Early Lollipop Ports for Micromax A116 and A117

It feels like it was only yesterday when Google announced the mysterious Android L.After … more

Now Gesture Tweaks Replaces Google Now with Custom Action

On most modern Android devices with software navigation keys, swiping up from the … more

ToqAN Fixes Android 5.0 Notification Bug on Qualcomm Toq

The Qualcomm Toq is probably one of the lesser known smartwatches on the market … more

How to Root and Unlock the Google Nexus 6 on a Mac – XDA TV

In the past, XDA Developer TV Producer droidmodd3rx has shown you how to … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] E980: "Your phone is not personalized"

OP Ttongsul

28th July 2014, 06:49 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 2
 
17 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
This has been a royal PITA so far (NIB AT&T, for use on Metro/T-Mobile). I've slowly fixed issues to get towards a working phone, but am not there yet. Fixed the access point entries not saving issue. Created an APN with numbers taken from my other working phone. My phone number is now back, listed under status. The wrong IMEI was there without a SIM, but went blank when the SIM was inserted. Now there is the wrong IMEI there no matter if the SIM is in or not. I also have a signal now, which wasn't the case before. I can also search for networks in the area & it returns several. No incoming calls, & outgoing calls gives me an "Emergency calls only" pop-up. It seems the issue I have left are not being able to connect to a network, which I thought might be a carrier lock issue, possibly tied to the mismatched IMEI's. That brings me to the post title. If I keypad in 2945#*980# I get to the unlock screen that says "SIM unlock process". There are 5 choices to click on, but everyone returns "Your phone is not personalized", with a dismiss button underneath that statement. Does the SIM need to be rewritten to match the one in the battery compartment?, & what to do about the SIM unlock screen?
29th July 2014, 08:38 PM   |  #2  
OP Junior Member
Thanks Meter: 2
 
17 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
The phone was off overnight with no SIM installed. Fired it up & the screen said the SIM was missing, turn off, insert SIM, restart. I did that & now the message "phone not allowed mm#6" is on the screen.
1st August 2014, 07:52 PM   |  #3  
henslo's Avatar
Senior Member
Flag Hickory
Thanks Meter: 567
 
946 posts
Join Date:Joined: May 2012
More
Need to get it unlocked.

Sent from my LG-E980 using XDA Free mobile app
2nd August 2014, 05:08 AM   |  #4  
OP Junior Member
Thanks Meter: 2
 
17 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
Quote:
Originally Posted by henslo

Need to get it unlocked.

Sent from my LG-E980 using XDA Free mobile app

Via USB?
5th August 2014, 04:35 PM   |  #5  
henslo's Avatar
Senior Member
Flag Hickory
Thanks Meter: 567
 
946 posts
Join Date:Joined: May 2012
More
Google cell unlocker. For a small fee you can get unlocked.

Sent from my LG-E980 using XDA Free mobile app
10th August 2014, 10:59 AM   |  #6  
OP Junior Member
Thanks Meter: 2
 
17 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
Quote:
Originally Posted by henslo

Google cell unlocker. For a small fee you can get unlocked.

Sent from my LG-E980 using XDA Free mobile app

If you reread the OP you will see that it's not possible. I'd have a code, but also 5 greyed out areas where it would not be possible to enter it.
12th August 2014, 07:07 PM   |  #7  
henslo's Avatar
Senior Member
Flag Hickory
Thanks Meter: 567
 
946 posts
Join Date:Joined: May 2012
More
Ok.. Use Google. Your phone needs to be unlocked!

Sent from my LG-E980 using XDA Free mobile app
12th August 2014, 07:35 PM   |  #8  
OP Junior Member
Thanks Meter: 2
 
17 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
Quote:
Originally Posted by henslo

Ok.. Use Google. Your phone needs to be unlocked!

Sent from my LG-E980 using XDA Free mobile app

I've spent the last month using Google. The only thing I've come up with is possibly something like an Octoplus box to unlock it via USB, but no definitive answer yet.
16th August 2014, 02:11 AM   |  #9  
OP Junior Member
Thanks Meter: 2
 
17 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
I forgot to state that I contacted the seller & they didn't want the phone back. They directed me to a service center. I sent the phone out & received it back a few days ago. They voided my warranty & told me I was SOL. Now I'm thinking I need to buy something like an Octoplus Box, but can't get a definitive answer on whether it will work or not on my issues. Skip forward to today. Found a local place, visited them, & was told the phone is indeed unlocked. A prepaid AT&T SIM card connected to the network. A call to Metro resulted in them registering the screen IMEI to their network. The phone now works with my SIM card. Problem solved. That doesn't say much for the customer service of the seller or the warranty company.
Last edited by Ttongsul; 16th August 2014 at 02:22 AM.

The Following User Says Thank You to Ttongsul For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes