OnePlus Teases Their New ROM, OxygenOS

OnePlus went back to the drawing board tocreate a ROM that they promisewill be open,customizable, and … more

S-View Clocks for Note 4

Do you want a classy clock for your classy S-View cover? XDA Recognized Themersibinnhas provided us very … more

1% Battery Mod Themes for M8 Lollipop

If you have the battery-themer mod “1% battery”, this collection fromXDA Recognized Themer … more

No Timeline for Wi-Fi Direct Vulnerability , Says Google

CoreSecurity and Google have an ongoing dispute over the nature of a Wi-Fi Direct … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

motorola razr i camera unable to initialize

OP Nazgul1379

22nd January 2015, 01:02 PM   |  #21  
Hazou's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 1,126
 
817 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by francoarg

wl12xx_sdio 12640 0 - Live 0x00000000
wl12xx 141661 0 - Live 0x00000000
mac80211 230650 1 wl12xx, Live 0x00000000
cfg80211 136760 2 wl12xx,mac80211, Live 0x00000000
compat 12450 0 - Live 0x00000000
atomisp 345090 0 - Live 0x00000000
lm3556 12336 0 - Live 0x00000000
ov7736 20600 0 - Live 0x00000000
lc898211 12336 0 - Live 0x00000000
mt9e013 28720 0 - Live 0x00000000
videobuf2_memops 12435 1 atomisp, Live 0x00000000
videobuf2_core 20968 1 atomisp, Live 0x00000000
gps_drv 12515 2 - Live 0x00000000

Seems like the hardware is not connected. Last thing to try is:

terminal:
"adb shell rmmod lm3556" <- remove the loaded module
"adb shell insmod lib/modules/lm3556.ko" <- load the loaded module

Than the lsmod thing. if the 0 after lm3556 doesn't change to 1, i don't know what we can do.
22nd January 2015, 02:56 PM   |  #22  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
8 posts
Join Date:Joined: Nov 2014
More
Quote:
Originally Posted by Hazou

Seems like the hardware is not connected. Last thing to try is:

terminal:
"adb shell rmmod lm3556" <- remove the loaded module
"adb shell insmod lib/modules/lm3556.ko" <- load the loaded module

Than the lsmod thing. if the 0 after lm3556 doesn't change to 1, i don't know what we can do.

i couldnt do it on adb.. i did it by terminal.. rmmod work, i check with lsmod, and then start the module again.. nothing, i still getting 0... i kill all 3 modules that you mention earlier... startet all over again, and nothing.. 0..
i search manually for some video0, video1, or video2 and didnt find it...
22nd January 2015, 03:02 PM   |  #23  
Hazou's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 1,126
 
817 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by francoarg

i couldnt do it on adb.. i did it by terminal.. rmmod work, i check with lsmod, and then start the module again.. nothing, i still getting 0... i kill all 3 modules that you mention earlier... startet all over again, and nothing.. 0..
i search manually for some video0, video1, or video2 and didnt find it...

than the camera module maybe faulty. hardware problem.
The Following User Says Thank You to Hazou For This Useful Post: [ View ]
22nd January 2015, 03:07 PM   |  #24  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
8 posts
Join Date:Joined: Nov 2014
More
Quote:
Originally Posted by Hazou

than the camera module maybe faulty. hardware problem.

is it possible to copy the video0 file on the dev folder? do you have that file?
i see that the front camera and front speaker are together, if it fail the front camera, the speaker have to fail also..
22nd January 2015, 03:49 PM   |  #25  
Hazou's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 1,126
 
817 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by francoarg

is it possible to copy the video0 file on the dev folder? do you have that file?
i see that the front camera and front speaker are together, if it fail the front camera, the speaker have to fail also..

No, everything in the dev folder is just a name to let the OS interact to the hardware. If the name doesnt exist, the OS doesnt have the correct drivers loaded or the hardware just doesnt exist.

In your case the drivers are these, but the hardware is not.
The Following User Says Thank You to Hazou For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes