Post Reply

[RADIO]baseband L5(v10 or v20)[FLASHABLE ZIP][OptimaTeam]

OP AXDFREEDOM

12th July 2014, 10:50 AM   |  #1  
AXDFREEDOM's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 225
 
690 posts
Join Date:Joined: Jul 2013
More
DOWNLOAD BASEBAND

Hi guys, this thread is designed to find your correct baseband


what is the baseband?
more info here http://en.wikipedia.org/wiki/Baseband

how can i install the baseband?
just flash the .zip throught your cwm recovery

how can i extract the baseband?
follow @struart tutorial http://forum.xda-developers.com/show...postcount=2474

why baseband isnt included in my custom rom?
because there are different models and countrys, so it's not safe to include one baseband for all





DOWNLOAD
e610 v10L Europe thanks to@xoxodemo
https://yadi.sk/d/GrXyK2WE4iDgm
or
https://mega.co.nz/#!O9xUXJoB!xwIa7m...t6YDPJaA1txeYI
or
https://www.mediafire.com/#hr7snms6mw53s

e610 v20A Europe
http://www.mediafire.com/download/m8...-00-EUR-XX.zip
or
https://mega.co.nz/#!qtQU2A6A!FodJP-...6bdqTuJiFYON8U

e610 v20C Europe
https://mega.co.nz/#!O04TlRCZ!Be4pMC...2envo1qZ3fXn28

e610 v20D Europe
http://www.mediafire.com/download/4r...-00-EUR-XX.zip
or
https://mega.co.nz/#!GxoAAaBA!3M_hK8...bsH7nrt0vMbPDI

e610 v20G Europe
http://www.mediafire.com/download/52...5_AUG_2013.zip
or
https://mega.co.nz/#!ztpXmBbC!yOTlkQ...3meB4W21khpKRg

e610 v20I(it's an "i" not "L") Europe
https://mega.co.nz/#!awoRgZyK!Aen4m_...VERTj0ChaOzj_A

e610v v20J Europe thanks to @struart
http://www.mediafire.com/download/28...0jBaseband.zip
or
https://mega.co.nz/#!XoJ2SIjZ!GGkvPf...ScYeEJhlcYhSeY

e612 v20B United Arab Emirates (Middle East) thanks to @skyinfo
https://www.mediafire.com/?7nm9fy5wacvy3mc

E612 V20D India thanks to @skyinfo
https://www.mediafire.com/?sfg48hqnoxg8fon

E612 - V20E - SINGAPORE thanks to @struart
http://www.mediafire.com/download/d0...APORE-E612.zip

e612g v20A Chile thanks to @raul338
https://www.mediafire.com/?a9m5pxxtj1ab6ox

e612f v20A Telcel-Mexico thanks to @chrisdlc119
baseband-e612f-v20a-telcel-mexico-02.zip
baseband-e612f-v20a-telcel-mexico-04.zip

e615f V10P Brazil @Jonas Cardoso
http://forum.xda-developers.com/atta...4&d=1409364420

E615 - V20A - SINGAPORE thanks to @struart
http://www.mediafire.com/download/5d...APORE-E615.zip

**if you have other baseband please upload :P
Last edited by AXDFREEDOM; 4th October 2014 at 07:00 PM. Reason: added new basebands thanks guys!
The Following 9 Users Say Thank You to AXDFREEDOM For This Useful Post: [ View ]
12th July 2014, 11:12 AM   |  #2  
struart's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 111
 
358 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
More
Hello
Thanks for this thread

I made command line script to automate extracting baseband

Extract it somewhere. (DONT USE IT DIRECTLY ON C DRIVE)
Put your kdz file (make sure to have one kdz at a time) to KDZ directory and execute extract.bat (DOUBLE CLICK ON IT. NO ADMIN RIGHTS)

It will unpack KDZ to CAB.
Then CAB to DZ.
Then DZ to base files.
Now it will create flashable ZIP in zip directory.
Last step is clean.

Its doing all things in my tutorial wich @AXDFREEDOM linked. but in ONE CLICK

After using it open baseband.zip in zip directory and make sure there are all files:

- META-INF directory
- amss.bin
- oemsbl.bin
- qcsbl.mbn
- qcsblhd_cfgdata.mbn

If anything from this list is missing then DONT flash it to your phone!


HERE IS THE LINK v0.2 > http://www.mediafire.com/download/35...eband_v0.2.zip
Last edited by struart; 25th July 2014 at 09:42 PM.
The Following 6 Users Say Thank You to struart For This Useful Post: [ View ]
12th July 2014, 02:58 PM   |  #3  
skyinfo's Avatar
Senior Member
Flag Kottayam
Thanks Meter: 531
 
385 posts
Join Date:Joined: Sep 2013
More
Quote:
Originally Posted by struart

Hello
Thanks for this thread

I made command line script to automate extracting baseband

Extract it somewhere.
Put your kdz file (make sure to have one kdz at a time) to KDZ directory and execute extract.bat

It will unpack KDZ to CAB.
Then CAB to DZ.
Then DZ to base files.
Now it will create flashable ZIP in zip directory.
Last step is clean.

Its doing all things in my tutorial wich @AXDFREEDOM linked. but in ONE CLICK

After using it open baseband.zip in zip directory and make sure there are all files:

- META-INF directory
- amss.bin
- oemsbl.bin
- qcsbl.mbn
- qcsblhd_cfgdata.mbn

If anything from this list is missing then DONT flash it to your phone!


HERE IS THE LINK v0.1 > https://www.mediafire.com/?9fdhug83gv0i3r0

Gj @struart
The code is so simple yet powerful!
A suggestion though, remove the echo off, beacuse it takes some time to do all the process, and if the PC is slow, people might think the code is buggy!
@AXDFREEDOM : Gj bringing the thread, we needed it, the L7 had it ages ago!
The Following 3 Users Say Thank You to skyinfo For This Useful Post: [ View ]
12th July 2014, 03:00 PM   |  #4  
struart's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 111
 
358 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
More
@up yeah i will make it simpler and cleaner when i charge my notebook

UPDATED to v0.2 made simple gui with progress

Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka
Last edited by struart; 12th July 2014 at 04:14 PM.
The Following User Says Thank You to struart For This Useful Post: [ View ]
12th July 2014, 05:04 PM   |  #5  
Member
Thanks Meter: 16
 
68 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
Thanks, hoping for an Indian beseband..

Sent from my IdeaTab A2107A-H using xda app-developers app
13th July 2014, 07:20 PM   |  #6  
Senior Member
Flag Buenos Aires
Thanks Meter: 119
 
550 posts
Join Date:Joined: Jul 2013
More
I upload v20a baseband from chile for e612g
https://www.mediafire.com/?a9m5pxxtj1ab6ox

Also i use a modified updater-script from @struart (i like progress bar :P)

NOTE: I noticed that governor and scheduler were reseted to ondemand/sio after flashing any baseband.
The Following 3 Users Say Thank You to raul338 For This Useful Post: [ View ]
13th July 2014, 08:32 PM   |  #7  
chrisdlc119's Avatar
Senior Member
Flag Torreon
Thanks Meter: 83
 
536 posts
Join Date:Joined: Mar 2013
More
Thanks for the script, Mr. @struart.

Here I put two basebands -- I guess the last number "02" and "04" means that the higher is the latest ROM released. Both are for E612F Mexico devices from Telcel.

Thanks to all.
The Following 3 Users Say Thank You to chrisdlc119 For This Useful Post: [ View ]
15th July 2014, 12:39 AM   |  #8  
-CALIBAN666-'s Avatar
Recognized Contributor
Flag Leverkusen
Thanks Meter: 3,482
 
5,689 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
More
awesome thread,many thanx.great idea!!!!!!
15th July 2014, 05:19 PM   |  #9  
AXDFREEDOM's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 225
 
690 posts
Join Date:Joined: Jul 2013
More
Quote:
Originally Posted by struart

Hello
Thanks for this thread

I made command line script to automate extracting baseband

Extract it somewhere.
Put your kdz file (make sure to have one kdz at a time) to KDZ directory and execute extract.bat

It will unpack KDZ to CAB.
Then CAB to DZ.
Then DZ to base files.
Now it will create flashable ZIP in zip directory.
Last step is clean.

Its doing all things in my tutorial wich @AXDFREEDOM linked. but in ONE CLICK

After using it open baseband.zip in zip directory and make sure there are all files:

- META-INF directory
- amss.bin
- oemsbl.bin
- qcsbl.mbn
- qcsblhd_cfgdata.mbn

If anything from this list is missing then DONT flash it to your phone!


HERE IS THE LINK v0.2 > http://www.mediafire.com/download/35...eband_v0.2.zip

it seems that i have a problem with automate extracting script
i run bat file and start to extract my kdz but it stop at 80% when it should create the flashable zip
i tried with v20g italian, maybe only a my problem but i can extract manually the .kdz with dzdecripter and extracter, but not with the script(i tried v2 version).

thank for your help
15th July 2014, 05:48 PM   |  #10  
struart's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 111
 
358 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
More
@AXDFREEDOM
Clean temp and ZIP directories

Ps DONT START IT AS ADMIN or it will start in "wrong location" JUST DOUBLE CLICK on it. Thats why i preffer to NOT use it on C drive

Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka
Last edited by struart; 15th July 2014 at 06:19 PM.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Optimus L3, L5, L7 General by ThreadRank