Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,807,128 Members 40,467 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Bootloader Flash Fail

Tip us?
 
flyoffacliff
Old
(Last edited by flyoffacliff; 30th August 2014 at 10:08 PM.)
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 24
Join Date: Jun 2014
Default [Q] Bootloader Flash Fail

I am sending in my Nexus 7 (cracked screen) for repair. I just flashed it back to stock and locked the bootloader before I send it in. When I flashed stock 4.4.4, I noticed that it flashed the radio with the same version (not sure why), and it also attempted to flash the bootloader with the same version (not sure why) and it failed (not sure why).


CMD Showing Flash Progress


Why did it attempt to flash it, and why did it fail?
 
demkantor
Old
#2  
demkantor's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 2,751
Posts: 5,772
Join Date: Nov 2011
Location: mpls
Quote:
Originally Posted by flyoffacliff View Post
I am sending in my Nexus 7 (cracked screen) for repair. I just flashed it back to stock and locked the bootloader before I send it in. When I flashed stock 4.4.4, I noticed that it flashed the radio with the same version (not sure why), and it also attempted to flash the bootloader with the same version (not sure why) and it failed (not sure why).


CMD Showing Flash Progress


Why did it attempt to flash it, and why did it fail?
Looks like you are using a toolkit? If so that is probably why
 
flyoffacliff
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 24
Join Date: Jun 2014
Quote:
Originally Posted by demkantor View Post
Looks like you are using a toolkit? If so that is probably why
Why would a toolkit cause this? It enters the same commands, just automated. Right?
I used the latest version of the WugFresh toolkit, which is very popular, and no one else has problems.
 
demkantor
Old
#4  
demkantor's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 2,751
Posts: 5,772
Join Date: Nov 2011
Location: mpls
Well every time I see a similar issue it is from a toolkit, which happens a lot across just about every android device I have seen. Granted it works a lot too but for your situation manually doing everything works closer to 100% of the time and is actually faster
But of course choice is yours how you want to do things
The Following User Says Thank You to demkantor For This Useful Post: [ Click to Expand ]
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes