Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Battery Full Call log not showing the state/city?

OP toshik1

2nd April 2014, 12:47 AM   |  #1  
OP Senior Member
Thanks Meter: 10
 
117 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
My Note 3 call log does not show state/city on both incoming/outgoing calls.
To my surprise my wife's unlocked AT&T Note 2 (same Android 4.3) shows state and city!
Called T-M and they want $4 "caller ID" per month for that!
Is there a free application for Note 3 to show the call's origin/destination? Don't need anything fancy just add this simple info to the call log.
Last edited by toshik1; 2nd April 2014 at 12:50 AM.
2nd April 2014, 01:35 AM   |  #2  
BACARDILIMON's Avatar
Senior Member
Flag MASTIC BEACH NY
Thanks Meter: 1,353
 
3,954 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
More
Quote:
Originally Posted by toshik1

My Note 3 call log does not show state/city on both incoming/outgoing calls.
To my surprise my wife's unlocked AT&T Note 2 (same Android 4.3) shows state and city!
Called T-M and they want $4 "caller ID" per month for that!
Is there a free application for Note 3 to show the call's origin/destination? Don't need anything fancy just add this simple info to the call log.

No it has to be thru TMOBILE. They control the network



TWEAKED N3
2nd April 2014, 02:23 AM   |  #3  
OP Senior Member
Thanks Meter: 10
 
117 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
Quote:
Originally Posted by BACARDILIMON

No it has to be thru TMOBILE. They control the network

If they do why AT&T phone shows all info?
2nd April 2014, 03:58 AM   |  #4  
krelvinaz's Avatar
Senior Member
Flag Mesa AZ
Thanks Meter: 556
 
2,315 posts
Join Date:Joined: Feb 2008
More
Because AT&T controls their network. Different network different rules.
The Following User Says Thank You to krelvinaz For This Useful Post: [ View ]
2nd April 2014, 04:21 AM   |  #5  
toastido's Avatar
Senior Member
Flag Huntsville, AL
Thanks Meter: 667
 
730 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
Donate to Me
More
Att only shows city/state for non phone book numbers. Tmo's charged package for 4 bucks will deliver the actual name if it can find one (just like landlines), otherwise city and state.

Sent from my leanKernel 2.2 powered stock 4.4.2 SM-N900T
2nd April 2014, 12:50 PM   |  #6  
BACARDILIMON's Avatar
Senior Member
Flag MASTIC BEACH NY
Thanks Meter: 1,353
 
3,954 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
More
Quote:
Originally Posted by toshik1

If they do why AT&T phone shows all info?

It like driving a Nissan and a Toyota . it all different.



TWEAKED N3
2nd April 2014, 03:46 PM   |  #7  
OP Senior Member
Thanks Meter: 10
 
117 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
Quote:
Originally Posted by BACARDILIMON

It like driving a Nissan and a Toyota . it all different.

This is an interesting comparison. Let's get a bit more technical.
Since we have similar hardware AT&T firmware version simply shows call info by default? In another words if I had unlocked Note 3 from AT&T (or reflash mine with non T-Mobile firmware) it would show the call info same way as AT&T Note 2 does?
2nd April 2014, 04:01 PM   |  #8  
krelvinaz's Avatar
Senior Member
Flag Mesa AZ
Thanks Meter: 556
 
2,315 posts
Join Date:Joined: Feb 2008
More
Quote:
Originally Posted by toshik1

This is an interesting comparison. Let's get a bit more technical.
Since we have similar hardware AT&T firmware version simply shows call info by default? In another words if I had unlocked Note 3 from AT&T (or reflash mine with non T-Mobile firmware) it would show the call info same way as AT&T Note 2 does?

It has everything to do with the provider and not the hardware you are using. T-Mobile blocks the information unless you pay for it. AT&T does not.

https://support.t-mobile.com/docs/DOC-3176
2nd April 2014, 04:48 PM   |  #9  
BACARDILIMON's Avatar
Senior Member
Flag MASTIC BEACH NY
Thanks Meter: 1,353
 
3,954 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
More
Quote:
Originally Posted by toshik1

This is an interesting comparison. Let's get a bit more technical.
Since we have similar hardware AT&T firmware version simply shows call info by default? In another words if I had unlocked Note 3 from AT&T (or reflash mine with non T-Mobile firmware) it would show the call info same way as AT&T Note 2 does?

Forget what phone you have. Forget at&t. Ur on TMOBILE now and that is how it goes. Either way you pay 4 bucks and still way cheaper than at&t. Nothing can be done by you or a Dev. It is on a network



TWEAKED N3
2nd April 2014, 04:48 PM   |  #10  
OP Senior Member
Thanks Meter: 10
 
117 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
Quote:
Originally Posted by krelvinaz

It has everything to do with the provider and not the hardware you are using. T-Mobile blocks the information unless you pay for it. AT&T does not.

Did you guys read my first post? I'm afraid not - unlocked AT&T Note 2 with T-Mobile SIM card shows the info - if as you claim T-M "blocks the information" how is it doing that?

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes