Learn More About Linux with Linux Man Pages

Linux is quite a powerful and very configurable operating system. Thanks to some user-friendly … more

Detect, Avoid IMSI-Catcher Attacks with Android IMSI-Catcher Detector

Privacy is always an important topic, as well as a delicate one to … more

Materialized LeanDroid Fights Your Poor Battery Life

Battery life has always been one of the biggest problems facing most Android devices. … more

Bump! Workaround for the LG G3 Locked Bootloader – XDA TV

The LG G3 is a power house device. It’s been a favorite of many people. … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

MTP One as storage on ubuntu

OP knuspertante

29th July 2014, 08:38 PM   |  #1  
OP Member
Thanks Meter: 16
 
56 posts
Join Date:Joined: May 2012
Donate to Me
More
Hey,
when i connect my one with my ubuntu pc nothing is happening.

When i connect my one with my Windows pc all is running.

What i have checked so far:
org.gnome.desktop.media-handling automount
org.gnome.desktop.media-handling automount-open

All values are true.

If i connect my gnex or my Tablet to my ubuntu pc all is running.

Gesendet von meinem One
20th August 2014, 12:47 AM   |  #2  
Cuzz1369's Avatar
Senior Member
Flag Kitchener
Thanks Meter: 1,647
 
2,576 posts
Join Date:Joined: Jan 2013
Donate to Me
More
I have the same problem. Were you able to solve? All other devices are detected just fine. PTP works with the oneplus. Just mtp won't recognize.
Last edited by Cuzz1369; 20th August 2014 at 12:50 AM.
20th August 2014, 12:25 PM   |  #3  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
1 posts
Join Date:Joined: Mar 2010
Quote:
Originally Posted by Cuzz1369

I have the same problem. Were you able to solve? All other devices are detected just fine. PTP works with the oneplus. Just mtp won't recognize.

same for me!
20th August 2014, 02:23 PM   |  #4  
Cuzz1369's Avatar
Senior Member
Flag Kitchener
Thanks Meter: 1,647
 
2,576 posts
Join Date:Joined: Jan 2013
Donate to Me
More
A buddy told m he had a problem with it on the stock firmware. He go flashed a custom ROM (Slim I think) and it worked. Switched back to cm11s and it was broken again.
29th August 2014, 04:48 PM   |  #5  
OP Member
Thanks Meter: 16
 
56 posts
Join Date:Joined: May 2012
Donate to Me
More
Now anyone with this issue have a solution?
29th August 2014, 07:03 PM   |  #6  
NaterTots's Avatar
Senior Member
Flag CT
Thanks Meter: 648
 
1,140 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
More
Have you set up the udev99 rules for your machine? Have all of the ones Google lists and have no problem with my one or any of my other devices to access storage.


https://github.com/M0Rf30/android-ud...-android.rules
7th October 2014, 07:10 PM   |  #7  
OP Member
Thanks Meter: 16
 
56 posts
Join Date:Joined: May 2012
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by NaterTots

Have you set up the udev99 rules for your machine? Have all of the ones Google lists and have no problem with my one or any of my other devices to access storage.


https://github.com/M0Rf30/android-ud...-android.rules

It doesn't help me my machine say he doesn't know the command attr, ...

How can i setup this?
12th October 2014, 11:08 PM   |  #8  
adlx.xda's Avatar
Retired Recognized Developer
Flag Madrid
Thanks Meter: 817
 
1,038 posts
Join Date:Joined: Feb 2010
Donate to Me
More
Same problem here
20th October 2014, 02:32 PM   |  #9  
Junior Member
Thanks Meter: 5
 
1 posts
Join Date:Joined: Jun 2012
This worked for me:
I had the same problem on Ubuntu 14.10.

Add the following entries to /lib/udev/rules.d/69-libmtp.rules

ATTR{idVendor}=="05c6", ATTR{idProduct}=="6764", SYMLINK+="libmtp-%k", MODE="660", GROUP="audio", ENV{ID_MTP_DEVICE}="1", ENV{ID_MEDIA_PLAYER}="1", TAG+="uaccess"
ATTR{idVendor}=="05c6", ATTR{idProduct}=="6765", SYMLINK+="libmtp-%k", MODE="660", GROUP="audio", ENV{ID_MTP_DEVICE}="1", ENV{ID_MEDIA_PLAYER}="1", TAG+="uaccess"

I didnt have to reboot.
The Following 5 Users Say Thank You to Koen Mercken For This Useful Post: [ View ]
4th November 2014, 07:23 PM   |  #10  
OP Member
Thanks Meter: 16
 
56 posts
Join Date:Joined: May 2012
Donate to Me
More
Thanks this works fine for me
@adlx.xda I suppose you need to know this.

The Following User Says Thank You to knuspertante For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes