FORUMS

Analysis & Opinion

Top Forum Discussions

[RESOLVED] WIFI ERROR after unlock/root. Camera also not working

203 posts
Thanks Meter: 7
 
By heinrich, Senior Member on 30th December 2010, 01:02 AM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
Wifi no longer works on my 2.3.1 Nexus S after rooting. Can anyone please help? I see possible driver solutions to the same problem under Nexus S, but assume the driver for Nexus S is not the same. When I try to enable wifi it says ERROR. I just discovered the camera also is not working.

Edit: Momohamed20's stock NAND fixed all my problems YAY!!
Last edited by heinrich; 30th December 2010 at 07:05 PM.
 
 
30th December 2010, 01:10 AM |#2  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
I've seen Wifi not work on mine running 2.3.1, I haven't rooted, usually it's after I try to turn on Wifi Hotspot and get the "Error" message, then Wifi won't work again until I reboot.
30th December 2010, 01:55 AM |#3  
OP Senior Member
Thanks Meter: 7
 
More
well i've rebooted and gone to fastboot and restore boot many times ... no difference
30th December 2010, 03:33 AM |#4  
URPREY's Avatar
Senior Member
Flag Louisville, KY
Thanks Meter: 99
 
More
Quote:
Originally Posted by heinrich

well i've rebooted and gone to fastboot and restore boot many times ... no difference

A friend of mine just returned his to Best Buy because he was having the same issues. His new one doesn't have the issue
30th December 2010, 04:37 AM |#5  
OP Senior Member
Thanks Meter: 7
 
More
Dudes this is totally not cool. My phone is hosed. All I did was take a working 2.3.1 and unlock/root it
30th December 2010, 04:39 AM |#6  
unremarked's Avatar
Senior Member
Out There
Thanks Meter: 192
 
More
Quote:
Originally Posted by heinrich

Dudes this is totally not cool. My phone is hosed. All I did was take a working 2.3.1 and unlock/root it

Have you flashed either the MCR or CM7 ROMs in the Development section and still had the same problem?

Or the stock 2.3.1 NAND backup floating around in there too.
30th December 2010, 05:00 AM |#7  
Bronk93's Avatar
Senior Member
Flag Central, FL
Thanks Meter: 52
 
More
I just got my NS today its rooted with working camera and wifi, I'm also on 2.3.1. What I did was unlock the bootloader and rooted using the superboot method. You don't have to mess with anything else. I've read in several posts if you use other methods it can cause the issues your having

Sent from my Nexus S using XDA App
30th December 2010, 05:05 AM |#8  
OP Senior Member
Thanks Meter: 7
 
More
I just flashed the boot image from http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=884194 and the camera now works again, but not wifi. I can't find the stoclk NAND or I'd flash that. I see a link to the stock system.img in the thread I link to in this post, but it's a broken link
30th December 2010, 05:07 AM |#9  
OP Senior Member
Thanks Meter: 7
 
More
No I haven't tried the MCR o CM7 -- no idea what they are but will go find out.
30th December 2010, 05:12 AM |#10  
unremarked's Avatar
Senior Member
Out There
Thanks Meter: 192
 
More
Quote:
Originally Posted by heinrich

No I haven't tried the MCR o CM7 -- no idea what they are but will go find out.

Ah, okay, MCR is Modaco Custom Rom and CM7 is Cyanogenmod 7. They're both very good custom ROMS based on Android 2.3.1 with some added features and/or other changes. MCR is closer to stock, imo, if that's something you're interested in.

In order to flash them to your device you need to be rooted(which you said you are), and be able to flash Clockwork Recovery via fastboot or ROM Manager. If you're not familiar with Clockwork recovery/ROM Manager, check out this thread before proceeding: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=875875
30th December 2010, 05:24 AM |#11  
OP Senior Member
Thanks Meter: 7
 
More
yep I have clockwork recovery and rom manager and all that

Read More
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes