Velocity is Like OpenTable on Steroids

We all enjoy a night out with friends or our significant other from time to time. However, there is … more

Android Lollipop Lands for the Sony Xperia Z Ultra

The undisputed king of the beasts–at least in Sony’s current stable,is the … more

Android 5.0 Lollipop in 3D–EVO 3D, That Is!

It is that time of the year once again. Flowers bloom (or snow falls, depending on which … more

Gaming Console with Lollipop? Ouya Gets an Android TV Port

Android is a very flexible platform, and it can be used on a large variety of … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

UnBrick Nexus 4 Help!!!!

OP FPSAUS4EVER

19th January 2014, 03:10 AM   |  #1  
OP Senior Member
Flag Melbourne
Thanks Meter: 0
 
113 posts
Join Date:Joined: Sep 2011
More
Hi,

When i try to flash the factory ROM onto my phone it comes up with this error and i have tried everything, like different drivers, usb ports, different PC and everthing else i can think of. SO if someone could help me PLEASE BTW I couldnt enable ADB so i am using fastboot and my boot loader is unlocked.

Thanks
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Nexus 4 Error.png
Views:	511
Size:	126.8 KB
ID:	2524991  
19th January 2014, 04:43 AM   |  #2  
thinhletien's Avatar
Senior Member
Flag Calgary, Canada
Thanks Meter: 18
 
302 posts
Join Date:Joined: Jul 2008
I am noob, but did you try Nexus Root Toolkit to unbrick? You can also use this toolkit to flash the original-factory-rom for your Nexus. Everything is auto, just need some few clicks and boom
19th January 2014, 12:15 PM   |  #3  
OP Senior Member
Flag Melbourne
Thanks Meter: 0
 
113 posts
Join Date:Joined: Sep 2011
More
Yes i have but i get errors. I Need help as i have no idea why?
And then it boots up and get stuck on a black screen with the google label on it. I need help to unbrick and install the orignal softtware.

Also i just Flashed TWRP recovery onto the phone but when it boots up it just stays at the black screen with the google logo on it and doesnt move
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	NExus 4 error 1.png
Views:	92
Size:	105.8 KB
ID:	2525623  
Last edited by FPSAUS4EVER; 19th January 2014 at 12:57 PM.
19th January 2014, 09:01 PM   |  #4  
audit13's Avatar
Senior Member
Toronto
Thanks Meter: 873
 
3,032 posts
Join Date:Joined: Jun 2012
More
You can manually fast the 6 img files required to return your phone to stock. I haven't tried the tool kits because the manual method always worked for me.

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2010312
20th January 2014, 01:34 AM   |  #5  
opssemnik's Avatar
Senior Member
Flag Porto Alegre,Rio Grande Do Sul,Brasil
Thanks Meter: 753
 
1,161 posts
Join Date:Joined: Jun 2013
More
I Hope that is not bad emmc(but it kinda looks)
download and install minimal adb and fastboot(google it) and open it.
put your phone in fastboot mode(vol down + power) and on the cmd prompt(minimal adb opens one) u type
fastboot format userdata
(press enter)
fastboot format cache
(press enter)
fastboot format system
(press enter)
fastboot erase radio
(press enter)
fastboot erase recovery
(press enter)
then u press volume down button till the button on phone changes to bootloader, when it does u press power button
then u install stock from wugs kit or manualy.
The Following User Says Thank You to opssemnik For This Useful Post: [ View ]
20th January 2014, 03:43 AM   |  #6  
OP Senior Member
Flag Melbourne
Thanks Meter: 0
 
113 posts
Join Date:Joined: Sep 2011
More
Dont Worry I fixed It
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Nexus 4 Error No Allowance.png
Views:	77
Size:	79.5 KB
ID:	2527109   Click image for larger version

Name:	Nexus 4 Error Write.png
Views:	69
Size:	80.0 KB
ID:	2527110  
Last edited by FPSAUS4EVER; 20th January 2014 at 07:39 AM.
20th January 2014, 08:18 PM   |  #7  
opssemnik's Avatar
Senior Member
Flag Porto Alegre,Rio Grande Do Sul,Brasil
Thanks Meter: 753
 
1,161 posts
Join Date:Joined: Jun 2013
More
Quote:
Originally Posted by FPSAUS4EVER

Dont Worry I fixed It

how did u fix?
21st January 2014, 02:26 AM   |  #8  
OP Senior Member
Flag Melbourne
Thanks Meter: 0
 
113 posts
Join Date:Joined: Sep 2011
More
I am such an Noob i was Flashing the wrong bootloader version onto the phone and it wasnt working.

So if you have this error first step is to try to make sure your ROM version is for the Phone and the bootloader is the corret one.
21st January 2014, 11:20 AM   |  #9  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
12 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
md5 is very important to check before flashing.
30th January 2014, 01:00 PM   |  #10  
fatihlale's Avatar
Member
Flag Ankara
Thanks Meter: 123
 
46 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
Donate to Me
Quote:
Originally Posted by opssemnik

I Hope that is not bad emmc(but it kinda looks)
download and install minimal adb and fastboot(google it) and open it.
put your phone in fastboot mode(vol down + power) and on the cmd prompt(minimal adb opens one) u type
fastboot format userdata
(press enter)
fastboot format cache
(press enter)
fastboot format system
(press enter)
fastboot erase radio
(press enter)
fastboot erase recovery
(press enter)
then u press volume down button till the button on phone changes to bootloader, when it does u press power button
then u install stock from wugs kit or manualy.

thanks!

The Following User Says Thank You to fatihlale For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes