Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Wifi/Bluetooth Bug?

OP ZappBrannigan

1st May 2014, 08:45 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 3
 
16 posts
Join Date:Joined: Nov 2008
Hi,

I'm having problems with my internet over wifi. Router can only be found when Bluetooth is turned of!? With Bluetooth on there are only 1-2 routers around found - instead of 10 when Bluetooth is off. This is realy a mess, cause I need Bluetooth for my Sony Smarwatch.
Here (in Germany), some people seem to have the same problem. Does someone know how to fix it? (by the way: everything went fine for a lobg time and all other devices doesn't have any problems with my router).
2nd May 2014, 10:59 PM   |  #2  
Marvlesz's Avatar
Senior Member
Flag Saudi Arabia
Thanks Meter: 742
 
2,310 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
More
Quote:
Originally Posted by ZappBrannigan

Hi,

I'm having problems with my internet over wifi. Router can only be found when Bluetooth is turned of!? With Bluetooth on there are only 1-2 routers around found - instead of 10 when Bluetooth is off. This is realy a mess, cause I need Bluetooth for my Sony Smarwatch.
Here (in Germany), some people seem to have the same problem. Does someone know how to fix it? (by the way: everything went fine for a lobg time and all other devices doesn't have any problems with my router).

On which band does your router work? Instead of "Auto", try setting your WiFi band to "2.4GHz" and see if you're able to discover your router.
5th May 2014, 04:57 PM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 3
 
16 posts
Join Date:Joined: Nov 2008
I have tried that, but it didn't work. In the meantime there are more and more german people having this problem and they all didn't change anything. Could it be that an (german) app-update kill the wifi/bluetooth drivers?

Gesendet von meinem Sony Tablet S mit Tapatalk 2
5th May 2014, 07:18 PM   |  #4  
Oxious119's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 52
 
322 posts
Join Date:Joined: Apr 2013
Works flawless here.

Sent from my Nexus 4 using XDA Free mobile app
5th May 2014, 07:53 PM   |  #5  
Junior Member
Flag Aalten
Thanks Meter: 1
 
5 posts
Join Date:Joined: May 2012
You can try to switch to the 5GHz band, maybe it will fix the interference.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes