Or Continue to Thread: No Service, no sim detect, unk…
Find Your Device:
6th March 2014, 02:22 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
HTC One AT&T
S-off
Unlocked
Rooted

(bootloader) version: 0.5
(bootloader) version-bootloader: 1.54.0000
(bootloader) version-baseband: 4T.24.3218.09
(bootloader) version-cpld: None
(bootloader) version-microp: None
(bootloader) version-main: 3.17.502.3
(bootloader) version-misc: PVT SHIP S-OFF
(bootloader) serialno: HT35SW904937
(bootloader) imei: 354439XXXXXXX65
(bootloader) meid: 00000000000000
(bootloader) product: m7_ul
(bootloader) platform: HBOOT-8064
(bootloader) modelid: PN0712000
(bootloader) cidnum: CWS__001
(bootloader) battery-status: good
(bootloader) battery-voltage: 3780mV
(bootloader) partition-layout: Generic
(bootloader) security: off
(bootloader) build-mode: SHIP
(bootloader) boot-mode: FASTBOOT
(bootloader) commitno-bootloader: dirty-5d4c562c
(bootloader) hbootpreupdate: 11
(bootloader) gencheckpt: 0

I have read these threads very thoroughly before posting anything on forum.

Problems: No Sim detected, unknown baseband, imei #, no signal. All else seems to work. Getvar command will show IMEI & baseband.

I purchased from eBay as parts or repair because it was stuck on boot screen. Vendor sell mass phones and did not know the history. Figured it was worth a shot to fix.

Phone was stock AT&T 4.4 with 1.55. No modifications is was just stuck in boot loop. I tried newest version RUU Utility but same results, boot loop. I unlocked bootloader via htcdev and then flashed newest version cynogenmod (even with S-On) and was successful getting it to boot. All seemed great except the was no signal, unknown IMEI (with exception of getvar command), unknown baseband and also cannot save any APN. It won't allow. There are no APN profiles but when I create a new one and click save, it goes back to blank. Sim card is not issue. The problem seems to be with everything concerning network part of the phone. WifI works. I figured since boot issue is resolved I will try RUU utility again but got the same results, back to boot loop.

Next I reverted back to Cyno since it was bootable and I was able to acheive S-Off via firewater and got rooted. I have flashed from cyno 11 down to cyno 10 but same results, no service, imei unkown as well as the other related.

I have ended up with Google play version rom. Also downgraded from 1.55 to 1.54. The last two things a just done was flash darkboot, and reflashed AT&T radio version the showed in getvar and along with trying the newest radio.

Anything I flash goes thru no errors however, this most needed part of the phone won't wake up.
Last edited by trinityracing; 6th March 2014 at 03:14 AM.