Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,729,324 Members 42,460 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Returning to Stock

Tip us?
 
aladin6
Old
#11  
aladin6's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 109
Posts: 1,462
Join Date: Mar 2009
Quote:
Originally Posted by polobunny View Post
It would be hard to call CM10 something related to stable (same for any CM10 base ROM). Even they don't call it that. That's why the nightly tag is for.
Other than "stable" "nightly" "RC" WORDS, CM10 is completely STABLE(at 99%). And i know what "stable" word means. Source: own experience .
androniennn.
 
Rotellian
Old
#12  
Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 51
Join Date: Oct 2008
Quote:
Originally Posted by polobunny View Post
How did you root and unlock your phone then? Only way to do it needs an actual working connection with fasboot/adb. Even the 1 click crap uses that.

I guess nothing stops you from flashing 4.0.3 then going the upgrade route, but I don't see that as a very efficient nor a clean way to do it.
Managed to get ADB working on my old XP laptop, which i no longer have! :P Just tried to install it, and again the driver problem rears its ugly head. Just wont recognise the inf file! Like I said, dont really have the time, guess ill just have to flash to 4.0.3 and wait for the OTA Dont have the time to muck about trying to get the drivers working. Might give it one last bash with the SDK
 
dirt
Old
#13  
dirt's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 777
Posts: 1,291
Join Date: Jun 2009
Location: SC
Quote:
Originally Posted by Rotellian View Post
Dont have the time to setup the computer for Fastboot, couldnt get it working with Win7 last time out either.
Returning to stock requires a computer. Official OTA updates will not install without the stock recovery.

Sent from my Nexus S 4G using Tapatalk 2
 
polobunny
Old
#14  
polobunny's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 2339
Posts: 5,827
Join Date: Oct 2011
Location: Montreal
Quote:
Originally Posted by aladin6 View Post
Other than "stable" "nightly" "RC" WORDS, CM10 is completely STABLE(at 99%). And i know what "stable" word means. Source: own experience .
You'll see a lot of people still have complaints regarding functions that get broken with each version, only to come back working after the next one. It's silly to assume CM team doesn't know **** about development and simply tag "nightly", "RC" and "stable" for the sake of it. Please don't bring up made up stability percentages into the lot.

You can glance at the nightly changelogs yourself to see NPEs getting corrected in relatively core apps nearly every week. Not just for crespo too, but regarding CM10 as a whole.

I'll give you that though, on a day to day basis, the rom is very usable. But good luck getting a 1000 hours uptime without the thing becoming sluggish.
Please press THANKS if someone helps you!

My current configuration:
 

Device: Samsung Galaxy S3 SGH-i747M
ROM: cm-11-20140717-NIGHTLY-d2lte
Kernel: Stock/KT747
Baseband: I747MVLDMF1
Bootloader: I747MVLDMF1
Governor: Ktoonservative


Older device: Nexus S i9020A
The Following User Says Thank You to polobunny For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
madd0g
Old
#15  
madd0g's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 696
Posts: 2,339
Join Date: May 2010
Quote:
Originally Posted by Rotellian View Post
Managed to get ADB working on my old XP laptop, which i no longer have! :P Just tried to install it, and again the driver problem rears its ugly head. Just wont recognise the inf file! Like I said, dont really have the time, guess ill just have to flash to 4.0.3 and wait for the OTA Dont have the time to muck about trying to get the drivers working. Might give it one last bash with the SDK
Just get the PDAnet Android drivers.
 
Rotellian
Old
#16  
Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 51
Join Date: Oct 2008
Quote:
Originally Posted by madd0g View Post
Just get the PDAnet Android drivers.
Was just going to do that, but think ive got it working now. Im guessing a full install from google's image will result in a compeltely stock phone including bootloader?
 
unnamed.aj.
Old
#17  
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 15
Join Date: Oct 2012
Default lol

Quote:
Originally Posted by Rotellian View Post
Ive had enough of running buggy, battery hungry roms and would like to return my Nexus S to stock. The last time I was on stock was 2.3.6 I believe. If I flash via CWM to the official 4.0.3 in this thread: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1445570 will I then be able receive OTA updates, ie to 4.1.2? (obviously Ill be rooted again, but im not fussed)
lol, really you want to go back to stock?
wats buggy now?
stable roms of ics,gb came in...
 
sergiu_s
Old
#18  
sergiu_s's Avatar
Member
Thanks Meter 17
Posts: 31
Join Date: Jan 2012
I'm using this now: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1946338 . It'a a 4.1.2 stock rom, just flash it and you're ready to go.

---------- Post added at 11:31 PM ---------- Previous post was at 11:28 PM ----------

Quote:
Originally Posted by unnamed.aj. View Post
lol, really you want to go back to stock?
wats buggy now?
stable roms of ics,gb came in...
For me, cm10 m2 was buggy and slow. So I had decided to return to 4.1.2 stock (with Matrix kernel )
 
Rotellian
Old
#19  
Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 51
Join Date: Oct 2008
Quote:
Originally Posted by sergiu_s View Post
I'm using this now: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1946338 . It'a a 4.1.2 stock rom, just flash it and you're ready to go.

---------- Post added at 11:31 PM ---------- Previous post was at 11:28 PM ----------


For me, cm10 m2 was buggy and slow. So I had decided to return to 4.1.2 stock (with Matrix kernel )

Cheers, looks good Does it include radio? Just flash with CWM?
 
madd0g
Old
#20  
madd0g's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 696
Posts: 2,339
Join Date: May 2010
Quote:
Originally Posted by Rotellian View Post
Was just going to do that, but think ive got it working now. Im guessing a full install from google's image will result in a compeltely stock phone including bootloader?
If you use all commands from the flash-all.sh script, yes. No need to flash the bootloader and radio if you already have the latest version.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes