Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] No data connection on my Nexus S

OP infinite_ammo

23rd February 2014, 11:09 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
So one day, my Nexus S randomly decided not to have a data connection with my carrier (Wind Mobile) anymore.
Wifi works, mobile data does not.

Steps I did to try and fix this:
1) make sure APN address is correct, which it is.
2) turn airplane mode on and off
3) toggle carrier connection on and off
4) factory wipe phone and reinstall ROM (slimkat)
5) factory wipe phone and install a different ROM (AOSP)
6) flash new radio (KB3 and KB1)

Other things I tried:
1) tried my SIM card with another phone (Blackberry Curve), data connection seems to work fine on that phone.
2) Called Wind Mobile and asked them to reset their towers to my phone... all they did was remove the Blackberry security thingy
that I had with them when I was still using a Blackberry. Rebooted my Nexus S, tried again... still no data.

So... I'm at my wit's end, and I have no clue how to fix this. Any ideas? I've found a couple similar threads for this problem... non of which had a solution to mine.
23rd February 2014, 05:37 PM   |  #2  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
I remembered I made a backup nandroid a little while ago... and I restored it.
Voila, everything works again. But as soon as I tried reflashing to my preferred ROM (Slimkat), the problems started up again.
I also forgot to add that before I started encountering problems, my phone froze and I had reset by doing a battery pull because it wouldn't respond to any key presses. I'm guessing it corrupted something, though I'm not sure what. I've diagnosed that this is not a hardware issue, and that it's purely software... I'm not sure why the problem comes back when I reflash to another ROM. I'll keep you guys posted.
25th February 2014, 03:52 AM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
One other thing worth noting is that when I have Slimkat installed, it doesn't seem to read off my SIM card properly.
The APN doesn't get named "Wind DATA" like it usually does when I install a different ROM on there; it just gets named "Internet".
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes