Update Overload: SuperSU Heavily Updated

There are apps and apps out there. Very few can reach the level of popularity required to stay at … more

Lollipop Leak Available for the Sprint Galaxy S5

Since the Android 5.0Lollipop’s official release not too long ago, we’ve seen … more

CPU Spy Gets an Android Lollipop Makeover

At some point in the distant past, you probably heard of CPU Spy for Android by XDARetired … more

Amazon Fire TV Stick vs Chromecast – XDA TV

There is no doubt that Amazon is a huge player in many markets, and they want to be a huge … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Weird lag issue

OP 31ken31

29th July 2014, 07:21 PM   |  #1  
31ken31's Avatar
OP Senior Member
Flag Ansonia
Thanks Meter: 340
 
971 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
More
I just picked up a bad esn sprint phone. Its pure stock, locked bootloader and all. I did a couple factory resets. And cant for the life of me figure out whats causing the lag. For a minute or two after boot its tolerable app drawer speed but whenever I open something (any app at all) it will hang anywhere from 5-30 seconds. Then once the app opens it will hang up again. Sometimes popping up the not responding wait or force close box. I hit wait and almost instantly its useable but laggy. Anyone have any ideas

Sent from my SPH-D710 using XDA Premium 4 mobile app
29th July 2014, 07:29 PM   |  #2  
31ken31's Avatar
OP Senior Member
Flag Ansonia
Thanks Meter: 340
 
971 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
More
[QUOTE=31ken31;54480939]I just picked up a bad esn sprint phone. Its pure stock, locked bootloader and all. I did a couple factory resets. And cant for the life of me figure out whats causing the lag. For a minute or two after boot its tolerable app drawer speed but whenever I open something (any app at all) it will hang anywhere from 5-30 seconds. Then once the app opens it will hang up again. Sometimes popping up the not responding wait or force close box. I hit wait and almost instantly its useable but laggy. Anyone have any ideas.

Android 4.1.2
Build JZO54K
Baseband D720SPRLF2


Screwed edit up sorry for double post


Edit: im running a hardware monitor and its pretty much running at 1000mzh constantly. This is after a fresh reboot no additional apps started.
Last edited by 31ken31; 29th July 2014 at 08:35 PM.
1st August 2014, 03:39 PM   |  #3  
31ken31's Avatar
OP Senior Member
Flag Ansonia
Thanks Meter: 340
 
971 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
More
No ideas? I've been googling since starting thread found emmc bug info. Appears this phone doesn't have it. So far 7 minuted to get this much typed.

Sent from my Nexus S 4G using XDA Free mobile app
3rd August 2014, 01:09 PM   |  #4  
Senior Member
Flag Mumbai
Thanks Meter: 135
 
408 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
More
Quote:
Originally Posted by 31ken31

No ideas? I've been googling since starting thread found emmc bug info. Appears this phone doesn't have it. So far 7 minuted to get this much typed.

Sent from my Nexus S 4G using XDA Free mobile app

Backup your stuff. Unlock bootloader. Flash factory image. Report back if it solves the problem.
4th August 2014, 02:14 PM   |  #5  
31ken31's Avatar
OP Senior Member
Flag Ansonia
Thanks Meter: 340
 
971 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
More
Quote:
Originally Posted by smit.sanghavi

Backup your stuff. Unlock bootloader. Flash factory image. Report back if it solves the problem.

No working pc at the moment. And why should you need to reflash the image on a factory unrooted device. It seems after i clear memory with clean master it speeds right up again for 15-20 minutes. It gets down to 11% available memory. I don't have really anything installed except xda and some tools. My hope for this phone is to try and learn how to port a ROM and want this phone to run smooth pure stock before i start so if it has a lag when i port i will know its my fault. And when flashing stock image can i downgrade without any issues

Sent from my Nexus S 4G using XDA Free mobile app
4th August 2014, 06:24 PM   |  #6  
Senior Member
Flag Mumbai
Thanks Meter: 135
 
408 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
More
Quote:
Originally Posted by 31ken31

No working pc at the moment. And why should you need to reflash the image on a factory unrooted device. It seems after i clear memory with clean master it speeds right up again for 15-20 minutes. It gets down to 11% available memory. I don't have really anything installed except xda and some tools. My hope for this phone is to try and learn how to port a ROM and want this phone to run smooth pure stock before i start so if it has a lag when i port i will know its my fault. And when flashing stock image can i downgrade without any issues

Sent from my Nexus S 4G using XDA Free mobile app

Factory images are one of the best sources to start afresh. Flashing a factory image (4.1.2 in this case) will wipe EVERYTHING and you will be able check if the lag is still present.

And since, you are working on porting a new ROM which I thing is > 4.1.2, you will not face any downgrading issues.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes