Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Feedback on unofficial CM11 ROM

OP dontstopnow

22nd August 2014, 10:34 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
3 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
It feels wrong posting this in here but I'm not able to post on the dedicated thread as a new forum user.

I've installed the unofficial CM11 ROM by u-ra (many thanks) and it's working very well apart from a couple of minor sound related issues that I've not tested fully enough to confirm - (there seems to be a lot of echo for the caller when on speaker phone, and there's some distortion at the higher volume settings).

The reason I'm posting though is that I've found an app and action that reliably causes the phone to crash. It's the BBC iPlayer app - if I start playing any video the phone starts making a single loud tone for a while then crashes. Playing audio only with the partner BBC iPlayer Radio app works without issue.

I've attached the output from /proc/last_kmsg

Thanks again for getting CM on the mini 2 - it's a breath of fresh air after all that cruft that came with the stock phone.
Attached Files
File Type: gz last_kmsg.gz - [Click for QR Code] (88.8 KB, 7 views)
25th August 2014, 10:26 AM   |  #2  
u-ra's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 490
 
201 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
More
Quote:
Originally Posted by dontstopnow

there seems to be a lot of echo for the caller when on speaker phone,

Haven't noticed this, but I'll look into it.

Quote:
Originally Posted by dontstopnow

and there's some distortion at the higher volume settings).

Can't be helped. The problem is the amp is in bypass mode because we don't have the docs to program it properly.

Quote:
Originally Posted by dontstopnow

if I start playing any video the phone starts making a single loud tone for a while then crashes. Playing audio only with the partner BBC iPlayer Radio app works without issue.

I'll try to reproduce this too.
25th August 2014, 11:40 AM   |  #3  
Junior Member
Flag Velika Gorica
Thanks Meter: 0
 
13 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
More
I have similar problem: when I start iGO navigation, it freezes (sometimes with single tone) and only solution to this is to force restart. Working in program is ok until I start searching GPS or start navigation.

My /proc/last_kmsg attached.
Attached Files
File Type: zip last_kmsg.zip - [Click for QR Code] (129.8 KB, 3 views)
26th August 2014, 02:32 PM   |  #4  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
3 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
Quote:
Originally Posted by u-ra

Haven't noticed this, but I'll look into it.

I've been able to replicate this echo with speakerphone on a couple of calls now, not sure if its anything to do with the speaker placement.



Quote:
Originally Posted by u-ra

Can't be helped. The problem is the amp is in bypass mode because we don't have the docs to program it properly.

Ah ok I understand. Still sounds good at the lower volumes.



Quote:
Originally Posted by u-ra

I'll try to reproduce this too.

Great, more than willing to help with further debugging if necessary, thanks
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes