner with my thumb. Locking the screen and unlocking it fixes the issue for around 30 seconds but the bottom part is still unusable. After that 30 seconds it starts over again with the touch pointer going crazy.

I really hope it isn't a hardware issue as I have never dropped the phone nor had this problem prior to earlier this week. The logcat from paranoid android shows powerHAL is acting up and that touch_boost does not exist on my phone which should be there apparently. I have pasted a part of my logcat below and attached the full file if anyone is interested - scroll down about 3/4 of the way and it's all errors.

[ 05-06 02:17:04.118 793: 793 V/DeadZone ]
consuming errant click: (372.5,9.5)

[ 05-06 02:17:04.219 609: 763 E/PowerHAL ]
touch_boost: failed to send: No such file or directory

[ 05-06 02:17:04.219 609: 763 E/PowerHAL ]
touch_boost: failed to send: No such file or directory

[ 05-06 02:17:04.229 609: 763 E/PowerHAL ]
touch_boost: failed to send: No such file or directory

[ 05-06 02:17:04.229 609: 763 E/PowerHAL ]
touch_boost: failed to send: No such file or directory

[ 05-06 02:17:04.399 609: 763 E/PowerHAL ]
touch_boost: failed to send: No such file or directory

[ 05-06 02:17:04.399 609: 763 E/PowerHAL ]
touch_boost: failed to send: No such file or directory

[ 05-06 02:17:04.399 793: 793 V/DeadZone ]
consuming errant click: (179.5,9.5)


If anyone can help I'd appreciate it tremendously. I feel like this is mostly a software issue but I could be wrong. Thanks in advance!
Attached Files
File Type: txt TouchBoost.txt - [Click for QR Code] (472.9 KB, 2 views)
8th May 2014, 02:27 AM   |  #2  
ynshetty's Avatar
Senior Member
Flag mangalore
Thanks Meter: 28
 
151 posts
Join Date:Joined: May 2011
More
Same problem mate since yesterday....my phone is 1year old too....and now the Navy bar isn't working....no idea what's the problem....I am on pa 4.3; beta 3....I think it's mostly the hardware....if someone could help us it would be great

Sent from my Nexus 4 using XDA Premium 4 mobile app
8th May 2014, 07:56 AM   |  #3  
Senior Member
Thanks Meter: 170
 
730 posts
Join Date:Joined: Mar 2010
More
And you guys reverted to stock rom to see if It persist?, i had my bottom left of the navigation bar not working half a year ago with pa so I went to stock to make sure, it worked again and haven't had the issue since
8th May 2014, 08:57 AM   |  #4  
loscassapalle's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 18
 
318 posts
Join Date:Joined: Jan 2010
More
same to me, same day, same issue. I also have no sensibility to the upper right corner of the screen.
I reverted to stock, the problem persists. I think it's hardware, as it appeared also in the touch recovery
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes