Battery Charged in 30 Seconds? Maybe in 2016

Phones and tablets are getting more and more power hungry with each passing generation. Their … more

ZArchive Manages Your File Archives

Today smartphones are quite powerful devices that can handle multiple processes at once. In fact, some of … more

Regain Double Tap to Wake Functionality on the Nexus 6

A few months ago, Google announced its newest flagship device, the Nexus 6, alongside … more

Clean Your Recent Apps – XDA Xposed Tuesday

In this day and age, you have quite a few apps installed and running on your Android … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Newb Stock ROM Question

OP WCM3

29th January 2014, 03:25 PM   |  #1  
WCM3's Avatar
OP Member
Thanks Meter: 0
 
55 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
Hey guys,

So i rooted my Verizon LG G2 a couple months ago and was trying out all the ROMs. I started with Paranoid Android, then AOKP, then Malladus, then Flex ROM, and now i'm back to the Paranoid Android Beta 4. It's been running great for me but I wanted to go back to stock for a little so I've come here with a question. I did a backup of my stock ROM in TWRP and still have it. What would be the process to install a brand new stock rom (completely stock, no bells and whistles)? Can I restore the backup, then go into TWRP and wipe date/cache/etc, then reboot? Should that work? It's probably a super easy question, I just don't want to mess anything up.

Thanks in advance!
Mike
29th January 2014, 04:09 PM   |  #2  
Senior Member
Flag NW Indiana
Thanks Meter: 126
 
241 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
More
That will do the trick for you. After restoring the factory backup just doing a factory reset will wipe out all of the bells and whistles you put into your backup. Should boot up just like new. I would boot the phone up first before doing the reset though. Maybe not necessary but I like to be cautious too!
29th January 2014, 04:53 PM   |  #3  
WCM3's Avatar
OP Member
Thanks Meter: 0
 
55 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
Quote:
Originally Posted by Really now

That will do the trick for you. After restoring the factory backup just doing a factory reset will wipe out all of the bells and whistles you put into your backup. Should boot up just like new. I would boot the phone up first before doing the reset though. Maybe not necessary but I like to be cautious too!

Thank you! Yep, i'll restore the backup and make sure it boots with no problems. Then boot into recovery and wipe data/etc.

I'll make sure to backup my current rom just in case. Better safe than sorry!
30th January 2014, 05:06 PM   |  #4  
WCM3's Avatar
OP Member
Thanks Meter: 0
 
55 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
Quote:
Originally Posted by Really now

That will do the trick for you. After restoring the factory backup just doing a factory reset will wipe out all of the bells and whistles you put into your backup. Should boot up just like new. I would boot the phone up first before doing the reset though. Maybe not necessary but I like to be cautious too!

Ut oh didn't seem to work for me. What did I miss? When i wiped, then rebooted, i was frozen at the LG screen.
30th January 2014, 06:01 PM   |  #5  
Senior Member
Flag NW Indiana
Thanks Meter: 126
 
241 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
More
Are you saying that the stock rom rebooted ok and then you wiped and it won't reboot?
30th January 2014, 06:41 PM   |  #6  
WCM3's Avatar
OP Member
Thanks Meter: 0
 
55 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
Quote:
Originally Posted by Really now

Are you saying that the stock rom rebooted ok and then you wiped and it won't reboot?

Yep, I restored the file and it booted perfectly fine. Then I rebooted to recovery, wiped data, and rebooted system. It got stuck at the LG screen, so I manually entered recovery with the back keys. What did I do wrong?
30th January 2014, 07:03 PM   |  #7  
Senior Member
Flag NW Indiana
Thanks Meter: 126
 
241 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
More
Quote:
Originally Posted by WCM3

Yep, I restored the file and it booted perfectly fine. Then I rebooted to recovery, wiped data, and rebooted system. It got stuck at the LG screen, so I manually entered recovery with the back keys. What did I do wrong?

Restore you backup again and this time when you go into TWRP don't wipe data, just swipe the Factory Reset slider. See if that solves the problem for you.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes