FORUMS

Galaxy S6 & Edge get €100 Price Cut—New Models Incoming

Samsung has dropped the price of both the Galaxy S6 and S6 Edge by … more

How To Port Fully Featured Sony Xperia Z4 Camera

Xperia Z4’s hardware may not impress, but its software is definitely … more

Experimental TWRP Available For Moto G 2015

XDA Senior Member squid2 has posted experimental builds of TWRP for the Moto G … more

Sunday Debate: How Can We Get a No-Compromise Phone?

Join us in a fun Sunday Debate on Compromises. Come with your opinions and … more

Problems with Tethering

159 posts
Thanks Meter: 96
 
By ShockBuddy, Senior Member on 24th May 2014, 08:28 PM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
Hi xda-community,

I've got a Problem with USB Tethering with the Nexus 4:
Tethering itself works, but my PC is running so slow, taskbar is unusable.
Can someone Help? Im Clueless.

System:
Windows 8.1 Update 1
Intel i5
Nvidia GeForce GT240
12GB Ram

Smartphone:
Nexus 4 (mako) unbranded.
BL unlocked, Rooted.
Rom: Cyanogenmod CM11 (Latest Nightlies, but Problem is also on M6)
 
 
27th May 2014, 07:04 PM |#2  
ShockBuddy's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 96
 
Donate to Me
More
#push
27th May 2014, 11:53 PM |#3  
Marvlesz's Avatar
Senior Member
Flag Saudi Arabia
Thanks Meter: 745
 
More
That's strange. Why would your tethering affect PC performance? Is it only when tethering or is it whenever your device is connected?

Does it happen on other computers or is it just that one? ..
30th May 2014, 03:22 AM |#4  
Senior Member
Flag Tamilan
Thanks Meter: 69
 
More
Wink
Quote:
Originally Posted by ShockBuddy

Hi xda-community,

I've got a Problem with USB Tethering with the Nexus 4:
Tethering itself works, but my PC is running so slow, taskbar is unusable.
Can someone Help? Im Clueless.

System:
Windows 8.1 Update 1
Intel i5
Nvidia GeForce GT240
12GB Ram

Smartphone:
Nexus 4 (mako) unbranded.
BL unlocked, Rooted.
Rom: Cyanogenmod CM11 (Latest Nightlies, but Problem is also on M6)

Probably like many and me, you too could make activated Windows 8.1 through a TAP Driver activator. I don't why the very same thing occur to me, with multiple 8.1 PCs and tethering phone combos. Everything that works fine in Windows 7 and 8 messes in 8.1. As you said I too face extremely irresponsive Taskbar particularly the Wi-Fi Network selecting sidebar that doent even popup when USB Tether is done. A sec I disconnect everything happens one by one immediately. I can't even diagnosis the IP of connection due to this lag despite its extreme slow..
30th May 2014, 03:28 AM |#5  
ShockBuddy's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 96
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by arvindgr

Probably like many and me, you too could make activated Windows 8.1 through a TAP Driver activator. I don't why the very same thing occur to me, with multiple 8.1 PCs and tethering phone combos. Everything that works fine in Windows 7 and 8 messes in 8.1. As you said I too face extremely irresponsive Taskbar particularly the Wi-Fi Network selecting sidebar that doent even popup when USB Tether is done. A sec I disconnect everything happens one by one immediately. I can't even diagnosis the IP of connection due to this lag despite its extreme slow..

I activated Windows 8.1 with a valid licence.
PC is only slow when tethering is ENABLED, not if i just
connect phone to computer.

I managed to get it working that way:
Pull out Lan-cable, but keep activated the Lan
Network adapter. Activate Tethering.
It just works fluid, dont know why.
30th May 2014, 04:25 AM |#6  
Senior Member
Flag Tamilan
Thanks Meter: 69
 
More
Quote:
Originally Posted by ShockBuddy

I activated Windows 8.1 with a valid licence.
PC is only slow when tethering is ENABLED, not if i just
connect phone to computer.

I managed to get it working that way:
Pull out Lan-cable, but keep activated the Lan
Network adapter. Activate Tethering.
It just works fluid, dont know why.

Yes PC's Network and sharing center goes wild only with tethering and not with normal MTP or PTP connections. Plus I tried to Pull out Lan-cable and yet keep activated the Lan Network adapter. Nothing happen new, same lag occur. If possible, I'll post a video to denote what happens in my PC soon..
24th February 2015, 01:45 PM |#7  
Senior Member
Thanks Meter: 87
 
More
I think it is a NDIS driver problem:
http://forum.xda-developers.com/andr...ndows-t3039183
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes