Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,807,727 Members 52,719 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

"Assert failed. Apache-xml.jar" error when applying OTA?

Tip us?
 
zabih107
Old
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 13
Posts: 133
Join Date: Aug 2012
Default "Assert failed. Apache-xml.jar" error when applying OTA?

I always keep getting this no matter how or which way I try to apply the original Ota 30o in recovery:

assert failed: apply_patch_check("/System/framework/apache-xml.jar", "44e4ac783bd6fd314bc8be982d44e972da0abe1f", "eab54a24a53732ddccbe83ff3e8e690fa253ced6")

E: Error in /tmp/sideload/Package.zip
(status 7)

Installation aborted.

I have tried Reinstalling stock, tried twrp, tried cyanogen recovery, all I can think of, still getting this error when applying OTA 30o through recovery.

Sent from my SGP512 using Tapatalk
 
paztine
Old
#2  
Senior Member
Thanks Meter 20
Posts: 106
Join Date: Apr 2012
Default Running stock

Quote:
Originally Posted by zabih107 View Post
I always keep getting this no matter how or which way I try to apply the original Ota 30o in recovery:

assert failed: apply_patch_check("/System/framework/apache-xml.jar", "44e4ac783bd6fd314bc8be982d44e972da0abe1f", "eab54a24a53732ddccbe83ff3e8e690fa253ced6")

E: Error in /tmp/sideload/Package.zip
(status 7)

Installation aborted.

I have tried Reinstalling stock, tried twrp, tried cyanogen recovery, all I can think of, still getting this error when applying OTA 30o through recovery.

Sent from my SGP512 using Tapatalk
What rom are you running ..when trying to update to 300.. Do you have xposed framework installed?..Go back to your stock nandroid back up if you have one and update from there..

---------- Post added at 05:03 PM ---------- Previous post was at 05:00 PM ----------

Or update your recovery..whatever you are using..
 
zabih107
Old
#3  
Senior Member - OP
Thanks Meter 13
Posts: 133
Join Date: Aug 2012
Quote:
Originally Posted by paztine View Post
What rom are you running ..when trying to update to 300.. Do you have xposed framework installed?..Go back to your stock nandroid back up if you have one and update from there..

---------- Post added at 05:03 PM ---------- Previous post was at 05:00 PM ----------

Or update your recovery..whatever you are using..
Cyanogen ROM xnph25r (taken from here)
No exposed framework.
No stock nandroid backup.



Sent from my One using Tapatalk
 
timmaaa
Old
#4  
timmaaa's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 6,238
Posts: 13,163
Join Date: Jun 2011
Location: Melbourne

 
DONATE TO ME
No modified system files at all? No volume mod? No ok Google fix?

Transmitted via Bacon
OnePlus One | crDroid/AK | TWRP 2.7.1.1

Do not PM me asking for assistance, that's what my Q&A thread is for!
 
paztine
Old
#5  
Senior Member
Thanks Meter 20
Posts: 106
Join Date: Apr 2012
Default flash image

Quote:
Originally Posted by paztine View Post
What rom are you running ..when trying to update to 300.. Do you have xposed framework installed?..Go back to your stock nandroid back up if you have one and update from there..

---------- Post added at 05:03 PM ---------- Previous post was at 05:00 PM ----------

Or update your recovery..whatever you are using..
Or you can just flash the latest cm11S image..its the same as were your are updating to 300..check CM website and download from there..
 
zabih107
Old
#6  
Senior Member - OP
Thanks Meter 13
Posts: 133
Join Date: Aug 2012
Quote:
Originally Posted by paztine View Post
Or you can just flash the latest cm11S image..its the same as were your are updating to 300..check CM website and download from there..
Hmm k i will give this a try later on. Just have to find all those command lines needed to flash all the files within the zip.

Sent from my SGP512 using Tapatalk
 
paztine
Old
#7  
Senior Member
Thanks Meter 20
Posts: 106
Join Date: Apr 2012
Default no modification

Quote:
Originally Posted by zabih107 View Post
Hmm k i will give this a try later on. Just have to find all those command lines needed to flash all the files within the zip.

Sent from my SGP512 using Tapatalk
I just dont get it you said you have done nothing to your phone and you get this message when updating to 300..Normally if you have done nothing it will just install with no problem like mine..I update mine to 300 thru stock recovery ..I just flash the update zip from android authority and get the second update after it boots up..Maybe you have done something to your phone..
 
zabih107
Old
#8  
Senior Member - OP
Thanks Meter 13
Posts: 133
Join Date: Aug 2012
I have unlocked installed twrp and tried a few different ROMs,

Sent from my One using Tapatalk
 
paztine
Old
#9  
Senior Member
Thanks Meter 20
Posts: 106
Join Date: Apr 2012
Default rom

Quote:
Originally Posted by zabih107 View Post
I have unlocked installed twrp and tried a few different ROMs,

Sent from my One using Tapatalk
so what rom are you in now?..One thing you can do is format data thru twrp this will erase everything inside your phone ..but not your OS..Clean install of your current OS..And then try to sideload again..or flash the stock rooted 300..In twrp go to wipe ..format data..it will ask you yes or no..just type yes..This will erase everything insde your phone..Just make sure you are running a good stock or custom rom..
 
zabih107
Old
#10  
Senior Member - OP
Thanks Meter 13
Posts: 133
Join Date: Aug 2012
I have tried the wipe data thing. No success. Right now I'm stock locked urooted cyanogen xnphr25r. My suspesions are that the xnphr25r flushable zip that I have got from here is faulty. I will try to flash the original cyanogen image from their site through fastboot I just need those command lines that allows to flash the zip through fastboot.

Sent from my SGP512 using Tapatalk

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes