Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,808,174 Members 36,260 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Vibration not working on franco kernel

Tip us?
 
knzzz
Old
(Last edited by knzzz; 13th August 2014 at 04:16 AM.) Reason: Solved
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 13
Join Date: Apr 2014
Default [Q] Vibration not working on franco kernel

Updated to v9 today...after receiving a call (did vibrate), I found that all kinds of vibration stopped working, even in recovery mode.

I googled it and find https://forums.oneplus.net/threads/v...g.76462/page-2 that someone else is having the same problem with franco. I am so frustrated as it seems that only full reflash can fix the problem.

Anyone has others solution on it?

ROM: Stock CM 11S
Kernel: franco.Kernel v9

I did change according to http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=271 today. Not sure if it relates to the issue.

PS Don't have the permission to ask in franco thread so I better post it here...


Solved:
My solution is to accidentally drop the phone on the ground and make a scratch on the silver edge. And the vibration is back. It is a hardware problem. But maybe it is triggered by a software issue...
 
patstar5
Old
#2  
Member
Thanks Meter 0
Posts: 42
Join Date: Oct 2012
Quote:
Originally Posted by knzzz View Post
Updated to v9 today...after receiving a call (did vibrate), I found that all kinds of vibration stopped working, even in recovery mode.

I googled it and find https://forums.oneplus.net/threads/v...g.76462/page-2 that someone else is having the same problem with franco. I am so frustrated as it seems that only full reflash can fix the problem.

Anyone has others solution on it?

ROM: Stock CM 11S
Kernel: franco.Kernel v9

I did change according to http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=271 today. Not sure if it relates to the issue.

PS Don't have the permission to ask in franco thread so I better post it here...
I have has problems with vibrations too, It worked in recovery but not in Cm 11s, I installed Pacman rom and now it works, also works with Franco kernel but use aosp.
 
zephiK
Old
#3  
Recognized Contributor
Thanks Meter 4,751
Posts: 12,572
Join Date: Aug 2009
Location: New York, NY

 
DONATE TO ME
Try updating to r10 and see if the problem still occurs.

Sent from my One using Tapatalk
Follow me on Twitter! | Scrolling Mods for Various OPO Roms

OnePlus One: Mahdi | Franco Kernel
Older devices: Nexus 5, Nexus 4, Galaxy Nexus, TF101, Nexus S, Samsung Vibrant, G1

 
knzzz
Old
#4  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 13
Join Date: Apr 2014
I am on r10 now but still no vibration in any circumstances...I have once restored the vibration after many trials of wipe (in recovery mode) and reflash but when I signed in my google account with "backup & restore" box checked, it lost again. So i think it should be a software problem. Unfortunately I couldn't restore the vibration again as I forgot my actual steps at that time.

I will try flashing asop when I am free. Thanks.
 
playya
Old
#5  
playya's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1,953
Posts: 5,786
Join Date: Jan 2007
Location: Florida

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by knzzz View Post
I am on r10 now but still no vibration in any circumstances...I have once restored the vibration after many trials of wipe (in recovery mode) and reflash but when I signed in my google account with "backup & restore" box checked, it lost again. So i think it should be a software problem. Unfortunately I couldn't restore the vibration again as I forgot my actual steps at that time.

I will try flashing asop when I am free. Thanks.
How many other kernels have you tried as well for troubleshooting purposes?
DeBloat your AOKP/CM10 fast and pain free click here
---------------------------------------------------
"Hey if you can type it you can search it" - Google is your friend - Let me Google that for you
--------------------------------------------------
Proud owner of a 1+1 What you know bout dat life!
 
knzzz
Old
#6  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 13
Join Date: Apr 2014
Quote:
Originally Posted by playya View Post
How many other kernels have you tried as well for troubleshooting purposes?
I just tried stock. I used to think to fix the problem I can only wipe everything and do full reflash via fastboot posted in OP. However I just can't format 'userdata' as I mentioned in my other post http://forum.xda-developers.com/onep...tboot-t2839512.

Again I will try to flash another kernel to see if it works. Thanks.
 
playya
Old
#7  
playya's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1,953
Posts: 5,786
Join Date: Jan 2007
Location: Florida

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by knzzz View Post
I just tried stock. I used to think to fix the problem I can only wipe everything and do full reflash via fastboot posted in OP. However I just can't format 'userdata' as I mentioned in my other post http://forum.xda-developers.com/onep...tboot-t2839512.

Again I will try to flash another kernel to see if it works. Thanks.
That's a lot to do to try and fix issue. I would restore my nandroid that was working prior to flashing kernel and flash another kernel for testing.
DeBloat your AOKP/CM10 fast and pain free click here
---------------------------------------------------
"Hey if you can type it you can search it" - Google is your friend - Let me Google that for you
--------------------------------------------------
Proud owner of a 1+1 What you know bout dat life!
 
knzzz
Old
#8  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 13
Join Date: Apr 2014
Solved!!!

My solution is to accidentally drop the phone on the ground and make a scratch on the silver edge. And the vibration is back. I should thank the maid who bumped into me.

So I am wrong it is a hardware problem. But maybe it is becoz the vibration strength was low and somehow break the vibrator.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes