Post Reply

[Q] Nvidia Shield Portal, on non shield. (JXD s7800b.)

OP Ceymoonie

18th June 2014, 08:41 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
8 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
Hey ,
After seeking literally a half hour for the good forum category/sub-forum without finding a better place (yes, I used ctrl+f) I created an account and posted it here. Sorry if this is the wrong place .
Since a couble of weeks I have an JXD s7800b:
i00.i.aliimg.com/wsphoto/v3/1420546586_2/JXD-S7800B-S7800-7-inch-Android-4-2-RK3188-Quad-Core-Game-Consoles-1280-800-IPS.jpg
And I saw Portal in the PlayStore: play.google.com/store/apps/details?id=com.nvidia.valvesoftware.portal.
...But it is an Shield exclusive :/.
I downloaded it from an external site, but it crashes after the Valve intro-screen. Is that becuase of the non-Nvidia video-card(or processor, I am really bad with tablet hardware), or just because the game closes itselfes when you don't have an Shield?
And is there a way to fix it?

Ps. My device is rooted.

Regards Casper.
Last edited by Ceymoonie; 19th June 2014 at 04:54 PM.
19th June 2014, 09:18 AM   |  #2  
leolawliet's Avatar
Senior Member
Flag New York, NY
Thanks Meter: 1,069
 
2,633 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
More
It's meant to only run on Tetra 4 Processor devices with the NVIDIA gamepad keys. That's what the game recognizes.

Sent from my SHIELD using Tapatalk
The Following User Says Thank You to leolawliet For This Useful Post: [ View ]
19th June 2014, 04:47 PM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
8 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
Quote:
Originally Posted by leolawliet

It's meant to only run on Tetra 4 Processor devices with the NVIDIA gamepad keys. That's what the game recognizes.

Sent from my SHIELD using Tapatalk

Thanks .
Is there a way to fake it (like in let the game think I have Tegra 4), or use a ported game so it will not crash?
19th June 2014, 07:48 PM   |  #4  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
8 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
Do you think this should solve the problem?
youtube.com/watch?v=fQOE0vQgM5w
Because I'm worried obout using chainfire 3D.
And is there a way to backup all the data to my PC to restore it if it wont boot?
20th June 2014, 04:52 PM   |  #5  
Doodle210's Avatar
Member
Flag 127.0.0.1
Thanks Meter: 3
 
55 posts
Join Date:Joined: Aug 2013
Quote:
Originally Posted by Ceymoonie

Do you think this should solve the problem?
youtube.com/watch?v=fQOE0vQgM5w
Because I'm worried obout using chainfire 3D.
And is there a way to backup all the data to my PC to restore it if it wont boot?

The game uses other data for the Shield, it's not a Tegra exclusive like Chainfire describes, it's a Shield exclusive...
The Following User Says Thank You to Doodle210 For This Useful Post: [ View ]
20th June 2014, 05:17 PM   |  #6  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
8 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
Quote:
Originally Posted by Doodle210

The game uses other data for the Shield, it's not a Tegra exclusive like Chainfire describes, it's a Shield exclusive...

Yeah, I already tought that .
I used GLTools to emulate "Tegra 5 (Shield)" (<<literally that) it should work on a lot of devices, but it didn't work for me :|.
21st June 2014, 11:26 AM   |  #7  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
8 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
I just discovered something strange: I can play Riptide GP2, without changing anything. But RIptide is tegra only, right [img]freesmileys.org/smileys/smiley-basic/huh.gif[/img]?
Last edited by Ceymoonie; 21st June 2014 at 11:40 AM.
21st June 2014, 11:32 PM   |  #8  
Senior Member
Flag Oklahoma City
Thanks Meter: 341
 
610 posts
Join Date:Joined: Sep 2012
Quote:
Originally Posted by Ceymoonie

I just discovered something strange: I can play Riptide GP2, without changing anything. But RIptide is tegra only, right [img]freesmileys.org/smileys/smiley-basic/huh.gif[/img]?

This isn't a support forum to get your pirated games working.
22nd June 2014, 03:57 AM   |  #9  
Member
Thanks Meter: 8
 
85 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
how do you know he pirated it them?, anyways, for dt you can modify the shared prefs in data/data to get tegra effects(works on both dt games)
The Following User Says Thank You to mudflap2.0 For This Useful Post: [ View ]
22nd June 2014, 12:00 PM   |  #10  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
8 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
Quote:
Originally Posted by Visa Declined

This isn't a support forum to get your pirated games working.

You get Riptide free by the JXD s7800b .
And yes Portal is pirated, but I can't buy it (<<not money, but permissions) .
Last edited by Ceymoonie; 22nd June 2014 at 06:41 PM.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Shield Q&A by ThreadRank