Or Continue to Thread: unable to start camera
Find Your Device:
24th March 2014, 06:37 AM   |  #1  
OP Member
Thanks Meter: 0
 
35 posts
Join Date:Joined: Nov 2008
so prior to being on venom 4.2, i was on venom 3.xx. i had no problems prior.

i flash 4.2, and had no problems related to the camera not working. i had other problems though, after reflashing 4.2 those problems went away, but now a new problem came up.

after a restart, i can use the camera maybe once, or take one photo. after that, the screen through the camera will be frozen on screen. i can still take pictures, but it will only be off what is on the screen. after closing the camera, or force closing it,upon trying to open the camera app again, it barely loads, then force closes automatically and i get an "unable to start camera" bubble on screen. i can see only the grid outline of the camera, off center and such very briefly ontop of my wallpaper.

i can do a reset on my phone, and resume taking pictures, sometimes i am fine to continue, other times its the same problem. this is a very common recurring problem for me.

looking at my apps, i see 2 cameras installed, one is the new 5.0, and the other is the old 4.xx camera. i have frozen the 4.xx camera before through titanium, and it doesnt fix it. should i uninstall the 4.xx camera altogether?

subsequent reflashing of this rom doesnt fix this issue. and i dont know what else to do rather than reflashing the rom from a blank slate. previous reflashings have been on top of the current rom.
i would rather not have to start new as this phone has crappy amoint of space, and i cannot back up all my apps and settings.

i dont know if it is kernel related. prior to 4.2 i was using elemental x, after 4.2 i switched to beastmode since i wasnt soff.
is there perhaps a way i can manually start the camera through root browser?