Firefox OS Architecture and Collaboration Opportunities w/ Asa Dotzler – XDA:DevCon 2014

We were privileged to host many presentations … more

Unofficial Android 4.4 Lands on Three Mediatek Devices

For the last few years, devices with MTK systems-on-chip haven’t received much … more

MultiImagePicker Library for Multiple Image Selection

App developmentcan be done in more than a handful of ways. You can write every single … more

Shoot Troubles, Not Users w/ Alex Boag-Munroe – XDA:DevCon 2014

In presenting the various sessions from XDA:DevCon 2014, weve mainly … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Typing on OPO

OP Sammydr10

25th July 2014, 07:07 PM   |  #1  
Sammydr10's Avatar
OP Senior Member
Flag Bronx, N.Y
Thanks Meter: 239
 
742 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
Donate to Me
More
Is it me or is typing on this device a pain?

Its like I have to type at the devices pace, as in, it cant keep up and letters get skipped or swipe activates.

I havent experienced this on any other device. Any help?

Im using the stock google keyboard.
Last edited by Sammydr10; 25th July 2014 at 07:12 PM.
The Following User Says Thank You to Sammydr10 For This Useful Post: [ View ]
25th July 2014, 07:10 PM   |  #2  
Recognized Contributor
Flag New York, NY
Thanks Meter: 6,140
 
14,289 posts
Join Date:Joined: Aug 2009
Donate to Me
More
What keyboard app are you using? I'm using SwiftKey and am not experiencing any problems with double hand typing, although flowing thru SwiftKey can have a lot of errors or sometimes I accidently have my hand on the enter button.
25th July 2014, 07:11 PM   |  #3  
Sammydr10's Avatar
OP Senior Member
Flag Bronx, N.Y
Thanks Meter: 239
 
742 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by zephiK

What keyboard app are you using? I'm using SwiftKey and am not experiencing any problems with double hand typing, although flowing thru SwiftKey can have a lot of errors or sometimes I accidently have my hand on the enter button.

Im using the stock google keyboard. Its my favorite keyboard (at least on all the other devices lol)
25th July 2014, 07:13 PM   |  #4  
xkawsx's Avatar
Member
Thanks Meter: 20
 
98 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
Which phone did you come from? I have similar issues, but that's from switching from an iPhone! Try changing to ART I have found it a bit smoother.
The Following User Says Thank You to xkawsx For This Useful Post: [ View ]
25th July 2014, 07:15 PM   |  #5  
Sammydr10's Avatar
OP Senior Member
Flag Bronx, N.Y
Thanks Meter: 239
 
742 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by xkawsx

Which phone did you come from? I have similar issues, but that's from switching from an iPhone! Try changing to ART I have found it a bit smoother.

Coming from HTC M8 and from Note 3
25th July 2014, 07:18 PM   |  #6  
Recognized Contributor
Flag New York, NY
Thanks Meter: 6,140
 
14,289 posts
Join Date:Joined: Aug 2009
Donate to Me
More
Try art and then if that doesn't work. Try another keyboard app like SwiftKey, it's free now. So you don't lose anything by trying either

Sent from my One using Tapatalk
The Following User Says Thank You to zephiK For This Useful Post: [ View ]
25th July 2014, 07:28 PM   |  #7  
Sammydr10's Avatar
OP Senior Member
Flag Bronx, N.Y
Thanks Meter: 239
 
742 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by zephiK

Try art and then if that doesn't work. Try another keyboard app like SwiftKey, it's free now. So you don't lose anything by trying either

Sent from my One using Tapatalk

Art helped a little bit but still bad, swiftkey feels better.

Thanks though
26th July 2014, 01:43 AM   |  #8  
omarvel0us's Avatar
Member
Thanks Meter: 2
 
40 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
Its just you lol
26th July 2014, 01:58 AM   |  #9  
batwingnz's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 122
 
684 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
More
Try using your fingers to type
26th July 2014, 11:37 PM   |  #10  
Senior Member
Thanks Meter: 8
 
118 posts
Join Date:Joined: Mar 2010
I have also problems, in portrait mode and with the standard keyboard I can' t type a "b" . Its always the letter nearby... I use now smart t9 keyboard to avoid this problem. I already reseted the device,unchecked the gestures and contacted the support,but still the same !
Im afraid thats it hardware related ?
Juan

Sent from my LG-V500 using XDA Free mobile app

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes