FORUMS
Remove All Ads from XDA

re-compiled power.shamu.so to re-enable double tap to wake. (no root required)

381 posts
Thanks Meter: 157
 
By qwerp_, Senior Member on 13th December 2014, 12:18 AM
Post Reply Email Thread
This solution works for anyone that doesn't want to root their device.

however required a unlocked boot loader.

you can use TWRP file manager to replace below files. (hence not needing root).
(or someone can kindly create a flashable)

I have recomplied the power.shamu.so (replacing the missing codes from https://android.googlesource.com/dev...cf7cace%5E%21/ )

What this does is also re-enable the double-tap to wake.

to use,

backup a copy of
/system/lib/hw/power.shamu.so
then copy the attached power.shamu.so to /system/lib/hw/

change the permission of power.shamu.so to 0644

then boot your device. volia... you now have double tap to wake again.

Note. this has been tested with my own nexus 6.
Attached Files
File Type: zip power.shamu.zip - [Click for QR Code] (3.0 KB, 15000 views)
The Following 60 Users Say Thank You to qwerp_ For This Useful Post: [ View ] Gift qwerp_ Ad-Free
 
 
13th December 2014, 12:24 AM |#2  
Mahapederdon's Avatar
Senior Member
Flag Poway (San Diego)
Thanks Meter: 520
 
More
Thanks. I think this would be better in themes n apps section though.
The Following User Says Thank You to Mahapederdon For This Useful Post: [ View ] Gift Mahapederdon Ad-Free
13th December 2014, 12:56 AM |#3  
jermaine151's Avatar
Senior Member
Flag Columbus, Ohio
Thanks Meter: 3,698
 
Donate to Me
More
Thank you Sir! I'm going to remove the app and try this on Elix-R!

EDIT: Works great! Thank you again.
13th December 2014, 01:43 AM |#4  
smalltownbird's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 62
 
More
Which permissions are 0644?
13th December 2014, 01:44 AM |#5  
jermaine151's Avatar
Senior Member
Flag Columbus, Ohio
Thanks Meter: 3,698
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by smalltownbird

Which permissions are 0644?

User: R,W
Group: R
Other: R
The Following 2 Users Say Thank You to jermaine151 For This Useful Post: [ View ] Gift jermaine151 Ad-Free
13th December 2014, 02:08 AM |#6  
smalltownbird's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 62
 
More
Thanks that's what I thought I just wanted to make sure
13th December 2014, 02:22 AM |#7  
jadams212510's Avatar
Senior Member
Flag Jacksonville FL
Thanks Meter: 29
 
More
Can I just flash the zip file that's in the beginning of the thread? Also would I need to re-install after wiping and flashing different roms or will it stay?

Figured it out.
13th December 2014, 02:23 AM |#8  
mr_clean5953's Avatar
Senior Member
Flag Leduc
Thanks Meter: 55
 
More
No Worky on Slim
13th December 2014, 02:32 AM |#9  
Senior Member
Thanks Meter: 623
 
More
Quote:
Originally Posted by mr_clean5953

No Worky on Slim

Working fine here. You probably never set permissions
13th December 2014, 02:33 AM |#10  
mr_clean5953's Avatar
Senior Member
Flag Leduc
Thanks Meter: 55
 
More
Quote:
Originally Posted by suzook

Working fine here. You probably never set permissions

I did. And triple checked it
13th December 2014, 02:34 AM |#11  
Senior Member
Thanks Meter: 623
 
More
Quote:
Originally Posted by mr_clean5953

I did. And triple checked it

Strange working here on beta 8
The Following User Says Thank You to suzook For This Useful Post: [ View ] Gift suzook Ad-Free
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes