Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,808,556 Members 44,566 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] E980 bricked - Computer says "unknown device" - Only boots into Recovery and DL

Tip us?
 
ixijimixi
Old
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 79
Posts: 302
Join Date: Oct 2011
Location: Warwick, RI
Thumbs down [Q] E980 bricked - Computer says "unknown device" - Only boots into Recovery and DL

My wife somehow managed to bork her Optimus G Pro. She was running rooted stock, and the phone ended up somehow booting to CWM. She said she "picked a few selections", and the phone won't get past CWM now.

I can't do the mobile flash tool because every time I connect the phone, it somes up as Unknown Device. This is after I updated the drivers on both computers. Tried various ports & USB cables, same thing. MY E980, by the way, shows up fine in Device Manager.

I've tried restoring a previous backup, but it still boots right back to recovery. For some reason, the phone doesn't recognize the external card, or I would have tried making a backup on the other phone with the bootloader included, but I have no way of getting it onto the broken phone, unless I can push it via adb somehow.

Anyway, I appreciate any help anyone can give
Device xxxxxLG Optimus G Pro (E980)
ROM iiiiixxxxxUm...what day is today?

*twitch* Thanks to all the devs, themers, and mods for keeping the addiction alive *twitch*
 
abumy
Old
#2  
abumy's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 47
Posts: 287
Join Date: Mar 2014
Quote:
Originally Posted by ixijimixi View Post
My wife somehow managed to bork her Optimus G Pro. She was running rooted stock, and the phone ended up somehow booting to CWM. She said she "picked a few selections", and the phone won't get past CWM now.

I can't do the mobile flash tool because every time I connect the phone, it somes up as Unknown Device. This is after I updated the drivers on both computers. Tried various ports & USB cables, same thing. MY E980, by the way, shows up fine in Device Manager.

I've tried restoring a previous backup, but it still boots right back to recovery. For some reason, the phone doesn't recognize the external card, or I would have tried making a backup on the other phone with the bootloader included, but I have no way of getting it onto the broken phone, unless I can push it via adb somehow.

Anyway, I appreciate any help anyone can give
If the message you are referring to is one that pops up using a windows computer. I have seen it most of the times I have flashed back to stock. Unknown device, device can't be recognized, something not installed, etc. Carrying on with the restore method even so has also worked every time.

---------- Post added at 01:18 PM ---------- Previous post was at 01:13 PM ----------

Return to stock method: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2420219
 
ixijimixi
Old
#3  
Senior Member - OP
Thanks Meter 79
Posts: 302
Join Date: Oct 2011
Location: Warwick, RI
Quote:
Originally Posted by abumy View Post
If the message you are referring to is one that pops up using a windows computer. I have seen it most of the times I have flashed back to stock. Unknown device, device can't be recognized, something not installed, etc. Carrying on with the restore method even so has also worked every time.

---------- Post added at 01:18 PM ---------- Previous post was at 01:13 PM ----------

Return to stock method: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2420219
Yep, that's the message. I'm running Windows 7.

I'll give it a shot when I get home, but without the device showing up in the com port section of device manager, I can't change the phone over to port 41, right?
Device xxxxxLG Optimus G Pro (E980)
ROM iiiiixxxxxUm...what day is today?

*twitch* Thanks to all the devs, themers, and mods for keeping the addiction alive *twitch*
 
ixijimixi
Old
#4  
Senior Member - OP
Thanks Meter 79
Posts: 302
Join Date: Oct 2011
Location: Warwick, RI
I have a TWRP backup from my other E980 that I included the Bootloader option in the backup. Is there any way to push that to the phone using ADB?
Device xxxxxLG Optimus G Pro (E980)
ROM iiiiixxxxxUm...what day is today?

*twitch* Thanks to all the devs, themers, and mods for keeping the addiction alive *twitch*
 
laofan
Old
(Last edited by laofan; 15th August 2014 at 04:52 AM.)
#5  
laofan's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 56
Posts: 285
Join Date: Oct 2011
Location: Ann Arbor
I don't know if OP has the same problem as mine. My phone just keep boot into CWM all the time. No matter which rom I flash.

And I Finally found a method to solve this problem, please look here:

http://forum.xda-developers.com/show...1&postcount=70


It salve my phone and I don't have to use the LG tools


@ixijimixi
The Following User Says Thank You to laofan For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
ixijimixi
Old
#6  
Senior Member - OP
Thanks Meter 79
Posts: 302
Join Date: Oct 2011
Location: Warwick, RI
Quote:
Originally Posted by laofan View Post
I don't know if OP has the same problem as mine. My phone just keep boot into CWM all the time. No matter which rom I flash.

And I Finally found a method to solve this problem, please look here:

http://forum.xda-developers.com/show...1&postcount=70


It salve my phone and I don't have to use the LG tools


@ixijimixi
Reading that post, it sure seems like what I'm going through. I'll have to give it a shot tonight. Either way, thanks for the response. This thing has me pulling my hair out.
Device xxxxxLG Optimus G Pro (E980)
ROM iiiiixxxxxUm...what day is today?

*twitch* Thanks to all the devs, themers, and mods for keeping the addiction alive *twitch*
 
laofan
Old
#7  
laofan's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 56
Posts: 285
Join Date: Oct 2011
Location: Ann Arbor
Quote:
Originally Posted by ixijimixi View Post
Reading that post, it sure seems like what I'm going through. I'll have to give it a shot tonight. Either way, thanks for the response. This thing has me pulling my hair out.
before you boot into system, make sure you already have one system installed( I did once wipe system and fogot to install a rom..)

At least that post is working for me! Now I am using TWRP,
The Following User Says Thank You to laofan For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
ixijimixi
Old
#8  
Senior Member - OP
Thanks Meter 79
Posts: 302
Join Date: Oct 2011
Location: Warwick, RI
Quote:
Originally Posted by laofan View Post
before you boot into system, make sure you already have one system installed( I did once wipe system and fogot to install a rom..)

At least that post is working for me! Now I am using TWRP,
No luck with that post. Followed every step on two different computers, but neither computer will recognize it (keep getting that "unknown device" error in windows).

I saw a post somewhere that someone had luck formatting their system drive in Recovery, but that seems a little bit drastic to me. I'll probably try uninstalling and reinstalling all the drivers again first. And more swearing. LOTS more swearing...
Device xxxxxLG Optimus G Pro (E980)
ROM iiiiixxxxxUm...what day is today?

*twitch* Thanks to all the devs, themers, and mods for keeping the addiction alive *twitch*
 
laofan
Old
(Last edited by laofan; 18th August 2014 at 01:18 AM.)
#9  
laofan's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 56
Posts: 285
Join Date: Oct 2011
Location: Ann Arbor
Quote:
Originally Posted by ixijimixi View Post
No luck with that post. Followed every step on two different computers, but neither computer will recognize it (keep getting that "unknown device" error in windows).

I saw a post somewhere that someone had luck formatting their system drive in Recovery, but that seems a little bit drastic to me. I'll probably try uninstalling and reinstalling all the drivers again first. And more swearing. LOTS more swearing...
Did you install LG driver in those two computer?

That post has cover issues when device is not recognized. If that doesn't help, you need to go back to stock using files in the General section
tablet: Nexus 7 2013 PA with ElementalX
Phone: whatever Moto/ HTC/ Samsung/LG , Waiting for my first Sony device
ㄟ( ▔, ▔ )ㄏ ㄟ( ▔, ▔ )ㄏ ㄟ( ▔, ▔ )ㄏ ㄟ( ▔, ▔ )ㄏ

~~ "Hit the thanks button like a rat pressing a lever for a nugget of food" ~~~
The Following User Says Thank You to laofan For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Jce9182
Old
#10  
Senior Member
Thanks Meter 23
Posts: 238
Join Date: Feb 2012
Location: Philly pa
I'm also having the same problem. Can I run those adb commands on a Ubuntu machine?

Tags
brick, download mode, unrecognized device
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes