Post Reply

"Assert failed. Apache-xml.jar" error when applying OTA?

OP zabih107

16th August 2014, 06:54 PM   |  #1  
OP Senior Member
Thanks Meter: 13
 
137 posts
Join Date:Joined: Aug 2012
I always keep getting this no matter how or which way I try to apply the original Ota 30o in recovery:

assert failed: apply_patch_check("/System/framework/apache-xml.jar", "44e4ac783bd6fd314bc8be982d44e972da0abe1f", "eab54a24a53732ddccbe83ff3e8e690fa253ced6")

E: Error in /tmp/sideload/Package.zip
(status 7)

Installation aborted.

I have tried Reinstalling stock, tried twrp, tried cyanogen recovery, all I can think of, still getting this error when applying OTA 30o through recovery.

Sent from my SGP512 using Tapatalk
17th August 2014, 01:03 AM   |  #2  
Senior Member
Thanks Meter: 22
 
115 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
Running stock
Quote:
Originally Posted by zabih107

I always keep getting this no matter how or which way I try to apply the original Ota 30o in recovery:

assert failed: apply_patch_check("/System/framework/apache-xml.jar", "44e4ac783bd6fd314bc8be982d44e972da0abe1f", "eab54a24a53732ddccbe83ff3e8e690fa253ced6")

E: Error in /tmp/sideload/Package.zip
(status 7)

Installation aborted.

I have tried Reinstalling stock, tried twrp, tried cyanogen recovery, all I can think of, still getting this error when applying OTA 30o through recovery.

Sent from my SGP512 using Tapatalk

What rom are you running ..when trying to update to 300.. Do you have xposed framework installed?..Go back to your stock nandroid back up if you have one and update from there..

---------- Post added at 05:03 PM ---------- Previous post was at 05:00 PM ----------

Or update your recovery..whatever you are using..
17th August 2014, 01:16 AM   |  #3  
OP Senior Member
Thanks Meter: 13
 
137 posts
Join Date:Joined: Aug 2012
Quote:
Originally Posted by paztine

What rom are you running ..when trying to update to 300.. Do you have xposed framework installed?..Go back to your stock nandroid back up if you have one and update from there..

---------- Post added at 05:03 PM ---------- Previous post was at 05:00 PM ----------

Or update your recovery..whatever you are using..

Cyanogen ROM xnph25r (taken from here)
No exposed framework.
No stock nandroid backup.



Sent from my One using Tapatalk
17th August 2014, 01:21 AM   |  #4  
timmaaa's Avatar
Recognized Contributor
Flag Melbourne
Thanks Meter: 6,814
 
14,145 posts
Join Date:Joined: Jun 2011
Donate to Me
More
No modified system files at all? No volume mod? No ok Google fix?

Transmitted via Bacon
17th August 2014, 01:30 AM   |  #5  
Senior Member
Thanks Meter: 22
 
115 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
flash image
Quote:
Originally Posted by paztine

What rom are you running ..when trying to update to 300.. Do you have xposed framework installed?..Go back to your stock nandroid back up if you have one and update from there..

---------- Post added at 05:03 PM ---------- Previous post was at 05:00 PM ----------

Or update your recovery..whatever you are using..

Or you can just flash the latest cm11S image..its the same as were your are updating to 300..check CM website and download from there..
17th August 2014, 03:19 AM   |  #6  
OP Senior Member
Thanks Meter: 13
 
137 posts
Join Date:Joined: Aug 2012
Quote:
Originally Posted by paztine

Or you can just flash the latest cm11S image..its the same as were your are updating to 300..check CM website and download from there..

Hmm k i will give this a try later on. Just have to find all those command lines needed to flash all the files within the zip.

Sent from my SGP512 using Tapatalk
17th August 2014, 03:36 AM   |  #7  
Senior Member
Thanks Meter: 22
 
115 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
no modification
Quote:
Originally Posted by zabih107

Hmm k i will give this a try later on. Just have to find all those command lines needed to flash all the files within the zip.

Sent from my SGP512 using Tapatalk

I just dont get it you said you have done nothing to your phone and you get this message when updating to 300..Normally if you have done nothing it will just install with no problem like mine..I update mine to 300 thru stock recovery ..I just flash the update zip from android authority and get the second update after it boots up..Maybe you have done something to your phone..
17th August 2014, 03:38 AM   |  #8  
OP Senior Member
Thanks Meter: 13
 
137 posts
Join Date:Joined: Aug 2012
I have unlocked installed twrp and tried a few different ROMs,

Sent from my One using Tapatalk
17th August 2014, 04:13 AM   |  #9  
Senior Member
Thanks Meter: 22
 
115 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
rom
Quote:
Originally Posted by zabih107

I have unlocked installed twrp and tried a few different ROMs,

Sent from my One using Tapatalk

so what rom are you in now?..One thing you can do is format data thru twrp this will erase everything inside your phone ..but not your OS..Clean install of your current OS..And then try to sideload again..or flash the stock rooted 300..In twrp go to wipe ..format data..it will ask you yes or no..just type yes..This will erase everything insde your phone..Just make sure you are running a good stock or custom rom..
17th August 2014, 04:43 AM   |  #10  
OP Senior Member
Thanks Meter: 13
 
137 posts
Join Date:Joined: Aug 2012
I have tried the wipe data thing. No success. Right now I'm stock locked urooted cyanogen xnphr25r. My suspesions are that the xnphr25r flushable zip that I have got from here is faulty. I will try to flash the original cyanogen image from their site through fastboot I just need those command lines that allows to flash the zip through fastboot.

Sent from my SGP512 using Tapatalk

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in ONE Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank