Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,729,489 Members 45,511 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

I need HELP, HTC One (M7wls) Sprint

Tip us?
 
ilovetechnology123
Old
(Last edited by ilovetechnology123; 18th February 2014 at 06:31 AM.)
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 12
Join Date: Aug 2013
Default I need HELP, HTC One (M7wls) Sprint

Okay, first thing first. (INFO ON PHONE) I have a HTC One (M7wls) Sprint 36GB phone. Phone is ROOTED.
bootloader:

*** TAMPERED ***
*** UNLOCKED ***
M7_WLS PVT SHIP S-ON RH
HBOOT-1.55.0000
OpenDSP-v32.120.274.0909
OS-3.05.651.6
eMMC boot 2048MB

What can I access:
Fastboot
ADB Sideload
Recovery - I am using custom recovery - openrecovery-twrp-2.6.3.0-m7wls

Now the problem is:
When I install a ROM. Every ROM that I use didn't fully complete installing. When it boot up, can't access home screen, like i can't even do nothing, If I'm not making any sense what I'm trying, basically I don't have no OS-install. And when I install a ROM and do the ADB sideload and install em I just can't get to the home screen , farthest I can go is the lockscreen, but then that don't even act right, as in either it don't want to slide up (by the way my screen work and digitizer) or its blank/black and I can even slide it up, or as i should say froze for about few sec, AND when i can slide up the lockscreen it goes to the white HTC logo screen and stays there about 45-60sec and Reboot over and over, until i go into either recovery or bootloader and power it down.
ROMs that I've downloaded and install but don't completely works:
- Android_Revolution_HD-One_51.0
- One_4.19.401.8_odexed
- Sprint_HTC_One_1.29.651.10_Stock_Odexed_05.17.13
- Sprint_HTC_One_Stock_Rooted_Odexed_3.05.651.6
- viperROM_One_v1.0.4

What I'm saying is that, for example of What I do to install:
-Boot in Recovery
-Format Data (so i can mount data)
-Erase cache
-Reboot recovery (so the updating partition data can refresh)
-Access ADB Sideload
-Install a ROM (once complete) i reboot the phone
-After all the boot up LOGOs, WHEN I get to the lockscreen it either , 1. don't want to slide up, 2. when do slide up goes to white HTC logo screen get stays about 60sec, then Reboot itself , and 3. Just done want to boot up

Also have Tried RUUs: and Yes I unzip to run the Ruu.exe
- Sprint_HTC_One_m7wls_3_04_651_2_RUU.zip
- Sprint_HTC_One_m7wls_1.29.651.10_RUU.zip

Also and Yes I re-lock my bootloader to run the RUU , still doesn't happen
I'm not sure which one have this problem, but one of em, Do go through the process and once I get to the part to update Image (I realized my phone image is newer than the RUU image) so i proceed anyways, then it comes to a screen where it say ERROR find the latest Update for RUU. THE second one of em , once i run the program and pop-up screen comes where you accept the terms & conditions, once I do accept it; It closes OUT by itself.

I'VE DONE THE BEST I CAN DO , and I'm very frustrated right now. I've look and look and research, But nothing solve my problem, and I APOLOGIZE FOR THIS LONG ARTICLE/QUESTION. But I'm asking for anyone help who can help me get back this phone back on its feet and I will very appreciate for your help !

P.S. I can't get S-OFF , I want to use my AT&T sim card in it.
 
Puff1911
Old
(Last edited by Puff1911; 18th February 2014 at 07:16 AM.)
#2  
Senior Member
Thanks Meter 25
Posts: 288
Join Date: May 2008
Quote:
Originally Posted by ilovetechnology123 View Post
Okay, first thing first. (INFO ON PHONE) I have a HTC One (M7wls) Sprint 36GB phone. Phone is ROOTED.
bootloader:

*** TAMPERED ***
*** UNLOCKED ***
M7_WLS PVT SHIP S-ON RH
HBOOT-1.55.0000
OpenDSP-v32.120.274.0909
OS-3.05.651.6
eMMC boot 2048MB

What can I access:
Fastboot
ADB Sideload
Recovery - I am using custom recovery - openrecovery-twrp-2.6.3.0-m7wls

Now the problem is:
When I install a ROM. Every ROM that I use didn't fully complete installing. When it boot up, can't access home screen, like i can't even do nothing, If I'm not making any sense what I'm trying, basically I don't have no OS-install. And when I install a ROM and do the ADB sideload and install em I just can't get to the home screen , farthest I can go is the lockscreen, but then that don't even act right, as in either it don't want to slide up (by the way my screen work and digitizer) or its blank/black and I can even slide it up, or as i should say froze for about few sec, AND when i can slide up the lockscreen it goes to the white HTC logo screen and stays there about 45-60sec and Reboot over and over, until i go into either recovery or bootloader and power it down.
ROMs that I've downloaded and install but don't completely works:
- Android_Revolution_HD-One_51.0
- One_4.19.401.8_odexed
- Sprint_HTC_One_1.29.651.10_Stock_Odexed_05.17.13
- Sprint_HTC_One_Stock_Rooted_Odexed_3.05.651.6
- viperROM_One_v1.0.4

What I'm saying is that, for example of What I do to install:
-Boot in Recovery
-Format Data (so i can mount data)
-Erase cache
-Reboot recovery (so the updating partition data can refresh)
-Access ADB Sideload
-Install a ROM (once complete) i reboot the phone
-After all the boot up LOGOs, WHEN I get to the lockscreen it either , 1. don't want to slide up, 2. when do slide up goes to white HTC logo screen get stays about 60sec, then Reboot itself , and 3. Just done want to boot up

Also have Tried RUUs: and Yes I unzip to run the Ruu.exe
- Sprint_HTC_One_m7wls_3_04_651_2_RUU.zip
- Sprint_HTC_One_m7wls_1.29.651.10_RUU.zip

Also and Yes I re-lock my bootloader to run the RUU , still doesn't happen
I'm not sure which one have this problem, but one of em, Do go through the process and once I get to the part to update Image (I realized my phone image is newer than the RUU image) so i proceed anyways, then it comes to a screen where it say ERROR find the latest Update for RUU. THE second one of em , once i run the program and pop-up screen comes where you accept the terms & conditions, once I do accept it; It closes OUT by itself.

I'VE DONE THE BEST I CAN DO , and I'm very frustrated right now. I've look and look and research, But nothing solve my problem, and I APOLOGIZE FOR THIS LONG ARTICLE/QUESTION. But I'm asking for anyone help who can help me get back this phone back on its feet and I will very appreciate for your help !

P.S. I can't get S-OFF , I want to use my AT&T sim card in it.

I had a similar problem. Turned out to be a firmware issue.

Boot into fastboot and connect to your computer.

run "fastboot getvar all"

See what firmware you are running.

Pull the firmware from post #3 on Bad Boyz thread

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2635051

and run.. the flash is there twice, make sure and do it twice.. it's not a typo.

Fastboot oem rebootRUU
Fastboot flash zip firmware.zip
Fastboot flash zip firmware.zip
Fastboot reboot-bootloader

If you still have trouble, try flashing an older firmware from here..

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2503646

In my situation, I flashed to 3.05.651.6 and it would boot, but once I connected to the PC and tried to access the storage on the phone, it would reboot the phone.
Flashing to 4.06.651.4 fixed everything.
Device: HTC 8X
Current ROM: Windows Phone 8.0.10328.78
Radio: 3.36.0.D4
CPU @ 1.5 GHz (Stock)
The Following User Says Thank You to Puff1911 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
BD619
Old
#3  
BD619's Avatar
Forum Moderator
Thanks Meter 7579
Posts: 7,985
Join Date: Apr 2012
Location: Xda-Dev,NV

 
DONATE TO ME
Look HERE for the 3.05.651.6 RUU or you can go thru the steps to fix your phone.
From now on stay in the Sprint section to find roms

Frequently Asked Questions - HTC One-M7-Sprint(m7wls) | HTC Evo 4G LTE(Jewel) | HTC One-M8-Sprint(m8_whl)
ROM Cleaner | AROMA | Remove Bloatware | Backup Apps | Install Apps/Mods
ROM Cleaner for HTC Evo 4G LTE or ROM Cleaner for HTC One
My DIY guides on how to root your HTC Evo 4G LTE | HTC One(M7)-Sprint | HTC One(M8)-Sprint


Forum Moderator
The Following User Says Thank You to BD619 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
ilovetechnology123
Old
#4  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 12
Join Date: Aug 2013
Quote:
Originally Posted by Puff1911 View Post
I had a similar problem. Turned out to be a firmware issue.

Boot into fastboot and connect to your computer.

run "fastboot getvar all"

See what firmware you are running.

Pull the firmware from post #3 on Bad Boyz thread

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2635051

and run.. the flash is there twice, make sure and do it twice.. it's not a typo.

Fastboot oem rebootRUU
Fastboot flash zip firmware.zip
Fastboot flash zip firmware.zip
Fastboot reboot-bootloader

If you still have trouble, try flashing an older firmware from here..

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2503646

In my situation, I flashed to 3.05.651.6 and it would boot, but once I connected to the PC and tried to access the storage on the phone, it would reboot the phone.
Flashing to 4.06.651.4 fixed everything.
Do I need a RUU
 
ilovetechnology123
Old
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 12
Join Date: Aug 2013
Quote:
Originally Posted by Puff1911 View Post
I had a similar problem. Turned out to be a firmware issue.

Boot into fastboot and connect to your computer.

run "fastboot getvar all"

See what firmware you are running.

Pull the firmware from post #3 on Bad Boyz thread

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2635051

and run.. the flash is there twice, make sure and do it twice.. it's not a typo.

Fastboot oem rebootRUU
Fastboot flash zip firmware.zip
Fastboot flash zip firmware.zip
Fastboot reboot-bootloader

If you still have trouble, try flashing an older firmware from here..

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2503646

In my situation, I flashed to 3.05.651.6 and it would boot, but once I connected to the PC and tried to access the storage on the phone, it would reboot the phone.
Flashing to 4.06.651.4 fixed everything.
When doing the fastboot commands, it gives me error twice when doing the firmware and YES I renamed it to "firmware.zip"
gives me error message saying "cannot open" and also re-type in command again , same error
 
Puff1911
Old
#6  
Senior Member
Thanks Meter 25
Posts: 288
Join Date: May 2008
hmm.. let me try to duplicate my error later today on one of my test phones and i'll get back to you.

What ROM are you trying to install?
Device: HTC 8X
Current ROM: Windows Phone 8.0.10328.78
Radio: 3.36.0.D4
CPU @ 1.5 GHz (Stock)
 
BD619
Old
#7  
BD619's Avatar
Forum Moderator
Thanks Meter 7579
Posts: 7,985
Join Date: Apr 2012
Location: Xda-Dev,NV

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by ilovetechnology123 View Post
When doing the fastboot commands, it gives me error twice when doing the firmware and YES I renamed it to "firmware.zip"
gives me error message saying "cannot open" and also re-type in command again , same error
Make sure it's firmware.zip and not firmware.zip.zip
Window hides extentions as least on my machine it does.
So rename it just firmware and see if that helps

Frequently Asked Questions - HTC One-M7-Sprint(m7wls) | HTC Evo 4G LTE(Jewel) | HTC One-M8-Sprint(m8_whl)
ROM Cleaner | AROMA | Remove Bloatware | Backup Apps | Install Apps/Mods
ROM Cleaner for HTC Evo 4G LTE or ROM Cleaner for HTC One
My DIY guides on how to root your HTC Evo 4G LTE | HTC One(M7)-Sprint | HTC One(M8)-Sprint


Forum Moderator
The Following User Says Thank You to BD619 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
ilovetechnology123
Old
#8  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 12
Join Date: Aug 2013
Quote:
Originally Posted by BD619 View Post
Make sure it's firmware.zip and not firmware.zip.zip
Window hides extentions as least on my machine it does.
So rename it just firmware and see if that helps
That was my mistake, but rename it to "firmware" . now its working. Phone is back up on its feet. lol.

Just want to say thank you for your support and help. Phone is flawless, Thanks you so much again.

HAVE A BLESSED DAY !
The Following User Says Thank You to ilovetechnology123 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
stitch24
Old
#9  
Junior Member
Thanks Meter 3
Posts: 18
Join Date: Jun 2012
I did the same thing by accident. Flashed the old firmware instead of the new by accident and then kept trying to update with the same problems. Since only the first and last digits of the firmware are different and I had them in the same folder I just grabbed the wrong one. All was fixed as with you when I corrected my firmware.
Sprint Palm Pre Retired
Sprint HTC Evo Retired
Sprint HTC Evo 4g LTE Retired
Sprint HTC One- Rooted with Bad Boyz Stock Rooted Odex
Android 4.42 KitKat
Sense 5.5
HBOOT 1.56.0000
Radio 1.00.20.1108
S-OFF with Bootloader Relocked
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes