Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,803,209 Members 44,047 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Tethering hack. T-Mobile USA

Tip us?
 
playya
Old
(Last edited by playya; 8th August 2014 at 01:44 PM.)
#11  
playya's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1,940
Posts: 5,748
Join Date: Jan 2007
Location: Florida

 
DONATE TO ME
If you are on the $20 unlimited data plan such as myself you are given 3gb of free tethering so I am not sure why it does not work or simply why you can't call TMo and ask them. All there plans come with some form of tethering. Have you tried both wifi and usb tethering? Have you tried connecting to another phone or tablet?

Edit: Does it work in H+ or rather take it off of LTE
DeBloat your AOKP/CM10 fast and pain free click here
---------------------------------------------------
"Hey if you can type it you can search it" - Google is your friend - Let me Google that for you
--------------------------------------------------
Proud owner of a 1+1 What you know bout dat life!
 
zephiK
Old
#12  
Recognized Contributor
Thanks Meter 4,662
Posts: 12,463
Join Date: Aug 2009
Location: New York, NY

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by lemonspeakers View Post
Unfortunately, it does not work for me.
What data service do you have? Do you think it could be linked to it somehow? I have the old ValuePlan $20 unlt. data.
Could the simplechoice plans be different?

Gonna rest and go to bed for now. Hope others can chime in.
I'm on the family value plan 2gb which is priced at $10 on t mobile. I've tested this before and made a wifi hot spot from my phone. I then connected from my laptop and it was able to go to websites without a t mobile error.

Sent from my One using Tapatalk
Follow me on Twitter! | Scrolling Mods for Various OPO Roms

OnePlus One: Mahdi | Franco Kernel
Older devices: Nexus 5, Nexus 4, Galaxy Nexus, TF101, Nexus S, Samsung Vibrant, G1

 
lemonspeakers
Old
#13  
Senior Member - OP
Thanks Meter 92
Posts: 1,521
Join Date: Jan 2009
Location: New York
Quote:
Originally Posted by zephiK View Post
I'm on the family value plan 2gb which is priced at $10 on t mobile. I've tested this before and made a wifi hot spot from my phone. I then connected from my laptop and it was able to go to websites without a t mobile error.

Sent from my One using Tapatalk
Wait, you tether with a 2GB data plan? If I was tethering my laptop (and I were), I'd blow through that amount within minutes before tmobile shows me the upsell page.
So maybe you're not tethering long enough to get the upsell page?

I'm 100% sure that I do not have a tethering plan. I am on the 500 mins value plan alone with the $20 ulmt data. No tethering, no simple choice, etc. Unless I am missing something...
 
zephiK
Old
#14  
Recognized Contributor
Thanks Meter 4,662
Posts: 12,463
Join Date: Aug 2009
Location: New York, NY

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by lemonspeakers View Post
Wait, you tether with a 2GB data plan? If I was tethering my laptop (and I were), I'd blow through that amount within minutes before tmobile shows me the upsell page.
So maybe you're not tethering long enough to get the upsell page?

I'm 100% sure that I do not have a tethering plan. I am on the 500 mins value plan alone with the $20 ulmt data. No tethering, no simple choice, etc. Unless I am missing something...
Only sometimes.. and when I do tether I just do basic website browsing, nothing too hardcore. I've never noticed the screen come up after flashing my zip.
Follow me on Twitter! | Scrolling Mods for Various OPO Roms

OnePlus One: Mahdi | Franco Kernel
Older devices: Nexus 5, Nexus 4, Galaxy Nexus, TF101, Nexus S, Samsung Vibrant, G1

 
bigtime1
Old
#15  
Senior Member
Thanks Meter 60
Posts: 125
Join Date: Aug 2011

 
DONATE TO ME
Googlebot addon doesn't work anymore?
 
docnok63
Old
#16  
docnok63's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 641
Posts: 1,089
Join Date: Nov 2012
Location: Memphis, TN
Download and install Safari browser for Windows. You'll stop getting the upsell page.
My is rollin' wit...
The Following User Says Thank You to docnok63 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
R.Suave
Old
#17  
R.Suave's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1,103
Posts: 441
Join Date: Apr 2013
Location: Texas

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by docnok63 View Post
Download and install Safari browser for Windows. You'll stop getting the upsell page.
Whats the url for this "upsell page"? I'd like to see if tethering is working for me. TIA
 
Phone: Samsung Galaxy S4 (SGH M919)
Rom: Beanstalk v4.4.2
Recovery: TWRP v2.6

Other Devices - Nexus 7 - OG Evo 4g
 
lemonspeakers
Old
#18  
Senior Member - OP
Thanks Meter 92
Posts: 1,521
Join Date: Jan 2009
Location: New York
Quote:
Originally Posted by bigtime1 View Post
Googlebot addon doesn't work anymore?
Whats this? Never heard of it. I have to look into it. If its something from back in the gingerbread days, I highly doubt itd work.

Quote:
Originally Posted by docnok63 View Post
Download and install Safari browser for Windows. You'll stop getting the upsell page.
Id prefer have desktop google chrome browser simply for the syncing feature across my desktop to mobile device. I also have the UserAgent extension and switched to safari and that does not bypass the upsellpage.

Quote:
Originally Posted by R.Suave View Post
Whats the url for this "upsell page"? I'd like to see if tethering is working for me. TIA
They look like this:

What I see on my laptop:

Mobile:
The Following User Says Thank You to lemonspeakers For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
docnok63
Old
(Last edited by docnok63; 29th August 2014 at 02:39 AM.)
#19  
docnok63's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 641
Posts: 1,089
Join Date: Nov 2012
Location: Memphis, TN
Quote:
Originally Posted by lemonspeakers View Post
Id prefer have desktop google chrome browser simply for the syncing feature across my desktop to mobile device. I also have the UserAgent extension and switched to safari and that does not bypass the upsellpage.
I understand you're preference, but sometimes you have to go with what works. I know switching the user agent doesn't work, because the engine doesn't change. Safari is built on a different engine than any other Windows browser (CrApple proprietary). Thus, the T-Mo check doesn't work.

http://support.apple.com/kb/DL1531

Alternatively, you have to root your phone and install a custom ROM that bypasses the tethering check at the system level. If you're already on a custom ROM, either update to a newer version or switch your ROM until it works.

Spending money, PDAnet with the FoxFi Key works for most devices:

https://play.google.com/store/apps/d...?id=com.pdanet

Set it up and make sure it works with the trial, then buy the key. The one-time fee is MUCH cheaper than paying for tethering every month:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.foxfi
My is rollin' wit...

Tags
apn, t-mobile, tethering, tmobile, usa
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Discover and Sample the Latest Billboard Music Hits with Billy

Music is a passion that transcends age, gender, race, culture, and geographic … more

Speed Up Jenkins Configuration Process with TSJ

When you are theleader of a largedevelopment project, Gerrit isn’t the only tool that … more

AutoData Regulates Your Connectivity to Save Battery Life

It’s absolutely no secret that battery life is somewhat of anundoingformany … more

Tale of the Great Recoveries

About a week ago, our fantastic writer and my esteemed colleague Tom embarked on a mission to learnthe vast and … more