Post Reply

Exclamation baseband_xmm_power wakelock

OP xtribas

10th April 2013, 01:58 PM   |  #1  
xtribas's Avatar
OP Senior Member
Flag Lisbon
Thanks Meter: 112
 
177 posts
Join Date:Joined: Dec 2012
More
I wonder if anyone have this baseband_xmm_power wakelock. Its preventing the phone from entering in deep sleep.
I have this since i flashed the leaked 20A, and now i have it too in the official version.
I know this is a common problem in the Nexus and it has no solution. I also disabled fast dormency, it has no effect.

any kind of help to solve this wakelock is appreciated

thanx
10th April 2013, 07:50 PM   |  #2  
Senior Member
Thanks Meter: 175
 
207 posts
Join Date:Joined: Jan 2013
Quote:
Originally Posted by xtribas

I wonder if anyone have this baseband_xmm_power wakelock. Its preventing the phone from entering in deep sleep.
I have this since i flashed the leaked 20A, and now i have it too in the official version.
I know this is a common problem in the Nexus and it has no solution. I also disabled fast dormency, it has no effect.

any kind of help to solve this wakelock is appreciated

thanx

INFINEON XMM6260 is the call/Hspa board of P880 so this might be needed to let phone calls work in deep sleep
The Following 2 Users Say Thank You to future81 For This Useful Post: [ View ]
10th April 2013, 08:59 PM   |  #3  
xtribas's Avatar
OP Senior Member
Flag Lisbon
Thanks Meter: 112
 
177 posts
Join Date:Joined: Dec 2012
More
does it mean that it has to be replaced?
10th April 2013, 09:46 PM   |  #4  
Senior Member
Flag So Paulo
Thanks Meter: 140
 
630 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
I had a lot of baseband_xmm_power wakelock , ppl told me it was because of 4.0.3 , and should be fixed in 4.0.4 or JB, obviously its not working.
Anyway, last month i did a hard reset AGAIN and the baseband_xmm_power wakelock is somehow gone. i dont know why...
The Following User Says Thank You to profyler For This Useful Post: [ View ]
10th April 2013, 09:58 PM   |  #5  
xtribas's Avatar
OP Senior Member
Flag Lisbon
Thanks Meter: 112
 
177 posts
Join Date:Joined: Dec 2012
More
i did factory reset when installed the official 20A, i dont think doing it again would solve it
10th April 2013, 10:06 PM   |  #6  
Senior Member
Flag So Paulo
Thanks Meter: 140
 
630 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
Quote:
Originally Posted by xtribas

i did factory reset when installed the official 20A, i dont think doing it again would solve it

Well , you can try, and after dooing that, dont install nothing and watch for a day its gone, after that you can install your apps and restore your backuop.
10th April 2013, 10:15 PM   |  #7  
xtribas's Avatar
OP Senior Member
Flag Lisbon
Thanks Meter: 112
 
177 posts
Join Date:Joined: Dec 2012
More
will try that
thanx


---

After a factory reset still got this damn wakelock
Last edited by xtribas; 12th April 2013 at 05:36 PM.
17th April 2013, 01:08 PM   |  #8  
Junior Member
Thanks Meter: 4
 
9 posts
Join Date:Joined: Apr 2013
More
baseband_xmm_power wakelock
Hi,

i've got the same issue with the baseband_xmm_power wakelock. It first appeared after flashing JB on my (at this point) unrooted device.
Short descripiton of my experience so far:
  • Disconnected fully charged phone in the evening. WLAN on, everything else turned off.
  • After some hours a massive drain started and stopped a few hours later.
  • The rest of the time the drain seems normal.

I haven't touched the phone a single time within those two days and ten hours of waiting, so there was absolutely no userinput or anything.
The small drop on the right is activity, so thats no issue.

I hope this helps figuring out what the problem is so we can solve this soon.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	2013-04-17-13-23-39.jpg
Views:	658
Size:	69.5 KB
ID:	1890314   Click image for larger version

Name:	2013-04-17-13-24-03.jpg
Views:	699
Size:	120.1 KB
ID:	1890315   Click image for larger version

Name:	2013-04-17-13-24-18.jpg
Views:	560
Size:	106.1 KB
ID:	1890316   Click image for larger version

Name:	2013-04-17-13-44-58.jpg
Views:	494
Size:	87.0 KB
ID:	1890317  
The Following User Says Thank You to astr_x For This Useful Post: [ View ]
17th April 2013, 01:30 PM   |  #9  
xtribas's Avatar
OP Senior Member
Flag Lisbon
Thanks Meter: 112
 
177 posts
Join Date:Joined: Dec 2012
More
now in the new CM10.1 firmware this wakelock remains, im starting to think this is hardware related!
17th April 2013, 01:40 PM   |  #10  
Senior Member
Thanks Meter: 51
 
433 posts
Join Date:Joined: Jan 2013
I had baseband_xmm_power and I finally solved it!(I hope it wont come back)
U have to use BBS to find out what are your wakelock,what is keeping your phone awake..Install BBS, leave it on for couple of hours(maybe bet over night) and then you can see what is keeping you phone awake..If you are rooted you should allow superuser on BBS so that you can see your alarm wakelocks. Most of the time its apps like facebook,viber,google maps..

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes