Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,739,536 Members 53,026 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Data does not work on Nokia Lumia 900

Tip us?
 
Xbayx650
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Apr 2012
Default Data does not work on Nokia Lumia 900

Basically my Lumia 900 will not connect to the Internet even though I have full bars of LTE. This is not the first time it happened. It happened a few days ago and I rebooted it a few times and it started working again. This time I have rebooted it over 20 times changed the sim and it is still not working. I went to the AT&T store and the employees said they sent back over 7 defective lumias with the same issue.
I took out the sim and put it in my new iPad and LTE was working fine. I hope this defective is not spread across so many more devices or there will be a lot of unhappy customers.
 
vclifton
Old
#2  
Junior Member
Thanks Meter 2
Posts: 15
Join Date: Aug 2010
Hey there. This might sound a little basic but do a master reset, and one more master reset immediately after. I had that problem for maybe a week and its a weird problem with COU provisioning. Also send the COU team an email about the issue, they might do some stuff on the back end as well for you.you are an art employee, right? How else would you have this phone :)

Sent from my Lumia 900 using XDA Windows Phone 7 App
 
Xbayx650
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Apr 2012
Quote:
Originally Posted by vclifton View Post
Hey there. This might sound a little basic but do a master reset, and one more master reset immediately after. I had that problem for maybe a week and its a weird problem with COU provisioning. Also send the COU team an email about the issue, they might do some stuff on the back end as well for you.you are an art employee, right? How else would you have this phone :)

Sent from my Lumia 900 using XDA Windows Phone 7 App
Yes it's my COU. Lol
I'll try the master reset, if not I'll contact the COU team. Thanks
 
rohitgarewal
Old
#4  
Senior Member
Thanks Meter 4
Posts: 104
Join Date: Mar 2009
Sounds like all you guys have a 900 already. What color, and what do you think? :)
 
wundrbread33
Old
#5  
Junior Member
Thanks Meter 4
Posts: 7
Join Date: May 2011
Happened to me too. I just popped the sim card out while the phone was on. Put the card back in and then turned the phone off and then back on. Hopefully that fixes it for you. Did for me.

Nokia needs to put a soft reset button combination like the iPhone has since you can't do a battery pull. A soft reset is needed at some point in time on all smartphones. Not having a method to do it is a big error IMO.
 
alodar1
Old
#6  
alodar1's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 85
Posts: 1,345
Join Date: Aug 2007
Location: Auburn, WA
Quote:
Originally Posted by wundrbread33 View Post
Happened to me too. I just popped the sim card out while the phone was on. Put the card back in and then turned the phone off and then back on. Hopefully that fixes it for you. Did for me.

Nokia needs to put a soft reset button combination like the iPhone has since you can't do a battery pull. A soft reset is needed at some point in time on all smartphones. Not having a method to do it is a big error IMO.
anyone know if there is not a softkey combination.....or are we guessing?
Regards

@Alodar1
__________________________________
Current Devices:
Nokia Lumia 920 White/Red, Surface Pro 2, Samsung Galaxy Note 3


Device Graveyard:
Nokia 925, Nokia Lumia 900, HTX 8x, Motorola Xoom, Focus S, Lumia 710, Dell Venue Pro, HD7, Droid Bionic, T-MobileG2x, HTC Sensation, HD2, Nexus One, Cliq, MyTouch 3g, TP2, AT&T Pure, Xperia 1, AT&T Fuze, Touch Dual, Hermes
 
adiliyo
Old
#7  
adiliyo's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 212
Posts: 1,345
Join Date: Oct 2009
Location: Los Angeles
Power for ~10 sec should reboot the phone

Sent from my SAMSUNG-SGH-I717 using Tapatalk
Phones: G3
Tablets: Nexus 7 32GB (2013)
 
alodar1
Old
#8  
alodar1's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 85
Posts: 1,345
Join Date: Aug 2007
Location: Auburn, WA
Quote:
Originally Posted by adiliyo View Post
Power for ~10 sec should reboot the phone

Sent from my SAMSUNG-SGH-I717 using Tapatalk
thats what I thought too....but without the 900...couldnt repro
Regards

@Alodar1
__________________________________
Current Devices:
Nokia Lumia 920 White/Red, Surface Pro 2, Samsung Galaxy Note 3


Device Graveyard:
Nokia 925, Nokia Lumia 900, HTX 8x, Motorola Xoom, Focus S, Lumia 710, Dell Venue Pro, HD7, Droid Bionic, T-MobileG2x, HTC Sensation, HD2, Nexus One, Cliq, MyTouch 3g, TP2, AT&T Pure, Xperia 1, AT&T Fuze, Touch Dual, Hermes
 
Seed 2.0
Old
#9  
Senior Member
Thanks Meter 18
Posts: 282
Join Date: Oct 2010
Location: OH-IO
Hold power button for a few seconds and swipe down to turn off/soft reset. Or go to settings app; under settings go to 'About' and push 'reset phone' for hard reset.
 
waltah!
Old
#10  
Senior Member
Thanks Meter 18
Posts: 316
Join Date: May 2009
They are looking for a reboot option, not a full reset. Something similar to holding the home and power key on an iPhone.
This is the first WP with non removable battery so I haven't had to do it before. I'm sure there's a way. I know if you hold the volume down, camera and power when it's off it will restore the phone.
iPhone 5 (soon to be HTC One)
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

Return to Outer Space Outer Space with Ship Up Game

Since the release of Flappy Birds, we’ve had the “fortune” to see … more

Device Review: OnePlus One

Seemingly every day, there are a bunch of new devices being released. Some are budget devices and some are … more

Browse the Internet with the Innovative Atlas Web Browser

For the most part, Chrome, Firefox, and Dolphin Browser have no real rivals among … more

Choose from Over a Thousand Battery Styles with 3Minit Battery Mod

The battery style in stock Android looks pretty dull. It doesn’t … more