Post Reply

[Increase internal storage to 6gb] xolo q1010i kitkat

9th August 2014, 11:02 AM   |  #1  
jattxjatt's Avatar
OP Member
Thanks Meter: 12
 
52 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
Yes you can increase your internal storage to install more apps and games..
All credit goes to [Snehit Samudrawar]

Steps:1. Download these files:
6gb internal memory file:-
https://www.dropbox.com/s/hlh94ig34o...r%20q1010i.rar

You will get these files into this zip file
Name:  uploadfromtaptalk1407577801450.jpg
Views: 399
Size:  38.2 KB


Download SP Flash Tool v5.1352.01
http://www.mediafire.com/?aix6jxmcbxmmc2b

Extract both files SP tool and 1st zip file

Step 2 :- IMPORTANT: First RESET yourphone then try


Step 3:- Run sp tools

Step 4:- click on load scatter file and Select the scatter file from the downloaded file
Step 5:- select only EBR 1 and EBR 2 nd also the preloader and load those files from the extracted file

Step 6:- click on download
Step 7:- turn off your xolo q1010i and connect it via USB
then the download will start after completion you will get a green circle then disconnect your usb and start your phone.

Whoosh! you have 6GB internal storage.

[When you turn on your phone it will say damaged phone storage]
it is not a worry. just click in the "damaged phone storage" notification
and format your phone storage from the phone setting/storage.

Warning: Use use jellybean scatter file if u r on jellybean.. I don't hv.. Will upload it soon

Note:- take your rom backup ..if you face any issue you can restore that backup.. Or you can flash stock rom.. So don't worry...


Last edited by jattxjatt; 9th August 2014 at 11:48 AM.
The Following 3 Users Say Thank You to jattxjatt For This Useful Post: [ View ]
9th August 2014, 01:51 PM   |  #2  
andro2master's Avatar
Member
Flag Navi Mumbai
Thanks Meter: 16
 
64 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
More
Thumbs up Tested
Thanks....

Tested it and works perfectly. Only thing, is it possible to reverse the change? If needed some day...Think about it...!

Best of Luck
9th August 2014, 01:56 PM   |  #3  
jattxjatt's Avatar
OP Member
Thanks Meter: 12
 
52 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
Quote:
Originally Posted by andro2master

Thanks....

Tested it and works perfectly. Only thing, is it possible to reverse the change? If needed some day...Think about it...!

Best of Luck

Flash stock rom.. Simple [emoji1] ..
The Following User Says Thank You to jattxjatt For This Useful Post: [ View ]
10th August 2014, 07:17 AM   |  #4  
andro2master's Avatar
Member
Flag Navi Mumbai
Thanks Meter: 16
 
64 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
More
Thanks
Name:  1407651422528.jpg
Views: 374
Size:  36.9 KB
10th August 2014, 07:49 PM   |  #5  
Junior Member
Thanks Meter: 25
 
27 posts
Join Date:Joined: Mar 2013
Quote:
Originally Posted by andro2master

Thanks
Attachment 2891466

hey there!
hows your internal storage 6.87 GB?
did you use any different EBR files or if we just use EBR1 it happens like that?
Please help bro, I don't wan't the other 400 MB partition, thanks in advance
10th August 2014, 08:54 PM   |  #6  
andro2master's Avatar
Member
Flag Navi Mumbai
Thanks Meter: 16
 
64 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
More
Bro I did exactly what is there in first post.... see the first post. :thumbup:

Sent from my Q1010i using XDA Free mobile app
Last edited by andro2master; 10th August 2014 at 09:36 PM.
16th August 2014, 08:38 PM   |  #7  
Reconfigured's Avatar
Senior Member
Flag Mumbai
Thanks Meter: 30
 
193 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
Donate to Me
More
Wtf..... Really 6gb!!! But 1010i doesn't have 6gb internal.... It just have like 4gb.... Baki ka 2gb kaha se aya!!!
16th August 2014, 08:52 PM   |  #8  
andro2master's Avatar
Member
Flag Navi Mumbai
Thanks Meter: 16
 
64 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
More
Buddy..pls check specifications. It has 8 GB Internal....I m using it since one week without any issue. Also avoid bad words...Its a request.
18th August 2014, 07:51 AM   |  #9  
Reconfigured's Avatar
Senior Member
Flag Mumbai
Thanks Meter: 30
 
193 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
Donate to Me
More
Angry
Quote:
Originally Posted by andro2master

Buddy..pls check specifications. It has 8 GB Internal....I m using it since one week without any issue. Also avoid bad words...Its a request.

I didn't meant to mock anyone... I was really surprised.... And yeah I agree I forgot its 8gb I am going to try it right now.... But how does that works... I mean y Xolo kept the 6gb away from us???
18th August 2014, 08:19 AM   |  #10  
andro2master's Avatar
Member
Flag Navi Mumbai
Thanks Meter: 16
 
64 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
More
The manufacturer design phones considering average users, I mean normal users even don't know what is internal and external storage. On standard basis out of 8 GB they kept 2 for App storage and remaining 4-5 GB for phone storage like camera images, download, media etc. Its idle if user even don't use Ext SD card also.
This mod is actually increasing your app storage in order to use more and less around 400 MB for user storage. Here you have to use Ext SD card. Any way...Best of Luck
Last edited by andro2master; 18th August 2014 at 08:23 AM.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Q1010i Android Development by ThreadRank