Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] New DNA. Rooted. Then stuck in roaming. Now can't reunlock.

OP mdphoenix

14th February 2014, 06:45 AM   |  #1  
mdphoenix's Avatar
OP Senior Member
Flag Bel Air, MD
Thanks Meter: 9
 
187 posts
Join Date:Joined: Dec 2006
More
I'll try to make this as brief as possible.
I convinced VZW to replace my Thunderbolt with a DNA.
I get it two days ago and discover rooting it will be challenging. I find Moonshine, then find out it won't run on 3.06. I find Rumrunner. After some settings tweaks, it works. So I'm rooted, S-Off. Ready to roll. I stick CM 10.2 on it. It works for a while, then I reboot and I'm stuck in roaming. I try flashing different ROMs to no avail. I do more reading and find that relocking and flashing back to stock will fix this. So I re-lock and flash stock 3.06. Still roaming. And now it shows "Relocked". I managed to get Hboot 1.15 on it and flash an O.G. VZW ROM. Now I'm down to Android 4.1. I'm "re-locked". Everything I read about reunlocking states to use the token sent from HTC. Since I never used the HTC Devsite to unlock, I don't have a token. Am I screwed here?

Thanks in advance, all. I always feel bad asking for help because I only do so when running into issues rooting a new phone. But I do donate and give thanks where it's due. I love what you guys do and always point people in your direction.
Last edited by mdphoenix; 16th February 2014 at 11:24 PM.
14th February 2014, 09:15 AM   |  #2  
Uzephi's Avatar
Recognized Contributor
Flag Phoenix
Thanks Meter: 482
 
1,438 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
Donate to Me
More
Did you just "relock" the boot loader and not s-on? Does your hboot still say s-off? If so, you can still do some fastboot commands to flash a custom recovery and reunlock with the (almost) global HTC unlock zip Scotty made. It works on our DNA and plenty of other HTC devices, But it requires s-off and a custom recovery.

I will update my post with link to the zip soon.

Edit: don't remember the thread for DNA, but like I said. It is a semi global zip and all the zips/commands are the same. If you use the zip please give Scotty a thanks to boost his meter

http://forum.xda-developers.com/show...php?p=47769994

Sent from my HTC6435LVW using xda app-developers app
Last edited by Uzephi; 14th February 2014 at 09:26 AM.
The Following User Says Thank You to Uzephi For This Useful Post: [ View ]
14th February 2014, 02:23 PM   |  #3  
mdphoenix's Avatar
OP Senior Member
Flag Bel Air, MD
Thanks Meter: 9
 
187 posts
Join Date:Joined: Dec 2006
More
You rock. Thank you!

I am still S-Off. I'm trying the methods described by Scotty. One of the prerequisites is to have a recovery installed. Trying to install one via Fastboot and RUU, I keep getting failures. I'm going to shut down, restart, and try again. I'll keep you posted.

Thanks again!

Quote:
Originally Posted by Uzephi

Did you just "relock" the boot loader and not s-on? Does your hboot still say s-off? If so, you can still do some fastboot commands to flash a custom recovery and reunlock with the (almost) global HTC unlock zip Scotty made. It works on our DNA and plenty of other HTC devices, But it requires s-off and a custom recovery.

I will update my post with link to the zip soon.

Edit: don't remember the thread for DNA, but like I said. It is a semi global zip and all the zips/commands are the same. If you use the zip please give Scotty a thanks to boost his meter

http://forum.xda-developers.com/show...php?p=47769994

Sent from my HTC6435LVW using xda app-developers app

14th February 2014, 02:29 PM   |  #4  
mdphoenix's Avatar
OP Senior Member
Flag Bel Air, MD
Thanks Meter: 9
 
187 posts
Join Date:Joined: Dec 2006
More
I keep getting the following:

C:\Users\mdphoenix\Desktop>fastboot flash zip twrp.zip
sending 'zip' (8308 KB)...
OKAY [ 1.075s]
writing 'zip'...
(bootloader) zip header checking...
(bootloader) zip info parsing...
FAILED (remote: 23 parsing image fail)
finished. total time: 1.389s


I gotta bail for a bit to shovel out this horsecrap mother nature dumped on us. I'll be back later to keep plugging away.




Quote:
Originally Posted by mdphoenix

You rock. Thank you!

I am still S-Off. I'm trying the methods described by Scotty. One of the prerequisites is to have a recovery installed. Trying to install one via Fastboot and RUU, I keep getting failures. I'm going to shut down, restart, and try again. I'll keep you posted.

Thanks again!

14th February 2014, 06:39 PM   |  #5  
.torrented's Avatar
Recognized Contributor
Flag Suffolk, VA
Thanks Meter: 1,478
 
2,789 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
Donate to Me
More
If you are still s-off and need to get an ulock-token from HTC try this...

Boot into fastboot and connect your phone and make sure fastboot recognizes your device and try this command (this won't hurt the phone)

Fastboot oem writecid 22222222

Make sure you input 8 2's and then reboot the boot loader and check to see if that stuck

Fastboot oem readcid

If you don't get all 2's this next bit won't work

If you do get all 2's then go to HTCdev.com and unlock your device by either selecting the DNA DLX or the "all other supported models"
(not sure if there is a dna on the list)

You will then use the unlock_code.bin to unlock the boot loader however this will wipe the device clean so backup your stuff

Hope this works and helps

Sent from my HTC6435LVW using XDA Premium HD app
The Following User Says Thank You to .torrented For This Useful Post: [ View ]
15th February 2014, 12:04 AM   |  #6  
mdphoenix's Avatar
OP Senior Member
Flag Bel Air, MD
Thanks Meter: 9
 
187 posts
Join Date:Joined: Dec 2006
More
You guys are friggin' badass. Uzephi. .torrented. Scotty. I love you all.

It took the new CID. The Dev site sent me the unlock.bin. All is right in the world. All I wanted was a stock debloat rooted so I can tether and get rid of stuff I don't want. Now, I can. Thanks so much guys.
15th February 2014, 12:13 AM   |  #7  
orangechoochoo's Avatar
Senior Member
Beating up dumbbells
Thanks Meter: 609
 
1,978 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
I'm glad you got it to work!

The DNA is a sexy phone, unlocking it is like getting her to "open up" so you can do whatever you want.
The Following User Says Thank You to orangechoochoo For This Useful Post: [ View ]
15th February 2014, 12:43 AM   |  #8  
mdphoenix's Avatar
OP Senior Member
Flag Bel Air, MD
Thanks Meter: 9
 
187 posts
Join Date:Joined: Dec 2006
More
Yeah, so far I'm digging it. Even in it's stock form. What are some well-loved stable ROMs? I tried CM and that's what started this fiasco. I'm thinking I just want a debloated stock ROM and I'll do what I will with it from there.
15th February 2014, 12:55 AM   |  #9  
orangechoochoo's Avatar
Senior Member
Beating up dumbbells
Thanks Meter: 609
 
1,978 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
Quote:
Originally Posted by mdphoenix

Yeah, so far I'm digging it. Even in it's stock form. What are some well-loved stable ROMs? I tried CM and that's what started this fiasco. I'm thinking I just want a debloated stock ROM and I'll do what I will with it from there.

Try the new Sense 5 ROMs.

I still love CM ROMs though and they haven't given me a problem. Since your S-off you should try some of the other radios if the newest one is playing nice with CM ROMs.
15th February 2014, 08:41 AM   |  #10  
Senior Member
Thanks Meter: 788
 
1,804 posts
Join Date:Joined: Jan 2013
Donate to Me
I would give ViperDNA a try, Zarboz's GPE, and pick a random aosp-based ROM as well.

Sent from my Droid DNA using Tapatalk
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes