Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,730,490 Members 42,740 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[APP][2.1+] Notification Toggle

Tip us?
 
j4velin
Old
(Last edited by j4velin; 14th May 2014 at 04:03 PM.) Reason: Added tags to title
#1  
j4velin's Avatar
Recognized Developer - OP
Thanks Meter 820
Posts: 886
Join Date: Sep 2008

 
DONATE TO ME
Smile [APP][2.1+] Notification Toggle




I'm proud to present my new app: Notification Toggle.

With this app, you can place different toggles into your Android status/notification bar for quick access without having a dozen toggle-widgets on your homescreens

You can choose which toggles to display in the settings of the app. You can also change the color of the icons as well as the icons completly to fit your systems design.

The app is for free in the Play Store, would be nice to get some feedback

Download

Some notes:
  • not every toggle will work on every device: especially the flashlight functionallity is very erratic and every manufacturer implemented it somehow different. you should install TeslaLED in addition to notification toggle
  • some settings aren't changeable by user apps, so it will bring you directly to the android settings (like GPS since Android 2.3)
  • if have a rooted device, you can install the app in /system/app to directly toggle GPS even on Android 2.3+ Click here for more information
  • Issues with the TalkBack service? See here
Some nice icons: (you can also use this app on Android 2.3+ to download the icons)
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	nt_screen.png
Views:	952
Size:	32.4 KB
ID:	2743542   Click image for larger version

Name:	nt_screen2.png
Views:	653
Size:	32.1 KB
ID:	2743543  
The Following 355 Users Say Thank You to j4velin For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
traumatism
Old
#2  
Senior Member
Thanks Meter 40
Posts: 407
Join Date: Feb 2010
works well on my G1 with SuperE.

if i find any bugs, i will let you know :)
 
punkmonkey1984
Old
#3  
punkmonkey1984's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 442
Posts: 1,394
Join Date: Aug 2008
Works great, needs some theme support or basic coloring of the icons would be great,

Any chance that we can change stuff straight from the status bar, without having the pop-up menu like in CM7 status bar,
Devices list >HTC Hero >Xperia Arc > Samsung Galaxy SII > Nexus 4
The Following User Says Thank You to punkmonkey1984 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
traumatism
Old
#4  
Senior Member
Thanks Meter 40
Posts: 407
Join Date: Feb 2010
i think thats only possible in the latest android version. i dont think it will support anything lower than froyo for that feature
 
j4velin
Old
(Last edited by j4velin; 17th April 2011 at 01:36 PM.)
#5  
j4velin's Avatar
Recognized Developer - OP
Thanks Meter 820
Posts: 886
Join Date: Sep 2008

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by punkmonkey1984 View Post
Works great, needs some theme support or basic coloring of the icons would be great,

Any chance that we can change stuff straight from the status bar, without having the pop-up menu like in CM7 status bar,
yeah, some skinning stuff is on my to-do list... edit: icons are now changable through menu -> skin
toggling without the pop-up is possible on some devices (e.g. on a htc legend with stock rom) but on most it handles only one click-event per notification. unfortunately it seems not to be possible for user apps to change that
 
3rdstring
Old
#6  
3rdstring's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 1081
Posts: 2,194
Join Date: Dec 2010
Location: Cincinnati
Nice work. I'm just curious why you can't directly toggle GPS when something like SwithPro can.
Chuck

Nexus 5 / Stock
Kindle Fire HD
 
billywtrs
Old
#7  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 2
Join Date: Jan 2011
Default Notification bar

Quote:
Originally Posted by j4velin View Post
yeah, some skinning stuff is on my to-do list... edit: icons are now changable through menu -> skin
toggling without the pop-up is possible on some devices (e.g. on a htc legend with stock rom) but on most it handles only one click-event per notification. unfortunately it seems not to be possible for user apps to change that
I noticed on my HOX, that on the top left status bar, the notification toggle symbol is showing. Is that normal?

Thanks, Great App

Billy
 
Sard Shift
Old
#8  
Junior Member
Thanks Meter 2
Posts: 4
Join Date: Mar 2013
Location: Werkendam

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by billywtrs View Post
I noticed on my HOX, that on the top left status bar, the notification toggle symbol is showing. Is that normal?

Thanks, Great App

Billy
This is normal. You can resolve this by pressing the Menu key on your device and selecting 'Preferences'.
When in the Preferences menu, look for 'Status bar icon' and then select 'Transparent' to hide the icon.

Hope I've helped you.

---------- Post added at 05:33 PM ---------- Previous post was at 05:28 PM ----------

Quote:
Originally Posted by Rakkalakkamoebadoebie View Post
It disappeared and won't come back. Is it a bug? If not, how do I find it back?

Other than that, the app is completely amazing by the way.
To try and resolve this, you could try the following:
  • Delete the application and reinstall it.
  • Clear ALL data of the app.
  • Delete the application, restart your device, and then reinstall it.
If that doesn't work, make sure to report it as an issue. If it does work, I'm glad to have helped you.
The Following 2 Users Say Thank You to Sard Shift For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
j4velin
Old
#9  
j4velin's Avatar
Recognized Developer - OP
Thanks Meter 820
Posts: 886
Join Date: Sep 2008

 
DONATE TO ME
well, there might be some hacks to somehow toggle the GPS, but the official google API doesn't allow you to do that.
actually, android itself turns the GPS off is no app is using it. so google intention is that you let the gps settings enabled and let the system handle turning it on and off
The Following 2 Users Say Thank You to j4velin For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
jcsy
Old
#10  
jcsy's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 924
Posts: 3,517
Join Date: Jan 2009
Location: Land of the HD2/EVO3D/GTAB10.1(2)

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by j4velin View Post
well, there might be some hacks to somehow toggle the GPS, but the official google API doesn't allow you to do that.
actually, android itself turns the GPS off is no app is using it. so google intention is that you let the gps settings enabled and let the system handle turning it on and off
but if you leave it on, and u open the facebook app, it will use the GPS to search for locations for you to check in... and alot of other apps do that too

to save battery ,i just turn off GPS completely and this way, apps dont try 2 use the GPS (which does suck some juice) to get locations
Primary: HTC EVO3D GSM HBOOT 1.49.0007 S-OFF
ROM: Johnnyslt CM11 (20 June 2014)
Radio: 11.77.3504.00P

CID: HTC__044
CPU: 384-1180mhz (Interactive)
Kernel: KSM OFF, NOOP

SD Card: Sandisk 4x 32GB


Secondary: HTC HD2 HSPL 2.08
ROM: WP7.8 PDAIMATEJAM v8.9
Radio: 2.15.50

Soft Radio: 5.51
CPU: 998mhz

SD Card: Sandisk 4x 16GB


THANK POSTS ARE TEMPORARY, THANKS BUTTON IS PERMANENT
Tags
notification, notification toggle, notification toggles, notification widget, notifications, power control widget, toggle, toggles
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes