Post Reply

Question about audio output...not working

OP aplacetorest

21st August 2014, 11:40 PM   |  #1  
OP Senior Member
Thanks Meter: 20
 
426 posts
Join Date:Joined: May 2010
Alright, so a while back, my loudspeaker started to cut in and out, and when i would fire up a game it would come through all distorted or muffled. Upon exiting the game, i could fire up play music, select a track, and it would play fine. But then back to any other application, and it would be muffled again. Notifications come through the earpiece, and eventually no sounds at all come through the loudspeaker. Then i reboot and its all fine again.

I factory reset, and it did not help. I plugged in headphones (and wheres where it gets interesting) the headphones output the same weird muffled quality of sound that the speaker was producing. So is it not the loudspeaker?

I tried to flash a different rom over, still didnt help it at all. Im not exactly sure whats going on, but nothing i am doing seems to be helping. Can anyone help me?
22nd August 2014, 02:17 PM   |  #2  
jimzweb1's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 107
 
308 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
More
That doesn't sound like a software problem, that maybe the sound producing hardware ( amplifier ) that seems to be working intermittently, just happens to work when you change applications. Is your device rooted? If so, have you tried to go back to stock via Odin installed stock .tar OS ( kk 4.4.2 ) ?
Last edited by jimzweb1; 23rd August 2014 at 02:39 AM.
23rd August 2014, 07:50 PM   |  #3  
OP Senior Member
Thanks Meter: 20
 
426 posts
Join Date:Joined: May 2010
Quote:
Originally Posted by jimzweb1

That doesn't sound like a software problem, that maybe the sound producing hardware ( amplifier ) that seems to be working intermittently, just happens to work when you change applications. Is your device rooted? If so, have you tried to go back to stock via Odin installed stock .tar OS ( kk 4.4.2 ) ?

i have not tried that. do you think my device is okay?
24th August 2014, 12:56 AM   |  #4  
jimzweb1's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 107
 
308 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
More
Quote:
Originally Posted by aplacetorest

i have not tried that. do you think my device is okay?

I think that you should go back to stock or stock rooted, via a recovery backup, or installing a new OS. This would eliminate the possibility of a software problem. So if it works good on stock OS setup, great !!! Then you know its not a hardware problem. If doesn't work properly you will have to replace the device. Now assuming it does work correctly, you can reinstall the other rom that was giving you a sound problem and I would try installing a different kernel. The sound driver in a different kernel my work better.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Sprint Galaxy Note 3 Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank