Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

AK Kernel Profile - Synapse

OP jlevy73

26th August 2014, 08:13 AM   |  #1  
jlevy73's Avatar
OP Senior Member
Los Angeles
Thanks Meter: 1,307
 
9,267 posts
Join Date:Joined: Nov 2009
As the title suggests, this thread is for people to post their profiles with each other in an effort to not clog up the development thread. Synapse is a great tool with a ton of variations. Feel free to share what worked and what didn't.
The Following 16 Users Say Thank You to jlevy73 For This Useful Post: [ View ]
26th August 2014, 08:30 AM   |  #2  
funCrash93's Avatar
Senior Member
Flag Chisinau
Thanks Meter: 338
 
1,108 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
More
Quote:
Originally Posted by jlevy73

As the title suggests, this thread is for people to post their profiles with each other in an effort to not clog up the development thread. Synapse is a great tool with a ton of variations. Feel free to share what worked and what didn't.

now that's a good and wise idea

hope that Profile Save/Restore gets fixed for Synapse and we'll find here some interesting presets to test on from more experienced users


Thanks
The Following 4 Users Say Thank You to funCrash93 For This Useful Post: [ View ]
26th August 2014, 08:32 AM   |  #3  
sien1996's Avatar
Senior Member
Flag Singapore
Thanks Meter: 342
 
524 posts
Join Date:Joined: Jul 2013
More
I'll just list the things that I changed. Cause Synapse won't let me save profiles. Heard it's still being worked on So that's good news
CPU max frequency - 1574MHz
CPU Governor - interactive_pro
Intelliplug enabled with performance profile active. CPU max screen off at 729MHz. No undervolting yet
I/O -ROW with 1024 KB read-ahead.
Laptop mode enabled
There's way more stuff to tune and I'll play around with them when I have more time which will be in a week
I tried 1.2 GHz for a day and it was still smooth even on Facebook which is quite a surprise


Screenshot proves it all.
Cheers everyone and lets light up this thread with profiles and all

Sent from a Device codenamed Bacon!
The Following 11 Users Say Thank You to sien1996 For This Useful Post: [ View ]
26th August 2014, 09:30 AM   |  #4  
Member
Flag Munich
Thanks Meter: 31
 
78 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
More
Quote:
Originally Posted by funCrash93

now that's a good and wise idea

hope that Profile Save/Restore gets fixed for Synapse and we'll find here some interesting presets to test on from more experienced users


Thanks

For me works like a charm...

Select your Profile then on the top press the checkmark. Then press the "Resore Selected Profile" Button. Now you will get a Toast with success loaded and "Restart Synapse".
26th August 2014, 09:56 AM   |  #5  
danny_and_2's Avatar
Senior Member
Flag Denmark
Thanks Meter: 377
 
1,374 posts
Join Date:Joined: Sep 2008
More
Test was done with - CrDroid 5.5 ART.

CPU max frequency - 1574MHz
COU Multicore - Agressive
CPU Governor - Smartmax_eps
Intelliplug enabled with balanced profile active. CPU max screen off at 729MHz. 50 mV undervolting +-
I/O -Deadline with 1024 KB read-ahead.
GPU - 389MHz with Conservative
Laptop mode enabled
TCP Congestion - hybla

Fist half of the day, was heavy usage (playing Leo's Fortune), however I noticed a slighty higher battery drain, when my phone got hot (at earpiece, back&front) after 2hours +- ?.
Anyway, school day was over & I went home and did the usual light stuff, checking Facebook, Snapchat, writing messages on phone and over MightyText.
I'm satisfied so far. Going to try the interactive_pro next.

Idle: 5-7mV
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-08-25-22-14-45.png
Views:	3222
Size:	202.3 KB
ID:	2912632   Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-08-25-22-14-48.png
Views:	3089
Size:	117.9 KB
ID:	2912633   Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-08-25-22-14-51.png
Views:	2749
Size:	166.3 KB
ID:	2912634  
The Following 3 Users Say Thank You to danny_and_2 For This Useful Post: [ View ]
26th August 2014, 09:57 AM   |  #6  
funCrash93's Avatar
Senior Member
Flag Chisinau
Thanks Meter: 338
 
1,108 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
More
now running @sien1996 's profile (except Max Screen Off Freq. : haven't set that one)
so far ok, will update later w/ Gaming Experience
The Following 3 Users Say Thank You to funCrash93 For This Useful Post: [ View ]
26th August 2014, 12:00 PM   |  #7  
Chaplan's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 34
 
211 posts
Join Date:Joined: Jan 2008
More
Where can I find intelliplug option? I only see mpdecision under hotplug...
26th August 2014, 12:10 PM   |  #8  
sien1996's Avatar
Senior Member
Flag Singapore
Thanks Meter: 342
 
524 posts
Join Date:Joined: Jul 2013
More
Quote:
Originally Posted by Chaplan

Where can I find intelliplug option? I only see mpdecision under hotplug...

It's in the hotplug tab right under mpdecision
The Following User Says Thank You to sien1996 For This Useful Post: [ View ]
26th August 2014, 12:16 PM   |  #9  
Chaplan's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 34
 
211 posts
Join Date:Joined: Jan 2008
More
Quote:
Originally Posted by sien1996

It's in the hotplug tab right under mpdecision

Can't find it... Really can't. Does it say intelliplug?
The Following User Says Thank You to Chaplan For This Useful Post: [ View ]
26th August 2014, 12:19 PM   |  #10  
sien1996's Avatar
Senior Member
Flag Singapore
Thanks Meter: 342
 
524 posts
Join Date:Joined: Jul 2013
More
Quote:
Originally Posted by Chaplan

Can't find it... Really can't. Does it say intelliplug?

Yeah. It's the one with the 'balanced' 'eco-performance' stuff. And the hysteris value and touch boost stuff. Don't even need to scroll, it's right there when you click hotplug.

The Following User Says Thank You to sien1996 For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
ak kernel profiles
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes